به گزارش صلح خبر، جان گرفتن تولید در کشور بیشک نیازمند پارامترها و عناصری است که باید مورد توجه قرار گیرد در این میان بسیاری از کارشناسان معتقدند که اشتغال و امنیت شغلی در سایه تولید به وجود میآید و تولید ملی مقدمهای بر اشتغالزایی، کارآفرینی و افزایش بهرهوری در تمامی عرصهها به شمار میرود که بهبود وضعیت اجتماعی، رفاه زندگی مردم و رشد و توسعه اقتصاد کشور را موجب میشود.
حاج اسماعیلی – یک کارشناس اقتصادی – در این رابطه میگوید تولید در کشور زمانی به رونق میرسد که مشارکت و انگیزه مردم برای ورود به عرصه اقتصاد و تولید افزایش یابد و دولت امکانات و ابزارهای فعالیت تولیدی در کشور را با قیمت ارزان و شرایط آسان در اختیار مردم بگذارد.
به گفته وی، رونق تولید وجوه مختلفی دارد و یکی از جنبههای آن، خروج از وابستگی به نفت و درآمدهای نفتی است. در شرایطی که با بحرانهای اقتصادی مواجهیم راه نجات کشور در تولید داخلی است و هرچه تولید رونق بگیرد، کالا و خدمات ایرانی هم رونق مییابد و به تبع آن، اشتغال، بنگاههای تولیدی، نیروی کار و سرمایههای انسانی نیز تقویت و حفظ میشوند.
این کارشناس اقتصادی از دیگر وجوه رونق تولید را خروج از اقتصاد دولتی و حرکت به سمت اقتصاد مردم نهاد عنوان و اظهار کرد که مردم در یک نظام غیر دولتی و تعاونی کمترین آسیب را از بحرانها، تحریمها و تغییر قیمتها میبینند؛ چرا که هزینهها در بخش تعاونی نسبت به فعالیتهای بخش خصوصی کمتر است و مشارکت گروهی و تجمیع سرمایههای خرد بستر مناسبی برای انجام فعالیتهای تولیدی و اشتغال پایدار به شمار میرود.
همچنین عبدالله مشکانی – اقتصاددان دیگر – بر این باور است که در شرایط فعلی اقتصادی که به گواه اغلب اقتصادانان راهحل مشکلات از دریچه تولید میگذرد، قبل از هر چیز برای حمایت از تولیدکنندگان باید نسبت به ایجاد ثبات اقتصادی اقدام کنیم.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره ضرورت توجه به تولید ملی برای برون رفت از مشکلات اقتصادی، معتقد است که تولید یکسری نهادهای اساسی دارد. زمانی که میخواهیم تولید یک کالا را بررسی کنیم، ابتدا باید شرایط مواد اولیه، سرمایه و همچنین بازار فروش را در نظر داشته باشیم و ببینیم آیا اساساً این تولید با هدف فروش در بازارهای داخلی یا خارجی انجام میشود.
این اقتصادان با بیان این که خلق پول با توجیه حمایت از تولید میتواند باعث ایجاد پول تورمی شود، میگوید: واقعیت این است که قبل از این که به سمت حمایت و رونق تولید برویم و سرمایهگذاران را به سرمایهگذاری در حوزه تولید تشویق کنیم، باید اصلاحات ساختاری در اقتصاد ایجاد کنیم، در غیر این صورت ممکن است اعتماد سرمایهگذاران نیز سلب شود، چراکه سودآور بودن تولید منوط به وجود شرایط با ثبات در حوزه اقتصاد کلان است.
فتح الله بیات – رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی – نیز نامگذاری سال ۹۸ به نام سال رونق تولید را در راستای جلوگیری از ریزش بنگاههای اقتصادی و حفظ اشتغال موجود میداند و معتقد است تاکید رهبر انقلاب بر شعار رونق تولید تاکید بر مقوله بسیار مهمی است و دولت باید در این زمینه ورود کند و بنگاههایی که به لحاظ نقدینگی به مشکل برخوردند یا به دلیل بدهی بانکی و مالیاتی در حال بسته شدن هستند را مورد حمایت قرار دهد.
به گفته وی، رونق تولید مانع تعدیل شدن نیروهای کار و تعطیلی بنگاهها میشود و از این جهت گام مؤثری در جلوگیری از ریزش نیروهای کار و حفظ اشتغال موجود به شمار میرود.
همچنین فریدون نصیری – رئیس اتحادیه لوازمخانگی فلزی و آشپزخانه – در این رابطه به صلح خبر گفت که برای رونق تولید باید سه اصل اعتماد عمومی به تولید داخلی، رفع قوانین دست و پاگیر از سوی هیئت دولت و اجرای بیچونوچرا از سوی بدنه دولت در کشور نهادینه شود.
وی در رابطه با راهکارهای رونق تولید، معتقد است که از سال گذشته با تغییر سیاستگذاریهای دولت مبنی بر حمایت از تولید داخلی، خروج آمریکا از برجام، ممنوعیت نسبی واردات و عدم دسترسی آسان به ارز تجاری عاملی شد تا میزان تولید رشد کند.
به گفته وی، اعتماد مصرفکننده به تولیدات ایرانی عامل رشد تولید داخلی خواهد شد و از سوی دیگر زمانی که تولید رونق داشته باشد، تولیدکنندگان میتوانند هزینههای قابلتوجهی را در زمینه تحقیق و توسعه و ارتقا طراحی در دستور کار خود قرار دهند.
نصیری تأکید کرد زمانی که رونق و حمایت از تولید در بدنه دولت نهادینه شود، بسیاری از مشکلات و قوانین دست و پاگیر تولید رفع خواهد شد، هیئت دولت قوانین و شرایط مناسبی را برای حمایت از تولید در نظر میگیرد اما بدنه دولت در زمان اجرا برای آنکه با اجرای قوانین انتفاعی برای آن وجود ندارد، قوانین را به صورت قانونی دور میزنند.
انتهای پیام