به گزارش صلح خبر به نقل از ایندیپندنت، بر اساس گزارش یونسکو، در جریان اعتراضات پنج سال گذشته، دستکم ۱۰ روزنامهنگار بر اساس شلیک گلوله کشته شدهاند و استفاده از گلولههای پلاستیکی یا گلولههای کشنده دستکم ۱۵ خبرنگار را به طور جدی در همان چارچوب زمانی، زخمی کرده است.
این گزارش ۱۲۵ مثال حمله به روزنامهنگاران یا دستگیری آنها در ۶۵ کشور را از سال ۲۰۱۵ تا پایان ژوئن ۲۰۲۰، شناسایی کرده است.
گزارش فوق ۱۵ حادثه در ۲۰۱۵، و در سالهای ۲۰۱۶، ۲۰۱۷، ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ نیز به ترتیب ۱۶، ۲۱، ۲۰ و ۳۲ حادثه را شناسایی کرده است.
گزارش سازمان ملل شواهد ۲۱ حمله و دستگیری تنها در نیمه اول ۲۰۲۰ را یافته است، که به روشنی بیانگر روند افزایشی در تعداد حملاتی است که روزنامهنگاران هنگام پوشش اعتراضات با آنها مواجه شدهاند.
یونسکو ادعا میکند که آستانه جدید نگرانکنندهای رد شده است که افشاکننده تهدید قابل توجه و فزایندهای علیه آزادی رسانه و آزادی دسترسی به اطلاعات در تمام مناطق جهان است.
خشونت علیه چند تن از اعضای مطبوعات که در جریان تظاهرات جان سیاهپوستان مهم است- که در ۲۰۲۰ در آمریکا آغاز شد و اعتراضات جهانی را به راه انداخت- زخمی شدهاند، موجب جراحات دائمی شده است.
بنا بر گزارش کمیته حفاظت از روزنامهنگاران، چندین اعتراض شامل ۵۰۰ خشونت جداگانه علیه افراد مطبوعاتی صورت گرفته است.
در بازه زمانی که در این گزارش بررسی شده است، پلیس همچنین اقدام به دستگیری، ضرب و جرح و در مواردی تحقیر روزنامهنگاران کرده، به عنوان مثال آنها را وادار کرده لباس خود را درآورده و بر روی زمین غلط بزنند و به سؤالات بیمعنی جواب دهند.
انتهای پیام