به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر اسپانیا با گلوله به جداییطلبی پاسخ داد به گزارش صلح خبر؛روزنامه جوان در صفحه اول امروز 10 مهر خود نوشت:اسپانیا با گلوله به جداییطلبی پاسخ داد با فرا رسيدن ســاعت 9 روز یکشنبه و باز شدن حوزههاي رأيگيري در كاتالونيا، پليس اسپانيا به زور وارد بسياري از مراكز رأيگيري شد […]
به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر
اسپانیا با گلوله به جداییطلبی پاسخ داد
به گزارش صلح خبر؛روزنامه جوان در صفحه اول امروز 10 مهر خود نوشت:اسپانیا با گلوله به جداییطلبی پاسخ داد
با فرا رسيدن ســاعت 9 روز یکشنبه و باز شدن حوزههاي رأيگيري در كاتالونيا، پليس اسپانيا به زور وارد بسياري از مراكز رأيگيري شد و روند رأيگيري در همهپرسي استقلال اين منطقه را مختل كرد. معترضان جداييطلب براي ممانعت از ورود پليس با مأموران درگير شدند كه حتي به شليك گلوله پلاستيكي و استفاده از اسپري فلفل از سوي پليس و زخمي شدن دهها تن از رأيدهندگان منجر شد اما با اين حال چند ساعت بعد از اين درگيريها دولت محلي كاتالونيا اعلام كرد كه تلاشهاي پليس اسپانيا چندان موفق نبوده و بيش از 70 درصد حوزههاي رأيگيري باز مانده و اقدام به اخذ رأي كردهاند.
به گزارش «جوان» با وجود مخالفتهاي دولت اسپانيا با برگزاري همهپرسي استقلال كاتالونيا و تعطيلي بسياري از مراكز رأيگيري، هزاران تن از طرفداران جدايي از شبشنبه در مقابل مراكزرأیگیری باقي مانده، تجمع كرده بودند تا آراي خود را به صندوق بيندازند. نيروهاي امنيتي و پليس اسپانيا از شب يكشنبه در خيابانها و مراكز حساس منطقه كاتالونيا مستقر شده بودند و در مقابل آنها هزاران تن از طرفداران جدايي در خيابانها حاضر بودند و عمدتاً روبهروي مراكز تعطيل نشده رأيگيري صفهاي طولاني تشكيل داده بودند تا زمان رأي شاهد دوئل خونين طرفين باشد. با شروع شدن زمان رأيگيري خيابانهاي شهرهاي مختلف ايالت كاتالونيا از سويي شاهد رأي دادن و از ديگر سو شاهد درگيري شديد رأيدهندگان با پليس ضدشورش بود. تصاوير منتشر شده از حوزههاي رأيگيري نشان ميدهد كه نيروهاي ضد شورش و پليس در برخي مراكز با مردم درگير شده و در مراكزي هم با زور وارد ساختمانهاي درنظر گرفته شده براي همهپرسي شدند و صندوقهاي رأي و ديگر تجهيزات را مصادره كردند.
در برخي مناطق بارسلون پليس براي متفرق كردن جمعيت خشمگيني كه به منظور شركت در همهپرسي در مقابل مراكز اخذ رأي تجمع كرده بودند، ضمن حمله به جمعيت با ماشينهاي ضدشورش و استفاده از باتوم براي كتك زدن معترضان به سوي آنها گلوله پلاستيكي شليك كرد. براساس گزارشهاي دولتی منتشر شده دستكم 40تن در اين درگيريها زخمي شدند.اما دولت محلی کاتالان از زخمی شدن 337نفر خبر داده است. همچنین وزارت كشور اسپانيا اعلام كرد در درگيريهاي يكشنبه، ۹ نيروي پليس و دو نگهبان هم زخمي شدهاند. با اينكه دولت اسپانيا اعلام كرد تا شب يكشنبه از 2هزار و 300 مركزي كه براي رأيگيري در همهپرسي از سوي دولت محلي كاتالونيا در نظر گرفته شده بود، هزار و 300 مركز را تعطيل كرده است و همچين از ساعت 9 يكشنبه به برخي ديگر از مراكز به ويژه در بارسلون، مركز اين منطقه كه هواداران استقلال در مقابل آنها تجمع كردهاند، يورش برد، اما سخنگوي دولت محلي كاتالونيا مدعي شد كه با وجود دخالت نيروهاي امنيتي اسپانيا، ۷۳ درصد از مراكز اخذ رأي در اين ايالت همچنان به روي رأي دهندگان باز هستند.
«جوردي تورول»، سخنگوي دولت محلي كاتالونيا در گفتوگو با خبرنگاران اعلام كرد كه آنها آمار فراگيري در اختيار دارند و رأيدهندگان نيز ميتوانند در هر جاي ايالت حتي از طريق كارتهاي چاپ شده در منزل و فاقد پاكتنامه، در همهپرسي شركت كنند. كارلوس پوجدمون، رئيس دولت منطقهاي كاتالونيا جزو نخستين كساني بود كه رأي خود را به صندوق انداخت. وي همچنين اقدامات پليس عليه رأيدهندگان را «خشونتي غيرقابل توجيه» خواند و از دولت اسپانيا خواست به تلاش براي توقف رأيگيري پايان دهد. شايد تنها كساني كه در اروپا با كاتالانها همدردي ميكنند اسكاتلنديها باشند. «نيكلا استرجون» رهبر حزب ملي اسكاتلند تصاوير منتشر شده از كاتالونيا را «نگرانكننده» خواند و خشونت پليس اسپانيا را محكوم كرد. جالب اينكه رفراندوم سال 2015 اسكاتلند كه البته همراه با شكست بود، يكي از عناصر الهام بخش براي كاتالانها در جهت مطرح كردن همهپرسي به عنوان تاكتيك جدايي از اسپانيا بود، به خصوص كه ديگر بستري براي مبارزات مسلحانه مثل آنچه گروه جداييطلب اتا از منطقه باسك اسپانيا انجام داده بود، مهيا نبود.
كاتالونيا يك منطقه ثروتمند با جمعيت 7/5 ميليون نفري است كه در شمال شرقي اسپانيا واقع است. اين منطقه داراي فرهنگ و زبان خودش است و از ميزان خودمختاري بالايي برخوردار است. علاوه بر بحثهاي ژئوپولتيك، اين منطقه از نظر اقتصادي هم براي دولت مركزي اهميت بهسزايي دارد. حدود يك پنجم توليد ناخالص ملي اسپانيا متعلق به ايالت خودمختار كاتالونيا است. در سطح قارهاي استقلال اين منطقه ميتواند محرك ساير جريانات گريز از مركز در اروپا باشد. رهبران اروپايي گرفتار اين ترس هستند كه رشد گرايشهاي راست افراطي كه به سبب بحران مالي ادامه دار و همينطور هجوم مهاجران سوري جان گرفته است، به اضافه تهديدات تروريستي و سرانجام رشد جريانات جداييطلب اروپايي به هرج و مرج اروپايي تبديل شود و اتحاديه اروپا را به ورطه سقوط بكشاند.
به نظر ميرسد تجزيه اروپا به كشورهاي كوچكتر از سوي همه قدرتهاي غيراروپايي جهاني يعني امريكا، روسيه و چين مطلوب باشد، چراكه اروپاي تضعيف شده روسها را در اروپا به دست برتر تبديل ميكند، امريكا را اميدوار به اين ميكند كه اروپا ديگر توان كار مستقل در برابر روسيه را ندارد و مجبور است همچنان به واشنگتن تكيه داشته باشد و چينيها را اميدوار ميسازد كه اين اتحاديه آنقدر چالش سياسي خواهد داشت كه نتواند هيچ گاه در سطح اقتصادي احيا شده و به رقيبي مطرح براي پكن تبديل شود.
اگر خبر يا گزارشي داريد از بخش خبرنگاران صلح خبر براي ما ارسال نماييد.
قوانين خبرنگاران صلح خبر
- در صورت تمايل اعلام نماييد تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
- شما مي توانيد از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش هاي خود را ارسال نماييد.
- شما مي توانيد اخبار و گزارش ها را به ايميل solhkhabar@yahoo.com ارسال نماييد.
- لطفا در ارسال اخبار و تصاوير و گزارش هاي خود قوانين و مقرارت را رعايت فرماييد.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومي اکيدا خودداري فرماييد.
- از ارسال کاريکاتورهاي توهين آميز يا تصاوير موهن اکيدا خودداري فرماييد.
- رعايت کپي رايت در مطالب ارسالي الزامي است.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطي بلافاصله حذف مي گردد.