امروز: دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 28 شوال 1445 | 2024-05-06
کد خبر: 531966 |
تاریخ انتشار : 08 دی 1402 - 14:53 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

سفیر ارمنستان در سازمان ملل امروز (جمعه) ابراز امیدواری کرد که روابط میان ایروان و واشنگتن بیش‌ از پیش تقویت شود. به گزارش صلح خبر، «لیلیت ماکونتس»، سفیر ارمنستان در سازمان ملل متحد با انتشار تصویری از خود در کنار آنتونی بلینکن، وزیر امورخارجه آمریکا، با اشاره به سال نوی میلادی در شبکه اجتماعی ایکس […]

سفیر ارمنستان در سازمان ملل امروز (جمعه) ابراز امیدواری کرد که روابط میان ایروان و واشنگتن بیش‌ از پیش تقویت شود.

به گزارش صلح خبر، «لیلیت ماکونتس»، سفیر ارمنستان در سازمان ملل متحد با انتشار تصویری از خود در کنار آنتونی بلینکن، وزیر امورخارجه آمریکا، با اشاره به سال نوی میلادی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: به امید استحکام بیشتر در روابط آمریکا و ارمنستان در سال ۲۰۲۴.

ماکونتس با انتشار این تصویر از حضور خود در مراسم سال نو به میزبانی وزارت خارجه آمریکا خبر داد.

ابراز امیدواری ایروان برای تقویت روابط با واشنگتن

تنش‌های ارمنستان و جمهوری آذربایجان در ماه سپتامبر به اوج خود رسید. باکو در ۱۹ سپتامبر از آغاز عملیات «ضدتروریستی» در قره‌باغ خبر داد و مدعی شد که ارمنستان در حال تقویت نظامی در این منطقه بوده و عملیات «خرابکارانه» علیه نیروهای جمهوری آذربایجان انجام داده است. ایروان این اتهامات را رد کرد و مدعی شد که باکو قصد پاکسازی ارمنی‌ها از قره‌باغ را داشته است.

در نهایت وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که با میانجی‌گری فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه، توافقی میان طرف آذربایجانی و نمایندگان قره‌باغ مبنی بر توقف کامل درگیری‌ها حاصل شد. به گفته آنها، اجرای این توافق‌ها با هماهنگی فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه انجام خواهد شد. چند روز بعد هم استقلال‌طلبان قره‌باغ تمامی اظهارات پیشین مبنی بر اعلام استقلال از جمهوری آذربایجان را پس گرفتند.

از سوی دیگر، از ۲۰۲۰ تا تسلط باکو بر قره‌باغ در ۲۰۲۳، نیروهای صلح‌بان روسیه در این منطقه حضور داشتند. ایروان که حامی تلاش اکثریت ارمنی‌تبار منطقه قره‌باغ برای جدایی از جمهوری آذربایجان بود، از روسیه به دلیل عدم حمایت از ارمنستان در مقابله با حمله نیروهای جمهوری آذربایجان، گله‌مند است. ارمنستان از آن زمان تا امروز رفته‌رفته به بلوک قدرت غرب نزدیک‌تر شده و از مسکو فاصله گرفته است.

پیش‌تر نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان از حضور در نشست سازمان پیمان امنیت جمعی خودداری کرد و این رویدادی دیگر در مجموعه وقایعی بود که از سرد شدن روابط روسیه و ارمنستان نشان دارد. همچنین پاشینیان پیش‌تر رزمایش برنامه‌ریزی‌شده سازمان پیمان امنیت جمعی در خاک خود را لغو کرد و در ماه اکتبر نیز از حضور در نشست «کشورهای مستقل همسود» خودداری کرد.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید