امروز: دوشنبه, ۳۰ مهر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 18 ربيع ثاني 1446 | 2024-10-21
کد خبر: 403609 |
تاریخ انتشار : 13 آذر 1399 - 0:15 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک کارشناس مسائل آفریقا، اظهار کرد: دولت بایدن تلاش خواهد کرد که روابط تجاری خود را با کشورهای آفریقایی گسترش داده و به موضوعاتی همچون بهداشت و حقوق بشر در این کشورها توجهات جدی تری داشته باشد. جواد قنادباشی در گفت وگو با صلح خبر، در ارتباط با سیاست خارجی […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

افزایش رقابت چین و آمریکا در آفریقا در دولت بایدن

یک کارشناس مسائل آفریقا، اظهار کرد: دولت بایدن تلاش خواهد کرد که روابط تجاری خود را با کشورهای آفریقایی گسترش داده و به موضوعاتی همچون بهداشت و حقوق بشر در این کشورها توجهات جدی تری داشته باشد.

جواد قنادباشی در گفت وگو با صلح خبر، در ارتباط با سیاست خارجی دولت بایدن در رابطه با آفریقا و  تفاوت آن با دولت ترامپ خاطرنشان کرد: آقای ترامپ سیاست ویژه‌ای را در مورد آفریقا به کار گرفت که این باعث برانگیخته شدن احساسات ضد آمریکایی در آفریقا شد. چنان که بعضا تجمعاتی در برخی از کشورهای آفریقایی در اعتراض به نوع ادبیات  ترامپ در مورد کشورهای آفریقایی و سیاه پوستان برگزار شد.

وی با بیان این که به طور کلی دموکرات ها و جمهوری خواهان در نوع برخورد با آفریقا دارای یک سری دیدگاه‌های مشترک هستند ولی در برخی امور متفاوت از همدیگر عمل می کنند، اظهار کرد: دموکرات‌ها به خصوص در دوران اوباما تلاش کردند که با کشورهای آفریقایی رابطه جدی تری برقرار کنند و حضور خود را در این منطقه گسترش دهند، در زمان آقای کلینتون نیز شاهد ایجاد یک فصل تازه در روابط آفریقا و آمریکا بودیم.
وی با بیان این که رویکرد دموکرات ها  در موضوع آفریقا افزایش تعاملات اقتصادی و توجه جدی تر به موضوع حقوق بشر است گفت: ولی جمهوری خواهان به طور معمول چندان رویکردی جهت همکاری با آفریقا ندارند.
این کارشناس مسائل آفریقا با بیان این که در چند سال اخیر رویکرد آمریکا به آفریقا عوض شده و این کشور تلاش کرده حضور نظامی ، سیاسی و اقتصادی بیشتری در این قاره داشته باشد، خاطر نشان کرد: پیش از این آمریکایی‌ها ، آفریقا را حیات خلوت کشورهای   اروپایی چون انگلیس و فرانسه می دانستند ولی چندین سالی است در این تفکر خود تجدید نظر کرده اند .
 قنادباشی به سیاست‌های ترامپ در مورد آفریقا اشاره کرد و افزود : نگاه آقای ترامپ به نوعی ضد سیاهان بود و چندین بار به مردم در این منطقه توهین کرد و از لفظی همچون «« چاه توالت » استفاده کرد و در واقع تمام تلاش هایی که اوباما در زمینه جلب نظر مردم آفریقا نسبت به آمریکا انجام داده بود که  باعث ایجاد یک خوش بینی شده بود ، از بین برد ، از دیگر سو نام برخی از کشورهای آفریقایی را نیز در لیست کشورهایی گذاشت که شهروندان آنها حق سفر به آمریکا را ندارند و اینها همه باعث جریحه دار شدن احساسات در آفریقا نسبت به آمریکا شد.
وی با بیان این که آمریکا همچنان به آفریقا نیاز دارد ، گفت: در گذشته بیشتر نیاز آمریکا به آفریقا نفتی بود و این کشور برخی از نیازهای خود در زمینه انرژی و نفت را از کشورهایی چون نیجریه و لیبی تامین می‌کرد ولی اکنون آمریکا خود وارد عرصه صادرات نفت شده است ولی همچنان به معادن آفریقا و دیگر پتانسیل‌هایی که در این قاره هست ،چشم دوخته و به آنها نیاز دارد .
قنادباشی با بیان این که در چند سال اخیر حضور کشور چین در آفریقا گسترش پیدا کرده است و این موضوع باعث نگرانی آمریکا و برخی متحدان اروپایی شده است ،خاطر نشان کرد: یکی دیگر از دلایلی که باعث خواهد شد که آمریکا حضور پر رنگ تری  در آفریقا داشته باشد ایجاد محدودیت در چین جهت گسترش نفوذ خود در این قاره است، چنان که شاهد  افزایش رقابت بین چین و آمریکا برای گسترش حوزه نفوذ در این قاره خواهیم بود .
وی تاکید کرد :  به نظر می‌رسید که دولت بایدن تلاش کند روابط اقتصادی آمریکا با کشورهای آفریقایی را گسترش دهد رفت و آمد بیشتری بین مقامات این کشور و کشورهای آفریقایی صورت بگیرد و  در کنار توجه به مسائل اقتصادی به موضوع حقوق بشر و بهداشت در آفریقا نیز توجه کند.
انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید