امروز: شنبه, ۱۰ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 29 جماد أول 1446 | 2024-11-30
کد خبر: 258841 |
تاریخ انتشار : 01 اسفند 1397 - 17:54 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه ما به وجود شخصیتی مانند امام(ره) که قرآنی بودند افتخار می‌کنیم و باید همایشی برای شناخت این بُعد ایشان برگزار شود، گفت: مسئولان باید بیش از دیگران با قرآن آشنا و مأنوس باشند زیرا اگر مسئولی از قرآن فاصله […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه ما به وجود شخصیتی مانند امام(ره) که قرآنی بودند افتخار می‌کنیم و باید همایشی برای شناخت این بُعد ایشان برگزار شود، گفت: مسئولان باید بیش از دیگران با قرآن آشنا و مأنوس باشند زیرا اگر مسئولی از قرآن فاصله داشته باشد وجودش مخل و موجب فساد خواهد بود.

به گزارش صلح خبر، آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی، رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)، امروز، در مراسم افتتاحیه ششمین دوره مسابقات قرآن کارکنان قوه قضائیه در قم گفت: میان مذاهب اسلامی هیچ مذهبی نزدیک‌تر و آشناتر به قرآن از مذهب شیعه نیست. این مطلب بسیار مهمی است که ما برحسب اعتقادات و ادله فراوانی که داریم علم قرآن را تماماً یعنی از جهت قرائت، تفسیر و ظاهر و باطن در نزد ائمه (ع) می‌دانیم. واقعاً وقتی انسان به حوزه تفسیر وارد می‌شود، اگر چراغ اهل بیت (ع) کنار انسان نباشد به بیراهه می‌رود و قرآن برای او نور نخواهد بود ولی وقتی با هدایت و تفسیر اهل بیت (ع) وارد قرآن شویم هدایت می‌یابیم مثلاً وقتی آیات و روایات صراط را بررسی می‌کنیم پیوندی میان صراط دنیا و آخرت وجود دارد و آن چیزی جز مسئله امامت نیست.

آیت‌الله فاضل‌لنکرانی با بیان اینکه ما معتقد به صراط هستیم، ادامه داد: اینکه حقیقت صراط چیست و انسان چه مقدار در آن می‌ماند و چه عقبه‌هایی دارد در این بحث وجود دارد؛ وقتی انسان آیات را کنار هم می‌گذارد به حقیقت امامت پی می‌برد؛ اینکه امام علی (ع) جداکننده افراد بهشتی و جهنمی در صراط است به مفهوم این کلمه پی می‌بریم.

وی با بیان اینکه شیعه مهمترین معارف را درباره قرآن دارد که اگر همه تفاسیر اهل سنت جمع شود به اندازه گوشه‌ای از معارف شیعه نخواهد شد، اظهار کرد: به برکت انقلاب اسلامی، قرآن به صحنه جامعه و زندگی جوانان و مردم و بانوان و مردان آمد؛ یکی از اموری که می‌توانیم به عالم اسلام عرضه کنیم همین رشد و توسعه فعالیت‌های قرآنی اعم از حفظ و قرائت و … است و این مسئله قابل انکار نیست.

آیت‌الله فاضل‌لنکرانی با طرح این سوال که آیا ما باید در همین حد متوقف شویم؟ اعلام نمود: قرآن باید در هر مکان و لحظه جامعه جایگاه عمیق داشته باشد و زندگی ما باید زندگی قرآنی باشد؛ اگر زندگی ما قرآنی شود خیلی از مشکلات و مسائل برطرف خواهد شد؛ اینکه در روایات بر تلاوت قرآن در همه حال تأکید شده است برای این است که انسانی که نور قرآن در او باشد واجبات را انجام و محرمات را ترک می‌کند و دروغ نمی‌گوید و حق دیگران را غصب نمی‌کند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) اظهار کرد: وقتی می‌بینیم که مجموعه دستگاه قضا که در بدو امر انتظاری در این حد از او نیست این مقدار به قرآن اعتنا دارد و در این حد حافظان و قاریانی را پرورش داده است مورد اعتماد بیشتر مردم به این قوه است.

وی افزود: قاضی و بازپرس و دادستان و کارکنانی که با قرآن مرتبط هستند برای مخاطب آنان، نقطه امنی می‌شود و حتی کسی که بازنده قضاوت باشد وقتی ببیند قاضی و بازپرس، قاری و حافظ است به رأی او اعتماد می‌کنند.

این استاد حوزه تأکید کرد: این مسئله پرداختن به قرآن باید برای سایر قوا هم الگو باشد و همه شئون این حکومت باید قرآنی باشد زیرا انقلاب بر مبنای قرآن ایجاد شده است.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با اشاره به شخصیت قرآنی امام اعلام نمود: امام جزؤ شخصیت‌های نادر قرآنی عصر و دوره است؛ عمری با قرآن مأنوس بود و قرائتش هیچ وقت ترک نشد؛ وقتی در کتب امام اعم از فقهی و اصولی تتبع می‌کنیم می‌بینیم که امام غوغا کرده و نکات بدیع و جدیدی مطرح کرده که قبل از وی دیده نمی‌شود. در کتاب آداب نماز نکات زیادی را در چندین صفحه در مورد یک آیه مطرح فرمودند و بعد تأکید کردند که من در مورد این آیه آن قدر مطلب در ذهن دارم که اگر همه را بنویسم، یک کتاب می‌شود.

این استاد حوزه با تأکید بر اینکه باید همایشی برای شناخت بعد قرآنی امام، مسلک و روش قرآنی ایشان برپا شود، افزود: به چنین رهبری افتخار می‌کنیم، زیرا اگر ارتباط امام با قرآن نبود، این انقلاب برپا نمی‌شد؛ کما اینکه اگر ارتباط امام با ائمه (ع) نبود، این انقلاب برپا نمی‌شد. مقام معظم رهبری نیز در امور قرآن کم‌نظیر هستند و این‌ها باید برای حوزه و نظام ما الگو باشد؛ مرحوم والد ما همیشه می‌فرمود من افسوس می‌خورم که ای کاش یک دوره تفسیر نوشته بودم گرچه شروع هم کردند، ولی عمرشان خاتمه یافت.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) اظهار کرد: مسئولان باید از قرآن غافل نباشند؛ در درجه اول عاملان به قرآن باید مسئولان باشند؛ اگر مسئولی از قرآن فاصله داشته باشد وجودش مخل و موجب فساد خواهد بود؛ مسئولان باید آیات قرآن را مدنظر قرار دهند؛ در برابر کفر و استکبار نهراسند و توکلشان را به برکت قرآن زیاد کنند.

وی تأکید کرد: معتقدم حوزه در زمینه قرآنی کار زیادی کرده است گرچه مطرح نشده، ولی باید بیش از این تلاش کند و برای سایر مراکز علمی نیز باید برنامه‌ریزی شود تا با قرآن مرتبط و آشنا شوند تا همه شئون کشور قرآنی شود.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید