امروز: چهارشنبه, ۱۹ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 9 رجب 1446 | 2025-01-08
کد خبر: 205773 |
تاریخ انتشار : 22 آبان 1396 - 11:28 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر اگر برجام بهم بخورد ما آنها را حیرت زده خواهیم کرد به گزارش صلح خبر؛ اگر برجام بهم بخورد ما آنها را حیرت زده خواهیم کرد از پایگاه اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی، علی اکبر صالحی در مراسم گرامیداشت پنجاهمین سالگرد فعالیت راکتور تحقیقاتی تهران که در سالن دکتر حسابی این سازمان […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

اگر برجام بهم بخورد ما آنها را حیرت زده خواهیم کرد

به گزارش صلح خبر؛ اگر برجام بهم بخورد ما آنها را حیرت زده خواهیم کرد

اگر برجام بهم بخورد ما آنها را حیرت زده خواهیم کرد

از پایگاه اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی، علی اکبر صالحی در مراسم گرامیداشت پنجاهمین سالگرد فعالیت راکتور تحقیقاتی تهران که در سالن دکتر حسابی این سازمان برگزار شد، ضمن تقدیر از اساتید دانشگاهی در حوزه صنعت هسته ای، گفت: ما در حال حاضر در امر رادیوداروها قدم های بلندی را برمی داریم و مسئولین بخوبی کار را پیش می برند.

وی افزود: خوشبختانه در بحث جی ام پی کار ساختمانی و طراحی ها آغاز شده است. این کار، کار بزرگی است و قریب به 60 میلیون یورو هزینه دارد که امیدواریم در چهار سال آینده تکمیل شود و تا بتوانیم در عرصه رادیودارو و در چارچوب (جی ام پی) در غرب آسیا حرفی برای گفتن داشته باشیم.

رییس سازمان انرژی اتمی در بخشی دیگر از سخنانش به امضای پیمان ان پی تی توسط ایران اشاره کرد و افزود: پس از مرور روند تحول علوم و فناوری هسته ای، متوجه شدم برای اینکه وارد عرصه فناوری هسته ای شویم با فشار امریکا باید ان پی تی را امضا می کردیم؛ با این وجود مسئولین وقت سازمان بسیار هوشمندانه حرکت کرده بودند.

وی ادامه داد: آنها نه فقط ساخت نیروگاه و تامین نیازهای آن، بلکه همه صنعت هسته ای را در نظر گرفته بودند.

صالحی افزود: پیش بینی شده بود تا اگر نیروگاهی خریداری می شود، نیروی انسانی لازم و دیگر الزامات از جمله سوخت آن را نیز تأمین کنند تا در ارتباط با ادامه حیات نیروگاه، اگر نگویم خودکفا، خوداتکا باشیم.

وی با تقدیر از پیش بینی های انجام شده، اضافه کرد: نمی توان نیروگاه داشت و میلیاردها دلار سرمایه گذاری کرد و نسبت به سوخت آن بی توجه بود.

رییس سازمان انرژی اتمی با تقدیر از اساتید صنعت هسته ، یادآور شد: بنده افتخار می کنم که این توفیق را یافته ایم که میراث دار این عزیزان باشیم. حداقل کاری که انجام می دهیم این است که باید رو به جلو حرکت کنیم و به عقب برنگردیم و خشتی بر خشت هایی که پیشکسوتان روی هم گذاشته اند، قرار دهیم.

وی سپس موضوع فرایند اکتشاف در سازمان نیز اشاره کرد و گفت: از سال 88 که افتخار حضور در سازمان پیدا کردم با اجازه ای که از مقام معظم رهبری گرفتیم، توانستیم جستجوی هوایی را انجام دهیم و امکاناتی را از خارج وارد کنیم.

صالحی ادامه داد: الان قریب به 73 تا 74 درصد برداشت هوایی از خاک ایران انجام شده است. این رقم با نسبت 20 درصدی که حداکثر قبل از انقلاب انجام شده بود قابل مقایسه نیست.

وی به مقایسه شرایط پیشین با وضعیت امروز کشور در این حوزه پرداخت و گفت: قبلاً در شرایطی بودیم که اگر می خواستیم کاری انجام دهیم لاجرم باید سریع انجام می دادیم و خیلی زمان نداشتیم . الان زمانی است که می توانیم به صورت منطقی جلو برویم.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: به عنوان مثال در زمینه سانتریفیوژ از ابتدای خلق فکر یک سانتریفیوژ جدید تا زمان تولید آن به 8 سال زمان نیاز است و ما هم همین مسیر را طی می کنیم و خوشبختانه توفیق زیادی هم نصیبمان شده است.

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: در حال حاضر با چین و کشورهای دیگر مذاکره می کنیم. البته این کشورها شرایطی مثل پیوستن به یک سری کنوانسیون ها، ایمنی و … دارند و ما خیلی شتابی برای پیوستن به کنوانسیون های بین المللی نداریم لذا با تأمل جلو می رویم.

صالحی به ساخت دو نیروگاه با سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری اشاره کرد و گفت: به خاطر شرایط آب و هوایی نیروگاه های بزرگ را باید در جنوب و یا در شمال ایجاد کنیم ولی نیروگاه های کوچک را می توانیم در محل مصرف ایجاد کنیم.

وی سپس به افکار عمومی و ذهنیتی که در آنها از انرژی هسته ای وجود دارد اشاره کرد و افزود: متأسفانه تصور اذهان عمومی از انرژی هسته ای غالباً موضوعاتی نظیر سانتریفیوژ و غنی سازی است در حالیکه صنعت هسته ای کاربردهای دیگری در کشاورزی، صنعت و سلامت نیز دارد.

معاون رییس جمهوری با اشاره به احداث بیمارستان هسته ای در کشور، ادامه داد: 95 درصد از کارهای قراردادی آن به اتمام رسیده است و تنها بخش مربوط به ضمانت بانکی آن با کشور اتریش باقی مانده که در حال انجام آن هستیم. ان شاالله شاهد بیمارستانی مدرن در غرب آسیا خواهیم بود.

صالحی به مذاکرات هسته ای نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در موضوع هسته ای طرف مقابل ممکن بود عهدشکنی کند، پیش بینی هایی را برای برگشت پذیری کرده بودیم. ما با خوش باوری در مذاکره شرکت نکرده بودیم.

وی برجام را برای همه طرف ها مفید دانست و تأکید کرد: این برنامه برای ما، برای جامعه بین المللی و هم برای استحکام بخشیدن به ان پی تی مهم است.

رییس سازمان انرژی اتمی افزود: اگر برجام بهم بخورد هیچ کنوانسیونی نمی تواند از استحکام لازم برخوردار باشد. امیدواریم این اتفاق پیش نیاید. ولی اگر برجام بهم بخورد ما آنها را حیرت زده خواهیم کرد.

صالحی به چالش صنعت هسته ای در سال 88 اشاره کرد و گفت: وقتی برای اولین بار عهده دار مسئولیت در سازمان شدم، سوخت راکتور رو به اتمام بود. آقای آقازاده نامه ای به آقای البرادعی نوشته بودند که ما 20 درصدمان در حال اتمام هست بفرمایید که آرژانتین و یا هر کشور دیگری مانند گذشته آن را در اختیار ایران بگذارند.

وی ادامه داد: بنده که به سازمان آمدم آن نامه را پی گیری کردم. چون مدتی در وین بودم با آقای البرادعی هم روابطی داشتم، ایشان نامه آقای آقازاده را نشان داد و گفت شما که پیگیری می کنید، این بار برای تحویل سوخت 20 در صد هم شرایط گذاشته اند.

معاون رییس جمهوری اضافه کرد: نامه ای غیررسمی توسط آمریکا و روسیه نوشته شده بود که اعلام کرده بودند حاضریم 20 درصد را در قبال پذیرش شروطی تأمین کنیم، من هم گفتم هیچ دلیلی ندارد که ما آن شروط را بپذیریم. این شروط حاکمیت ملی ما را زیر سؤال می برد. راکتور ما برای تولید رادیودارو است و قبلا هم سوخت 20 درصد را گرفته بودیم.

وی ادامه داد: زمانی که من از مذاکره با آقای البرادعی بازگشتم، به رییس جمهور وقت گفتم اینها به ما 20 درصد را نخواهند داد، اجازه بدهید ما کار را شروع کنیم. بنده به گونه ای کار را آغاز می کنم که نه با مقررات بین المللی در تعارض باشیم و نه سر و صدا می کنیم، ولی کار را آغاز می کنیم.

صالحی به نقش شهید شهریاری در پیشبرد این موضوع اشاره و گفت: دکتر شهریاری عزیز بخشی از محاسبات را عهده دار بودند و افرادی را نیز تربیت کردند. به این ترتیب مقدمات 20 درصد را فراهم کردیم و دو ساله توانستیم 20 درصد را زیر صفر تأمین کنیم.
در پایان این مراسم از پیشکسوتان و نخبگان عرصه راکتور تحقیقاتی تقدیر شد.

اگر خبر يا گزارشي داريد از بخش خبرنگاران صلح خبر براي ما ارسال نماييد.

خبرنگاران RSS

قوانين خبرنگاران صلح خبر

  1. در صورت تمايل اعلام نماييد تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما مي توانيد از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش هاي خود را ارسال نماييد.
  3. شما مي توانيد اخبار و گزارش ها را به ايميل solhkhabar@yahoo.com ارسال نماييد.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاوير و گزارش هاي خود قوانين و مقرارت را رعايت فرماييد.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومي اکيدا خودداري فرماييد.
  6. از ارسال کاريکاتورهاي توهين آميز يا تصاوير موهن اکيدا خودداري فرماييد.
  7. رعايت کپي رايت در مطالب ارسالي الزامي است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطي بلافاصله حذف مي گردد.

گروه وبگردي صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید