به گزارش مجله آشپزی صلح خبر افطاری روز؛ فرنی زعفرانی با آرد برنج یا نشاسته ذرت مجله افقکوروش: «فرنی» از آندسته دسرهایی است که در هر فصل و زمانی از سال طرفداران خاص خودش را دارد. در ماه رمضان به دلیل تمایل افراد به خوردن وعدههای شیرین و دسر مانند، تهیه دسرهای خانگی خوشمزه و […]
به گزارش مجله آشپزی صلح خبر
افطاری روز؛ فرنی زعفرانی با آرد برنج یا نشاسته ذرت
مجله افقکوروش: «فرنی» از آندسته دسرهایی است که در هر فصل و زمانی از سال طرفداران خاص خودش را دارد. در ماه رمضان به دلیل تمایل افراد به خوردن وعدههای شیرین و دسر مانند، تهیه دسرهای خانگی خوشمزه و سریع و آسان میتواند بسیار بیشتر از دسرها و شیرینیهای آماده مفید باشد. معمولا فرنی را به دو روش میپزند. با آرد برنج یا آرد نشاسته ذرت. دو طرز تهیه فرنی مجلسی زعفرانی با آرد برنج یا آرد نشاسته ذرت برای نوزادان و بزرگسالان را در این مطلب بخوانید.
مواد لازم
- شیر سرد: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- آرد برنج: ۲ قاشق غذاخوری سر پر
- آب: ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- شکر: ۴ قاشق غذاخوری
- زعفران آب کرده غلیظ: به میزان دلخواه
- گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
- عرق هل: یک قاشق غذاخوری
- خامه صبحانه:یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
مرحله اول: طرز تهیه فرنی زعفرانی با آرد برنج یا آرد نشاسته ذرت هر دو مرسوم و لذیذ و خوشمزه است. در نحوه پخت فرنی با آرد برنج شیر سرد را در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید. ابتدا شکر را اضافه کنید و کمی هم بزنید، آرد برنج را کمکم اضافه کنید و همزمان آرام آرام هم بزنید تا آرد گوله گوله نشود. به هم زدن مخلوط شکر، شیر و آرد برنج آنقدر ادامه بدهید تا کمی غلیظ شود.
مرحله دوم: حالا گلاب و عرق هل را اضافه کنید و باز هم مرتب هم بزنید. در مرحله بعد زعفران آب کرده را اضافه کنید. زمانی که فرنی به غلظت دلخواهتان رسید شعله را خاموش کنید. برای اینکه این دسر طعم بهتری به خودش بگیرد میتوانید در پایان پخت به دلخواه یک قاشق غذاخوری خامه پاستوریزه به آن اضافه کنید.
فوت و فنهای درست کردن فرنی با آرد برنج
- در دستور پخت فرنی خوشمزه آمده است در صورتی که میخواهید فرنی را کمی رسمیتر و مجلسیتر سرو کنید زمانی که آن را از روی شعله گاز برمیدارید بلافاصله در قالبهای مورد نظرتان بریزید.
- اضافه کردن زعفران در هر دو دستور پخت فرنی با آرد ذرت یا نشاسته و یا آرد برنج سلیقهای است، در صورتی که دوست ندارید میتوانید آن را حذف کنید.
- کمی صبر کنید تا فرنی زعفرانی مجلسی مقداری ولرم شود و سپس آن را در ظرفهای مورد نظرتان بریزید. بهتر است این دسر را سرد سرو کنید. برای اینکه فرنی آب نیندازد اجازه بدهید در دمای اتاق خنک شود.
اگر دلتان میخواهد با یک دسر کم شیرین و گرم افطار کنید میتوانید دستور پخت فرنی ساده و خوشمزه را امتحان و یک پیش غذای گرم میل کنید. فرنی زعفرانی مجلسی را میتوانید با خلال انواع مغزها مثل خلال پسته و خلال بادام تزیین کنید.
طرز تهیهی فرنی زعفرانی با آرد نشاسته ذرت و شیر
مواد لازم
- شیر: سرد ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- آرد نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
- گلاب پودر وانیل یا عرق هل: به میزان دلخواه
- زعفران آب کرده غلیظ: به میزان دلخواه
- پودر شکلات یا شکلات آب شده در صورت تمایل: یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه
برای تهیه فرنی مجلسی زعفرانی با آرد نشاسته ذرت و شیر گاو یا همان شیر پاستوریزه ابتدا باید به صورت جداگانه شیر سرد را در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز کمی گرم کنید، سپس شکر و آرد نشاسته ذرت را به شیر اضافه کنید و به طور مرتب هم بزنید. باید مخلوط فوق را مرتب هم بزنید تا گوله نشود و به کف قابلمه نچسبد. زمانی که مایه به غلظت دلخواهتان رسید، خامه، گلاب، پودر وانیل، عرق هل، زعفران، پودر شکلات یا هر افزودنی که میپسندید را به آن اضافه کنید.
اگر میخواهید فرنی را مجلسی سرو کنید زمانی که ولرم شد آن را در قالبهای سیلیکونی بریزید و به مدت ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا فرنی خوب خودش را بگیرد. سپس فرنی را از یخچال بیرون بیاورید و در ظرف مناسب به آرامی برگردانید. فرنی معمولا زمانی که در یخچال قرار میگیرد به اصطلاح آب میاندازد. اما برای سرو قالبی فرنی باید آن را در یخچال بگذارید و بعد از سرو کردن بلافاصله مصرف کنید. یادتان باشد قالب را چرب نکنید، چون فرنی را خراب میکند. در صورت تمایل میتوانید در زمان میل کردن این دسر مقداری شکلات آب شده به آن اضافه کنید.
ارزش غذایی فرنی با آرد برنج یا آرد نشاسته ذرت
دستور پخت فرنی ساده یا زعفرانی خوشمزه با آرد برنج طرفداران بیشتری دارد و مسلما از ارزش غذایی بالاتری هم برخوردار است. فرنی ارزش غذایی بالایی دارد و عمده ویتامین موجود در آن ویتامین B موجود در آرد برنج است. اگر به جای شکر در آن عسل بریزید تبدیل به یک معجون لاغری بینظیر میشود. اگر فرنی را کم شکر و یا با عسل درست کنید نه تنها باعث چاقی نمیشود که سبب تناسب اندام به عنوان یک وعده غذای اصلی یا میانوعده مقوی هم میشود.
خواص و ارزش غذایی آردبرنج
فرنی را چه با آرد برنج درست کنید یا آرد نشاسته ذرت یک وعده غذایی سبک و خوشمزه است. اما اگر رژیم غذایی دارید و برای مصرف آردگندم و گلوتن محدودیت دارید یا گلوتن دستگاه گوارشتان را به هم میریزد، بهترین جایگزین برای آنها آردبرنج است. اگر رژیم دارید و میخواهید فرنی را با آردبرنج درست کنید میتوانید از آردبرنج قهوهای درست کنید.
آرد برنج به خصوص آردبرنج قهوهای برای افراد مبتلا یبوست یک انتخاب ایدهآل است. آردبرنج قهوهای سرشار از فیبر است و از تنبلی دستگاه گوارش و معده جلوگیری میکند. همین مسئله خواص فرنی برای سلامت بدن را دو چندان میکند.
آرد برنج سرشار از فیبر و ویتامین B است و خطر ابتلا به بیماریهایی مثل دیابت نوع ۲، فشارخون بالا، روده بزرگ، بیماریهای کبد و کلسترول بالا جلوگیری میکند.
آرد برنج از قدیمالایام یک ماسک خوب و مغذی برای شفافیت و جوانی پوست است. برای مثال میتوانید با دو قاشق غذاخوری آردبرنج، یک قاشق چایخوری زردچوبه و آب یک عدد لیمو ترش تازه را با هم مخلوط و یک ماسک شفابخش و خانگی برای حفظ شفافیت و جوانی پوست درست کنید. این ماسک را ۱۵ دقیقه روی پوست بگذارید و سپس با آب ولرم بشورید.
اگر صورتتان لک و جوش دارد این ماسک آرد برنج را هم امتحان کنید. دو قاشق غذاخوری آردبرنج، چند قطره گلاب خالص، یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی و دو قاشق غذاخوری ژل آلوورا تازه را با هم مخلوط کنید. خمیر به دست آمده را به صورتتان بمالید و به آرامی ماساژ بدهید. بعد از ۵ دقیقه با آب سرد بشورید.
در دستور فرنی ساده و خوشمزه با آرد برنج یا نشاسته ذرت یا آرد ذرت برای نوزاد شش ماه یا بزرگتر معمولا از شیر مادر یا شیر خشک استفاده میکنند. برای درست کردن فرنی نوزاد حتما با پزشک او مشورت کنید و در مورد ترکیبات فرنی نوزاد با توجه به وضعیت سلامتی او مطمئن شوید.
منبع : Bartarinha