امروز: سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 7 ذو القعدة 1445 | 2024-05-14
کد خبر: 83309 |
تاریخ انتشار : 22 اردیبهشت 1395 - 9:34 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

رییس دفتر رییس‌جمهوری گفت: کار بزرگی که مردم از ما توقع و انتظار دارند این است که در فرصت پیش آمده، نگاه بلند و آینده‌نگری نسبت به توسعه همه جانبه کشور داشته باشیم. به گزارش  پایگاه صلح خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت ،دکتر محمد نهاوندیان روز سه شنبه در همایش سرمایه‌گذاری و […]

رییس دفتر رییس‌جمهوری گفت: کار بزرگی که مردم از ما توقع و انتظار دارند این است که در فرصت پیش آمده، نگاه بلند و آینده‌نگری نسبت به توسعه همه جانبه کشور داشته باشیم.

به گزارش  پایگاه صلح خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت ،دکتر محمد نهاوندیان روز سه شنبه در همایش سرمایه‌گذاری و توسعه استان کرمان، با بیان اینکه روزها و سال‌های بسیار خوبی پیش روی استان کرمان قرار دارد، اظهار داشت: آرزوی ما این است که در فرصتی که در اختیار داریم بتوانیم یادگاری از خود بجای بگذاریم که فرزندانمان وقتی از عملکرد ما سخن می‌گویند، چنین باوری داشته باشند که ما صرفاً نگاه مصرفی و کوتاه مدت نداشتیم.

رییس دفتر رییس‌جمهوری با بیان اینکه یکبار حدود ده سال پیش نگاه بلندمدت و آینده‌نگری به توسعه کشور ایجاد گردید و حاصل آن چشم‌انداز بیست ساله بود، اظهار داشت: اما اکنون که نیمی از فرصت چشم‌انداز گذشته است، متأسفانه کارنامه خوب عملکردی در آن چشم‌انداز نداشتیم. نه اینکه در آن برنامه، نکات درست و خوب کم بود، بلکه آنچه کم داشتیم این بود که رویکردهای حیاتی و نسخه‌های اجرایی و تصمیمات هماهنگ جامع‌نگر ‌باید به دنبال سند چشم‌انداز در نظر گرفته می‌شد و با تصمیمات سیاست‌گذاران تضمین می‌شد و این موضوع لازمه تحقق کامل چشم‌انداز بود که در آن کمتر مورد توجه بود.

دکتر نهاوندیان با بیان اینکه امروز باید به سوالی که پاسخ دهیم این است که برای افق پیش روی خود، کدام چشم‌انداز و اولویت‌های کاری مد نظر قرار گرفته است، اظهار داشت: باید جواب این سوال را هم برای خودمان و هم برای سرمایه‌گذاران علاقمند در کشورمان داشته باشیم.

رییس دفتر رییس‌جمهوری با بیان اینکه امروز پرچم اقتصاد مقاومتی در کشور برافراشته شده است، اظهار داشت: تنها این کافی نیست که همه ما کلمه اقتصاد مقاومتی را تکرار کنیم، بلکه باید تصویر روشنی از تک تک اقدامات لازم در این حوزه داشته باشیم.

دکتر نهاوندیان با اشاره به موضوع درون‌زا و برون‌گرا بودن اقتصاد کشور، گفت: باید خودمان را در سخن و عمل ملتزم به همه الزامات این سخن بدانیم، یعنی از درون‌زا بودن اقتصاد سخن می‌گوییم اگر در شرایط مساوی توان تولیدی در داخل کشور و امکان خارجی در این زمینه وجود دارد، حتماً باید اولویت با تولید داخل باشد.

رییس دفتر رییس‌جمهوری افزود: تأکید بر برون‌گرا بودن اقتصاد نیز به معنای اقتصادی است که به بازار خارجی فکر می‌کند و تولید و صادرات از فواید این نوع اقتصاد است، بنابراین اگر از اقتصاد برون‌گرا سخن می‌گوییم دیگر باید از یکسری حرف‌های انزواگونه پرهیز شود.

دکتر نهاوندیان تصریح کرد: اعتقاد و عمل کردن به اقتصاد مقاومتی این است که لایه‌های عملیاتی آن را تعریف کنیم و این کار در دولت شروع شده و لازم است در بخش‌های خصوصی هم آغاز گردد.

رییس دفتر رییس‌جمهوری با انتقاد از الگوی توسعه کشور در دهه‌های گذشته، اظهار داشت: الگوی توسعه در بسیاری از کشورهای در حال توسعه این بود که دولت باید پیشگام و پیشران توسعه کشور باشد و چنین تصور می‌شد که کشورهایی که از مواهب طبیعی برخوردار هستند، دولت باید با تقویت فعالیت‌های عمرانی به اقتصاد کشور، شتاب دهد. اما امروز زمان آن است که در کلیت این روند تجدیدنظر شود و یک تغییر اساسی در دهه های آینده در روند توسعه کشور ایجاد گردد.

دکتر نهاوندیان تأکید کرد: در مسیر توسعه پایدار پیش روی اقتصاد ایران، بخش خصوصی باید عهده‌دار پیشرانی اقتصاد کشور باشد و دولت صرفاً باید از اقدامات بخش خصوصی حمایت کرده و فضای مساعدی را برای اقتصاد و کسب و کار ایجاد کند اما هرگز نباید خودش در فعالیت‌های اقتصادی و عمرانی دخالت کند.

رییس دفتر رییس‌جمهوری با اشاره به اهمیت جلسات سرمایه گذاری و توسعه در جریان سفرهای استانی، اظهار داشت: این جلسات قلب سفرهای استانی است چرا که از درون آن نتایج ثمربخشی برای استان‌ها حاصل می‌شود.

دکتر نهاوندیان تصمیماتی که در جلسات سرمایه‌گذاری و توسعه استان ها گرفته می‌شود باید با یک عزم و همپیمانی بین بالاترین سطح اجرایی کشور با کارآفرینان و فعالان اقتصادی، مسیر آبادانی و توسعه استان‌ها را فراهم سازد.

رییس دفتر رییس‌جمهوری با تأکید بر حمایت دولت از سرمایه‌گذاری و حمایت تولیدی کشور، اظهار داشت: ما ابتدا باید مشکلات موجود بر سر راه سرمایه‌گذارانی را که قبلاً در این مسیر قدم گذاشته‌اند و به دلیل تحریم و مشکلات مربوط به تأمین منابع دچار مشکل شده‌اند، برطرف کنیم و در این راستا دولت با همکاری سیستم بانکی در جلسه اخیر خود تصمیم به تأمین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط گرفت و امیدواریم این تصمیم گشایش خوبی را برای بنگاه‌های تولیدی و خدماتی کشور، فراهم کند.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید