به گزارش صلح خبر، این روزها صفحههای مجازی دوستان و آشنایان را که ورق میزنی، از هر ۱۰ تا پست حداقل یکی دو تا عکسی از غذا، کیک، شیرینی یا حتی نان است که از صفر تا صدش در خانه عمل آمده است. هیچکس شک ندارد که کرونا و قرنطینه خانگی یک رویداد منحصربهفرد است که در تاریخ تجربه نشده و شاید هرگز تکرار نشود، برای همین ثبت وقایعی که بر این بستر زمانی و مکانی سوار است، اهمیت بسیاری دارد. شاید سالها و قرنها بعد، باورش سخت باشد که آشپزی، کرونا را رنگ و لعاب بخشیده، چاشنی قرنطینه اجباری خانگی شده و روزهای به یادماندنی و تجربههای نو و از همه مهمتر امید به زندگی را رقم زده است.
آشپزی بخش مهمی از فرهنگ هر منطقه و کشوری است و اساساً «غذا» یک مفهوم فرهنگی است که قرنطینه خانگی ناشی از کرونا باعث توجه به آن و البته شکوفا شدن استعداد آشپزی تعدادی از زنان و مردان ایرانی شده است.
با دو سه نفر از اطرافیان درباره پخت و پز در روزهای قرنطینه حرف زدم. ژیلا زن ۳۱ سالهای است که با همسر و دخترش در قروه استان کردستان زندگی میکند. او از قرنطینه استفاده کرده و غذاهای جدید به ویژه غذاهای غیرایرانی را امتحان میکند. ژیلا که خانهدار و دانشجوست، میگوید: به دلیل شیوع کرونا، همسرم برخلاف گذشته، بیشتر اوقات در کنار من و دخترم در خانه است، برای همین رغبت بیشتری برای درست کردن غذا، آن هم غذاهای جدید دارم. ضمن اینکه در این روزهای قرنطینه که از خانه بیرون نمیرویم، با آشپزی سر خودم را گرم میکنم.
او با بیان اینکه برای آشپزی معمولاً از دستورغذاهای موجود در صفحههای آشپزی اینستاگرام استفاده میکند، میگوید: بورک گوشت و قلقلی پاشا دو غذای ترکیهای است که در این روزها برای اولینبار پختم. دو نوع ساندویچ مرغ جدید را هم امتحان کردم که خیلی خوشمزه بودند. کیک هویج و گردو هم از دستاوردهای جدید قرنطینه برای من و خانوادهام بود. در مجموع مطمئنم که در آینده، روزهای قرنطینه برای من روزهای بهیادماندنیای خواهد بود.
قرنطینه برای ندا، همکار خبرنگارم هم فرصت مناسبی شده تا جشنواره طعم و مزهها را در خانه راه بیاندارد. او که علاوه بر کتاب، به آشپزی هم علاقه بسیاری دارد و حتی دورهدیده آشپزی هم هست، در روزهای قرنطینه فراغت خود را با پخت و پز کیک و غذاهای جدید میگذراند. توضیح میدهد: یکی از کارهایی که برای فرار از روزمرگیهای قرنطینه میتوان انجام داد، آشپزی است. البته آشپزی برای من فراتر از درست کردن غذا و خوردن آن است، اما به دلیل مشغله زیادی که در روزهای معمولی دارم، کمتر فرصتی دست میدهد تا بتوانم ساعتهای طولانی آشپزی کنم و یا ریسک ترکیب مواد غذایی را بپذیرم. خوشبختانه در روزهای اخیر، وقت بیشتری دارم، برای همین مواد غذایی مختلف را با هم ترکیب میکنم و ادویههای متنوع را امتحان میکنم. اگر هم خوب نشد خودم جورش را میکشم و برای خانواده غذای دیگری دست و پا میکنم.
او میافزاید: راستش من همیشه از پختن کیک واهمه داشتم اما در این چند روز بارها کیکپزی را امتحان کردم و حالا میدانم که چه چیزی را چه زمانی اضافه کنم، چقدر هم بزنم، درجه فر را روی چند بگذارم و … . در این مدت توانستم سراغ غذاهایی که پختن آنها سخت است بروم، مثل کوفته، آش شلهقلمکار و حلیم. فستفود هم گزینه دیگری برای آشپزیام بود که این بار فرق بزرگی با قبل داشت، چون قبلاً خمیر پیتزا را از فروشگاه تهیه میکردم، اما در این روزها خمیر را هم درست میکنم.
در این روزهای قرنطینه خانگی، تنور پخت نان هم حسابی داغ شده است. بعد از شیوع کرونا در ایران، درباره احتمال آلوده بودن نانهای غیربستهبندی هشدارهایی داده شد، برای همین عدهای به این فکر افتادند که شاطر خانه خود بشوند. آنها دست به کار پخت نان روی اجاق گاز یا فر شدند. گرچه همه تجربهها هم موفقیتآمیز نبوده است. نان برخی خمیر شد، خشک شد، سوخت و جزغاله شد، اما دستشان آمد که برای دفعه بعد چه کنند.
در میان آشپزیها و دستورپختهای متنوع، کیک و شیرینی پرطرفدارترین تجربه این روزهاست. خیلیها توانستند اولین تجربه کیکپزی زندگی خود را در همین روزهای کرونازده داشته باشند.
عطیه زن جوان اهل خمین که به تازگی کار شیرینیپزی را به شکل حرفهای شروع کرده، از تاثیر آشپزی در کاهش اضطراب ناشی از اخبار کرونا حرف میزند. او چند ماهی است که در اینستاگرام عکس کیکها و شیرینیهایش را پست میکند و مدت کوتاهی است که سفارش کیک و شیرینی میگیرد. میگوید: تلاش برای پخت شیرینیِ تازه همه دقت و تمرکز مرا مشغول خود میکند و دیگر فرصتی برای فکر کردن به اخبار منفی، ویروس، بیماری و … باقی نمیگذارد، برای همین این روزها آشپزی برای من راهی است برای ریلکس کردن و به آرامش رسیدن. روزهایی که کیک و شیرینی درست میکنم، بسیار سرحالم و حال روحی بهتری دارم و بقیه کارهایم را هم با عشق و علاقه انجام میدهم.
به گفته عطیه، استقبال برای پخت نان و شیرینی عید نوروز و کیک خانگی در شهرش، خمین، به حد قابل توجهی بیشتر شده، به طوری که گاه برای پیدا کردن مواد و لوازم مورد نیاز کیک و شیرینی و مایه خمیر مجبور است به چند مغازه سر بزند، چون بیشتر جنسها قبلا فروختهاند.
در روزهای قرنطینه مراجعه به سایتها و صفحههای مجازی آشپزی به حد قابل توجهی بالا رفته است. گپ و گفت با یکی دو مدرس آشپزی تایید میکند که در این روزها، تعدادی از زنان و مردان ترجیح میدهند فراغت اجباری خود را با آشپزی پر کنند، برای همین تعداد لایکها و کامنتها در صفحههای آشپزی نیز بیش از پیش شده است.
کرونا اگر هزار و یک بدی داشته باشد، باعث گرمی تنور و اجاقهای خیلی از خانهها شده است. نان تازه خانگی بر سفرهها میآید و کامها با کیک و شیرینیهای خانگی شیرین میشود. زنان با فراغت بیشتر و سر صبر غذاهای جدید میپزند و آن را با سیزبجات مختلف آرایش میکنند. مردان هم بیش از پیش با آشپزخانه آشتی کرده و استعداد خود را در زمینه پخت و پز و خلق طعمهای جدید محک میزنند.
انتهای پیام