امروز: یکشنبه, ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 11 شعبان 1446 | 2025-02-09
کد خبر: 381893 |
تاریخ انتشار : 30 مرداد 1399 - 0:30 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر آلرژی دارویی واکنش غیرمعمول سیستم ایمنی به ترکیبات دارویی است و مصرف هر نوع ماده دارویی می‌تواند با ظهور علائم این عارضه در بدن بیمار همراه باشد. به گزارش صلح خبر، مصرف داروهای غیرنسخه‌ای (اُ تی سی)، تجویزی و همچنین داروهای گیاهی ممکن است با ایجاد آلرژی و حساسیت […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

آلرژی دارویی واکنش غیرمعمول سیستم ایمنی به ترکیبات دارویی است و مصرف هر نوع ماده دارویی می‌تواند با ظهور علائم این عارضه در بدن بیمار همراه باشد.

به گزارش صلح خبر، مصرف داروهای غیرنسخه‌ای (اُ تی سی)، تجویزی و همچنین داروهای گیاهی ممکن است با ایجاد آلرژی و حساسیت در بدن همراه باشد. هرچند، مصرف انواع خاصی از داروها بیشتر احتمال دارد فرد را دچار حساسیت کند.

شایع ترین علائم و نشانه های آلرژی دارویی بروز تب، لکه های پوستی و کهیر است. همچنین در برخی موارد ممکن است سیستم ایمنی واکنش‌های جدی‌تری به نوعی از دارو نشان دهد و چندین سیستم یا عضوِ بدن درگیر عارضه شوند.

آلرژِی دارویی با عوارض جانبی دارو که در بروشور معرفی دارو به آنها اشاره شده شباهتی ندارد. همچنین آلرژیِ دارویی متفاوت از مسمومیت دارویی است که از مصرف بیش از حد دارو ناشی می‌شود.

نشانه های آلرژی دارویی چیست؟

نشانه ها و علامت آلرژی شدید دارویی اغلب در مدت یک ساعت پس از مصرف دارو ظاهر می‌شوند. واکنش‌های دیگر به ویژه ظاهر شدن جوش پوستی ممکن است در مدت چند ساعت، چند روز یا چند هفته بعد اتفاق افتد.

جوش پوستی، کهیر، خارش، تب، ورم، تنگی نفس، خس خس سینه، آبریزش بینی، خارش چشم و آنافیلاکسی از جمله نشانه‌های حساسیت دارویی هستند.

آنافیلاکسی واکنش نادر و خطرناک به آلرژی دارویی است که موجب می شود سیستم های بدن عملکرد خود را از دست بدهند. سفت شدن مجرای هوا و گلو، بروز مشکلات تنفسی، حالت تهوع یا گرفتگی شکم، استفراغ یا اسهال، احساس سرگیجه، ضربان سریع یا کند، افت فشار خون و تشنج از جمله علائم این عارضه به حساب می آیند.

به گزارش مایو کلینیک، همچنین برخی دیگر از علائم آلرژی دارویی هستند که کمتر شایع است و ممکن است چند روز تا چند هفته پس از مصرف دارو بروز کنند و حتی تا مدتی پس از قطع دارو همچنان ادامه داشته باشند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید