امروز: جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 3 ذو القعدة 1445 | 2024-05-10
کد خبر: 42702 |
تاریخ انتشار : 04 دی 1394 - 2:53 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

کودک و نوجوان > فرهنگی – اجتماعی – شیوا حریری:از شهرمان که به طرف زنجان راه می‌افتیم، نمی‌دانیم چه‌قدر زیبایی و شگفتی در انتظارمان است.از شهر زنجان تا قیدار و خدابنده و ابهر و ماه‌نشان راه زیادی نیست. شهرها کوچک‌اند و نزدیک. دیدنی‌های طبیعی بسیاری در انتظار هستند؛ کوه‌ها و غارها و چشمه‌ها و رودخانه‌ها و… عكس‌: […]

کودک و نوجوان > فرهنگی – اجتماعی – شیوا حریری:
از شهرمان که به طرف زنجان راه می‌افتیم، نمی‌دانیم چه‌قدر زیبایی و شگفتی در انتظارمان است.
از شهر زنجان تا قیدار و خدابنده و ابهر و ماه‌نشان راه زیادی نیست. شهرها کوچک‌اند و نزدیک. دیدنی‌های طبیعی بسیاری در انتظار هستند؛ کوه‌ها و غارها و چشمه‌ها و رودخانه‌ها و…

دوچرخه شماره ۸۱۲

عكس‌: خبرگزار ي ميراث فرهنگي

در هواي خوش اين‌روزها مي‌توان تاريخ را هم ديد؛ موزه‌ها را ديد و خانه‌هاي تاريخي و مسجدها و آرامگاه‌ها.

دوچرخه شماره ۸۱۲

عكس‌: خبرگزار ي ميراث فرهنگي

شهر سلطانيه روزگار ايلخانيان پايتخت ايران بود و امروزه شهرتش را از  گنبد فيروزه‌اي‌اش دارد؛ گنبد سلطانيه. اين بنا به دستور الجايتو (سلطان محمد خدابنده) فرمانرواي ايلخاني ساخته شده و به روايتي آرامگاه اوست.

گنبد سلطانيه در سال1384 (2005 ميلادي) در فهرست جهاني ميراث بشري يونسكو ثبت شد.

دوچرخه شماره ۸۱۲

عكس: خبرگزار ي مهر

تعدادي از شهرهاي ايران مدفن پيامبران است و شهر قيدار به نام پيامبري كه در آن آرميده مشهور است. قيدار نبي‌(ع) از اجداد پيامبر اكرم(ص) است و آرامگاهش در سده‌ي هفتم يا هشتم هجري قمري بنا شده است.

دوچرخه شماره ۸۱۲

عكس: پرتال جامع گردشگري

اين پل نام سازنده‌اش را بر پيشاني دارد؛ ميربهاءالدين. پل ميربهاءالدين به پل كهنه هم مشهور است، در جنوب شهر زنجان و بر زنجان‌رود قرار گرفته و قدمتش به دوره‌ي سلطنت ناصرالدين‌شاه قاجار برمي‌گردد.

دوچرخه شماره ۸۱۲

بته‌جقه و غنچه و برگ فرنگ، جفت‌پيچ و پيچك و سه چشمه نقش‌هاي معمول مليله‌كاري‌اند. مليله‌كاري از هنرهاي زنجان است. در اين هنر با مفتول‌هاي نقره  زيورآلات و ظرف مي‌سازند.

دوچرخه شماره ۸۱۲

عكس: خبرگزاري ميراث آريا

اگر از زنجان به  طرف شهر ماه‌نشان حركت كنيد، با منظره‌اي شگفت‌انگيز روبه‌رو مي‌شويد؛ كوه‌هايي رنگارنگ.

كوه و تپه‌‌هاي رُسي آلاداغ‌لار با رنگ‌هاي قهوه‌اي و سبز و قرمز و زرد و نارنجي و سفيد، پس از بارندگي و وقتي خاك خيس مي‌شود، ديدني است.

دوچرخه شماره ۸۱۲

عكس: خبرگزاري ميراث آريا

مسجد دارا، مسجد سید، مسجد سلطانی و مسجد جمعه نام‌هاي گذشته‌ي مسجد جامع زنجان است. اين مسجد به دستور يكي از پسران فتحعلي‌شاه قاجار با هدف اين‌كه محل عبادت و تدريس باشد، ساخته شد.

دوچرخه شماره ۸۱۲

عكس: خبرگزاري ميراث فرهنگي

اين‌جا رخت‌شوي‌خانه‌ي زنجان است. بنايي براي امنيت و آسايش زنان كه ناچار نباشند براي شست‌وشوي لباس‌ها و در سرماي زمستان زنجان تا چشمه بروند.

اين بنا در محله‌ي بابا جامال چوقوری (گودال باباجمال)، امروزه موزه‌ي مردم‌شناسي زنجان است و در آن مي‌شود شيوه‌ي زندگي و ابزار مورد استفاده‌ي مردم را در گذشته تماشا كرد.

دوچرخه شماره ۸۱۲

عكس: خبرگزاري ميراث آريا

مسجد جامع زنجان در بافت قديمي شهر و در نزديكي بازار قيصريه قرار دارد. مسجدي چهار ايواني با كاشي‌هاي هفت‌رنگ اسليمي و گل و بوته به سبك هنر دوره‌ي قاجار و گچ‌بري‌هاي مقرنس.

دوچرخه شماره ۸۱۲

عكس: خبرگزاري ميراث فرهنگي

چارق و چاقو دو سوغاتي معروف زنجان است.

چارق در گذشته نوعی کفش چرمي بود كه با تسمه‌ها يا بندهايی به ساق پا پیچیده مي‌شد. امروزه چارق‌دوزي از صنايع دستي زنجان است؛ پاپوشي ظريف كه با چرم و نخ‌هاي رنگي دوخته مي‌شود.

دوچرخه شماره ۸۱۲

عكس: جام‌جم

میدان شیر خوابیده، میدان بیستون، میدان چهل‌ستون، سه‌راهی کوهی، میدان پنج‌شیر، تالار عروس، اتاق عقد، پای فیل، عروس و داماد، میدان شمع، دوجادوگر، نخل سوخته و…  كي فكرش را مي‌كند اين‌ نام‌ها بخش‌هاي گوناگون يك غار باشد؟ در غار كَتَله‌خور، استلاکتیت‌ها و استلاگمیت‌هاي آهكي براساس شباهت به بعضي اشيا يا فضاها به اين اسامي خوانده مي‌شود. كَتَله به معني كوه كم‌ارتفاع است و كتله‌خور يعني كوه خورشيد.

غار كتله‌خور غاري خشكي- آبي است در شهرستان خدابنده. این غار سه طبقه دارد با گذرگاه‌هاي اصلي و تونل‌های فرعی بسيار. قندیل‌های مخروطی آویزان از سقف‌ها به دليل داشتن ناخالصی، رنگ‌های متنوعي دارند.

دوچرخه شماره ۸۱۲

عكس: خبرگزاري ميراث فرهنگي

عمارت ذوالفقاري بنايي از عهد قاجاريه كه روزگاري ساختمان اداري و مسكوني حكمران زنجان بوده. اين بنا امروزه موزه‌ي باستان‌شناسي است ودر آن موميايي مردان نمكي نگه‌داري مي‌شود؛ موميايي‌هايي كه در سال 72 در معدن نمك روستاي چهرآباد زنجان كشف شد.

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!