امروز: جمعه, ۲۱ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 11 رجب 1446 | 2025-01-10
کد خبر: 196058 |
تاریخ انتشار : 03 آبان 1396 - 12:16 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر «نه» عراق به تهدید امریکا به گزارش صلح خبر؛ ایران در صفحه اول روزنامه امروز چهارشنبه، 3 آبان خود نوشت: «نه» عراق به تهدید امریکا     العبادی در مذاکره با تیلرسون : ایران در عراق با داعش مبارزه کرد   «حشدالشعبی» را باید تشویق کرد گروه جهان/ رکس تیلرسون دوشنبه‌شب […]

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر

«نه» عراق به تهدید امریکا

به گزارش صلح خبر؛ ایران در صفحه اول روزنامه امروز چهارشنبه، 3 آبان خود نوشت: «نه» عراق به تهدید امریکا

 

«نه» عراق به تهدید امریکا

 

العبادی در مذاکره با تیلرسون : ایران در عراق با داعش مبارزه کرد

  «حشدالشعبی» را باید تشویق کرد گروه جهان/ رکس تیلرسون دوشنبه‌شب با توپ پر به عراق رفت اما با دست خالی بغداد را ترک کرد. به‌طور معمول مقامات امریکایی افرادی پر نخوت هستند که بسختی می‌توانند باور کنند، مقامی از کشوری دیگر چشم در چشم آنان بنشیند و به درخواستشان «نه» بگوید. برهمین اساس وزیر خارجه امریکا که یکشنبه شب در غیاب نخست‌وزیر عراق و در حضور وزیر خارجه عربستان، حشد الشعبی را یک گروه شبه نظامی ایرانی خوانده و گفته بود، اعضای این گروه باید عراق را ترک کنند، دوشنبه شب در حضور حیدر العبادی در بغداد این خواسته را تکرار کرد اما همان پاسخی را دریافت کرد که صبح دوشنبه در قالب بیانیه دفتر نخست‌وزیری عراق در حمایت از نقش حشدالشعبی و ایران دریافت کرده‌ بود: «نقش ایران در عراق سازنده است. حشدالشعبی امید کشور ما و منطقه است. پس اتهام‌زنی را متوقف کنید.»

به گزارش «ایران» به نقل از خبرگزاری رویترز، حیدر العبادی در دیدار مشترک خود با رکس تیلرسون، وزیر خارجه امریکا از نقش ایران در کشورش دفاع کرد. او با اتهام‌های تیلرسون به ایران و اینکه حشد‌الشعبی به نیابت از تهران در عراق حضور دارد را رد کرد و گفت: حشدالشعبی یک نهاد از جمله نهادهای عراقی است که به‌خاطر اینکه امید این کشور و منطقه است، باید مورد تشویق قرار گیرد. وی همچنین از نقش ایران در منطقه نیز دفاع و تأکید کرد که از نقش ایران در روند مبارزه با داعش در کشورش حمایت می‌کند.

بعد از این دیدار تیلرسون در نشستی خبری همچنان بر مواضع کشورش اصرار ورزید و از بغداد خواست، همکاری خود با حشد‌الشعبی را که به گفته او تحت حمایت ایران در منطقه فعال هستند، کاهش دهد. وی در این دیدار همچنین در مورد بحران اقلیم نیز سخن گفت و تأکید کرد: ما هم در بغداد هم در اربیل دوستانی داریم که از موقعیت پیش آمده بین آنها ناراحت هستیم و نگران چگونگی ادامه آن هستیم. بنابراین دو طرف باید وارد مذاکرات جدی با یکدیگر شوند.

بنا بر گزارش رویترز، تیلرسون در حالی همچنان به اتهام زنی‌ها علیه ایران ادامه داد و خواستار توقف عملیات حشد‌الشعبی در عراق شد که علاوه بر نخست‌وزیر عراق، بسیاری از دیگر مقامات عراقی نیز چنین اتهاماتی را رد می‌کنند. در همین ارتباط ایسنا نیز به نقل از رویترز گزارش کرد، حاکم الزاملی، رئیس کمیسیون امنیت و دفاع در پارلمان عراق نیز با اشاره به اینکه همه نیروهایی که با داعش می‌جنگند، عراقی هستند و هیچ نیروی خارجی نظامی یا شبه نظامی در این کشور وجود ندارد، تأکید کرد: هیچ نیروی ایرانی در خاک عراق نیست. وی افزود: برخی کشورها می‌خواهند وجهه و حاکمیت عراق درباره حضور شبه‌نظامیان وابسته به ایران را خراب کنند و ما متأسفیم که برخی شخصیت‌های سیاسی در اقلیم این اظهارات را مطرح می‌کنند. قیس خزعلی، دبیرکل عصائب اهل الحق نیز به سخنان تیلرسون واکنش نشان داد و از وزیر خارجه امریکا خواست نیروهایش را بعد از پایان بهانه حضور داعش از کشور خارج کند. پیشتر هم هادی العامری، رئیس سازمان بدر عراق تیلرسون را عنصر نامطلوب خوانده بود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از السومریه نیوز، احمد الاسدی، سخنگوی حشد‌الشعبی هم که پیش از این در واکنش به موضع‌گیری خصمانه وزیر خارجه امریکا علیه این گروه خواستار عذرخواهی امریکا شده بود، گفت: اظهارات وزیر خارجه امریکا درباره حشد الشعبی مردود، غیرقابل قبول و اتهامی باطل، بی‌اساس و نادرست است. حشد الشعبی همه از رزمندگان عراقی هستند. وی تأکید کرد: همه مشاوران در عراق با علم و آگاهی دولت عراق حضور دارند و دولت پس از پایان عملیات نظامی خواستار خروج آنها خواهد شد.

موضع‌گیری پیشمرگ ها علیه حشد الشعبی

پیشمرگ‌های کرد عراقی در ادعایی که به زعم تحلیلگران حاکی از همسویی اقلیم کردستان عراق با امریکا است و به نظر می‌رسد در جهت تأیید ادعاهای تیلرسون بیان شده‌ باشد، اعلام کردند، این نیروها حمله گسترده حشدالشعبی به منطقه ربیعه در غرب موصل را ناکام گذاشته‌اند، اما بغداد این خبر را تکذیب کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه شفق نیوز، منصور بارزانی، فرمانده نیروهای پیشمرگ کرد اعلام کرد: حشدالشعبی صبح دیروز به جبهه‌های پیشمرگ‌ها در روستای المحمودیه از توابع شهر ربیعه حمله کرد که به انهدام دو خودرو نظامی منجر شد اما پیشمرگ‌ها در این حمله آسیبی ندیدند، اما سخنگوی نظامی دولت عراق وقوع هر گونه درگیری را در منطقه ربیعه واقع در جنوب «فیش خابور» تکذیب کرد و گفت: هیچ درگیری رخ نداده است.

مسئولان اقلیم کردستان در همین راستا دیروز از دولت عراق خواستند تا نیروهای خود را از مرزهای این اقلیم خارج کند. در بیانیه منتشر شده از شورای امنیت اقلیم کردستان که در صفحه این شورا در توئیتر منتشر شده‌، آمده است، عراق نیروهای خود را با تعداد زیادی تانک و خودروی زرهی و سلاح و مهمات امریکایی در اطراف اقلیم کردستان مستقر کرده است. شورای امنیت اقلیم کردستان از دولت عراق خواست تا «تجاوز نظامی» خود را هرچه‌سریع‌تر متوقف کند و از تمامی اراضی عقب‌نشینی کرده و به مذاکرات غیرمشروط پایبند باشد.

این در حالی است که بحران داخلی در اقلیم کردستان عراق رو به فزونی گذاشته است. در همین ارتباط نیز برهم صالح، نخست‌وزیر سابق کردستان عراق خواهان تشکیل دولت نجات ملی در اقلیم شد و تأکید کرد، یک دولت نجات ملی که دارای مشروعیت و قابل اعتماد از سوی شهروندان کرد باشد و مسئولیت مذاکره با بغداد را درباره مسائل مورد مناقشه برعهده بگیرد، قادر به عبور دادن اقلیم از مشکلات ناشی از همه‌پرسی خواهد بود.

۱۳۶ هزار نفر آواره در شمال عراق

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه العهد، سازمان ملل اعلام کرد که تعداد آوارگان در شمال عراق به‌دلیل درگیری‌های مسلحانه اخیر پس از همه‌پرسی استقلال کردستان عراق که در ۲۵ سپتامبر برگزار شد، به ۱۳۶ هزار نفررسیده‌ است.

فرحان حق، معاون سخنگوی رسمی دبیرکل سازمان ملل خاطرنشان کرد که وضعیت وخیم است ،زیرا که این افراد پس از بازگشت به منازلشان از ترس از سرگیری خشونت‌ها مجبور به فرار می‌شوند.

برش

تعویق 8 ماهه انتخابات ریاست و پارلمان اقلیم کردستان

پارلمان اقلیم کردستان با تعویق هشت ماهه برگزاری انتخابات ریاستی و پارلمانی این اقلیم موافقت کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از اسپوتنیک، از بین ۱۱۱ نماینده پارلمان کردستان عراق ۶۸ نماینده در جلسه دیروز حاضر بودند که ۶۰نفر به تمدید فعالیت پارلمان و تعویق برگزاری انتخابات ریاست و پارلمان اقلیم به مدت هشت ماه رأی دادند در حالی که هشت نماینده به تعویق این دو انتخابات رأی منفی دادند. در این راستا یک منبع در پارلمان کردستان اعلام کرد که پارلمان سومین جلسه خود را پشت درهای بسته بدون حضور جنبش گوران (تغییر) و جماعت اسلامی برگزار کرد. جنبش تغییر با تمدید دوره کنونی پارلمان اقلیم مخالف و معتقد است تمدید دوره آن به نفع منافع شخصی و حزبی است. این جنبش بر تشکیل دولت موقت برای آمادگی جهت برگزاری انتخابات تأکید می‌کند. در همین ارتباط دیروز برزو محمد، رئیس فراکسیون تغییر در پارلمان کردستان گفت: تمدید دوره کنونی نقض حقوق رأی دهندگان است و این کودتایی بر مشروعیت از طریق نقض قوانین است در حالی که باید دولت و مقامات کنونی استعفا دهند.

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبرنگاران RSS

قوانین خبرنگاران صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید