امروز: شنبه, ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 10 شعبان 1446 | 2025-02-08
کد خبر: 393252 |
تاریخ انتشار : 20 مهر 1399 - 19:09 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ضمن تاکید بر ضرورت تبادل اطلاعات مربوط به پایش‌های حوزه محیط زیست با مردم، گفت: یکی از دلایل اصلی عملکرد کند در حوزه محیط زیست تبادل کند اطلاعات مریوط به محیط زیست با مردم است که باعث کاهش فشار افکار عمومی بر مسائل […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ضمن تاکید بر ضرورت تبادل اطلاعات مربوط به پایش‌های حوزه محیط زیست با مردم، گفت: یکی از دلایل اصلی عملکرد کند در حوزه محیط زیست تبادل کند اطلاعات مریوط به محیط زیست با مردم است که باعث کاهش فشار افکار عمومی بر مسائل محیط زیستی می‌شود.

به گزارش صلح خبر، یوسف رشیدی در نخستین نشست تخصصی مجازی پایش هوشمند محیط زیست، با اشاره به اینکه حوزه محیط زیست دو نیروی محرکه نیاز دارد، گفت: یکی از نیروهای محرکه مسائل فنی، تخصصی و دانش مرتبط با مسائل زیست محیطی و دیگری فشار افکار عمومی است که تلفیق این دو نیروی محرکه برای به نتیجه رسیدن برنامه‌های زیست محیطی لازم است.

وی ادامه داد: در بسیاری از مواقع شاهد بوده‌ایم که هر زمان دولت به مشکلی بر می خورد اولین بخشی که در آن کوتاهی می‌شود، محیط زیست است. به‌عنوان مثال در سال 1393 مصوبه‌ای مبنی بر لزوم نصب فیلتر دوده بر خودروهای سنگین توسط دولت تصویب و به دستگاه‌های اجرایی از جمله وزارت صنعت و خودروسازان ابلاغ شد اما با توجه به فشارهایی که این دستگاه‌های اجرایی آوردند اجرای این مصوبه به نتیجه نرسید؛ این درحالی بود که بخش فنی و تکنولوژی در این زمینه به‌درستی پیش رفته بود اما جای فشار افکار عمومی در این میان خالی بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه در تمام دنیا معتقدند که فشار افکار عمومی کمک بسزایی به متخصصین در زمینه پیشبرد برنامه‌ها و اهداف آنان می‌کند، اظهار کرد: یکی از عللی که فشار  افکار عمومی در کشور کافی نیست، در دسترس نبودن اطلاعات مربوط به پایش‌های حوزه محیط زیست است؛ چراکه مردم به شبکه آنلاین اطلاعات دسترسی ندارند و دستگاه‌های اجرایی اطلاعات را در اختیار آنان قرار نمی‌دهند. بنابراین دلیل اصلی کند پیش رفتن برنامه‌های زیست محیطی این است که اطلاعات میان یک قشر کوچکی می‌چرخد و در دسترس عموم قرار نمی‌گیرد وگرنه از نظر تخصصی در حوزه آلودگی هوا و محیط زیست به‌خوبی کار شده است.

وی ادامه داد: باید اطلاعات مربوط به مسائلی از جمله پایش برخط آلودگی هوا و پایش واحدهای صنعتی با روش‌های معمول و متداول در اختیار مردم قرار گیرد تا مردم بدانند در هر لحظه چه میزان آلاینده در هوا و توسط چه واحدهای صنعتی خارج می‌شود. در چنین شرایطی هم مردم و هم دستگاه‌های متولی تحت فشار قرار می‌گیرند و مردم نیز از وضعیت موجود اطلاعات کافی خواهند داشت.

رشیدی در پایان با بیان اینکه در زمینه هوشمندسازی پایش محیط زیست دو رکن اصلی وجود دارد، گفت: یک رکن اعتقاد مسئولان و مدیران به اجرایی کردن هوشمندسازی پایش محیط زیست است و رکن دیگر مربوط به مسائل فنی سخت‌افزار و نرم افزاری است. درحالیکه مانعی جدی در بخش فنی وجود ندارد اما مشکل اصلی تغییر رویکرد مدیران و مسئولان در زمینه اطلاع‌رسانی برخط به عموم است؛ چراکه می‌توان با سیستم‌های اطلاعاتی و فناوری‌های موجود اطلاعات را در اختیار مردم قرار داد اما به‌نظر می‌رسد تغییر رویکرد برای مدیران دشوار است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید