به گزارش صلح خبر، دکتر قاسم جان بابایی در در نشست هماهنگی مسئولان اجرایی و رابطان علمی برنامه مراقبت های حمایتی و تسکینی سرطان در مراکز منتخب کشور، گفت: مراقبت های حمایتی و تسکینی سرطان، رویکردی برای بهبود کیفیت زندگی بیمار و خانواده او هنگام مواجهه با مشکلات مرتبط با بیماری سرطان از لحظه تشخیص تا زمان پایان زندگی است.
وی با اشاره به اجرایی سازی برنامه مراقبت های حمایتی و تسکینی سرطان وزارت بهداشت، تصریح کرد: اهم مراقبت های حمایتی و تسکینی سرطان شامل ارزیابی بیمار و خانواده، مدیریت علائم جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی و آموزش به بیمار، خانواده و مراقبین است.
جان بابایی به اهمیت ارائه خدمات تسکینی اشاره کرد و گفت: اهمیت ارائه زودهنگام این مراقبت ها و در مراحل اولیه در این است که از انباشته شدن نیازهای بیمار، خانواده و مراقبین وی، پیچیده شدن خدمات بعدی و همچنین انجام اقدامات بی مورد و هزینه بر جلوگیری خواهد کرد.
معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: شرایط مختلفی برای ارائه مراقبت های حمایتی و تسکینی وجود دارد که می توان به خدمات بخش بستری بیمارستانی، کلینیک سرپایی و مراقبت در منزل اشاره کرد که خدمات مراقبت در منزل از سایر روش ها مقرون به صرفه تر است، در این مدل ها نیاز بیماران به بستری به معنی بستری برای گذران روزهای پایان زندگی نبوده، بلکه در راستای کنترل عوارض و مدیریت برخی علائم جسمی صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: تاکنون کمیته علمی، کارگروه های تدوین دستورالعمل و درسنامه های مراقبت های حمایتی و تسکینی سرطان در ستاد وزارت بهداشت تشکیل شده و همچنین دستورالعمل مدیریت مراقبت های حمایتی و تسکینی سرطان و آیین نامه تاسیس و بهره برداری مرکز سرپایی مراقبت های حمایتی و تسکینی سرطان تدوین شده است.
جان بابایی در پایان گفت: همچنین در جهت توانمندسازی نیروی انسانی متخصص در این زمینه کوریکولوم و درسنامه های پزشکی و پرستاری کنترل علائم جسمی تدوین و با کسب مجوز دوره آموزش مهارتی و حرفه ای از معاونت آموزشی وزارت ویژه پزشکان و پرستاران، دوره کوتاه مدت آموزشی برای پزشکان و پرستاران در اردیبهشت و خرداد ۹۷ برگزار شده است.