مهندس سید محمد صادق میرباقری در گفتوگو با صلح خبر، با بیان این که در ابتدا فرستندههای 10 کیلو وات ساخته شدهاند، گفت: حداکثر نیاز کشور فرستنده 10 کیلو وات بوده است. ساخت فرستنده بالای 10 کیلووات چندان در دنیا مرسوم نیست اما برخی کمپانیهای معروف و بزرگ دنیا بنا بر سفارشها، چنین فرستندههایی میسازند و ساخت آن دانش فنی بالایی نیاز دارد.
وی گفت: ما در ابتدا فرستندههای 10 کیلووات ساختیم. دو فرستنده اول 10 کیلووات ما از ۱۸ تیر سال ۹۲ تاکنون در ایستگاه زیباکنار روشن است و بخش وسیعی از استان گیلان را پوشش میدهد. پس از آن، قرارداد ساخت شش دستگاه فرستنده 10 کیلووات و شش دستگاه فرستنده پنج کیلووات را داشتیم که سیستم خنککننده آنها با مایع بوده است. بعد از اینها صداوسیما در راستای خودکفایی و افزایش دانش فنی، یک دستگاه فرستنده ۲۰ کیلووات درخواست کرد.
میرباقری ادامه داد: تعداد زیادی از افرادی که در حوزه برق و مخابرات کار میکنند، توانایی ساخت چنین دستگاهی را دارند. شرکتهای رقیب هم میتوانند با برنامهریزی بسازند اما متاسفانه پژوهشگران کشور دستمزد کمی میگیرند و این دستمزدهای پایین انگیزه را از محققان برای پیشقدم شدن در پروژههای بزرگ میگیرد. چنین رفتاری را نهادهای حقوقی هم با یکدیگر دارند مثلا برخی کارفرماها انتظار دارد جهاد دانشگاهی با مبالغ پایین تولید دانش کنند.
این محقق حوزه برق و مخابرات افزود: این طور به نظر میرسد که اولویت اول جهاد دانشگاهی اهمیت به بخش اداری است و در مراتب پایینتر مهندسان و پژوهشگران قرار میگیرند. محققان در سالهای اول با انگیزهی بالایی میآیند و پس از این که به اهداف علمی خود میرسند یا جهاد دانشگاهی را کنار میگذارند یا در کنار فعالیتهای دیگر عضو جهاد باقی میمانند. این روال همیشه وجود داشته است.
میرباقری در پایان درباره راهکارهای بهبود شرایط محققان گفت: افزایش دریافتی به تنهایی کافی نیست. اولویت باید پژوهشگران باشند. چه در دفتر مرکزی چه در واحدهای مختلف به کادر اداری بیشتر از محققان اهمیت داده میشود. محققان دیده نمیشوند و کادر اداری آنها را نمیشناسند وقتی چنین شرایطی به وجود بیاید اتوماتیکوار دیگر در اولویت نیروی انسانی قرار نمیگیرند و شرایط برایشان دشوار میشود.
انتهای پیام