امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 196773 |
تاریخ انتشار : 06 آبان 1396 - 12:03 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر دانش > پزشکی – همشهری آنلاین:بررسی جدید نانوذراتی که مینای دندان را تشکیل می‌دهند، دیدگاهی کاملا جدید از آنچه جویدن و خوردن غذا بر سر سخت‌ترین بخش از بدن انسان می‌آورد به دست آورده‌اند. براساس گزارش ساينس الرت، محققان در اين پژوهش بيش از هر ذره ديگر روي بلورهاي هيدروكسيپاتيت متمركز […]

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر

دانش > پزشکی – همشهری آنلاین:
بررسی جدید نانوذراتی که مینای دندان را تشکیل می‌دهند، دیدگاهی کاملا جدید از آنچه جویدن و خوردن غذا بر سر سخت‌ترین بخش از بدن انسان می‌آورد به دست آورده‌اند.

براساس گزارش ساينس الرت، محققان در اين پژوهش بيش از هر ذره ديگر روي بلورهاي هيدروكسيپاتيت متمركز شدند، رشته‌هايي روبان مانند از نانوذرات كه ميناي دندان را تشكيل مي‌دهند و اين بافت را تحت تست‌هاي متعدد خراش‌ و فشار قرار دادند تا دريابند چطور اين نانوذرات مقاومت مي‌كنند.

محققان چيني و آمريكايي اميدوارند اين يافته بتواند در بهبود درمان‌هاي دندانپزشكي تاثيرگذار بوده و همچنين به باستان‌شناسان در شناسايي فسيل دندان‌هاي قديمي كمك كند.

به گفته محققان دانشگاه آركانزاس، بلورهاي هيدروكسيپاتيت بنيادي‌ترين بخش‌هاي ميناي دندان به شمار مي‌روند كه هريك ضخامتي كمتر از يك هزارم از ضخامت تار موي انسان را دارند. تا به امروز بيشتر مطالعات دنداني روي ذرات بزرگتر از اين صورت گرفته بود، اما براي درك بهتر طبيعت ميناي دندان و چگونگي مقاومت سخت‌ترين بافت بدن انسان در برابر فشار و خراشيدگي بايد در مقياسي جزئي‌تر روي آن تحقيق شود.

اين ريزبلورها  روي يكديگر تلنبار شده و به كمك پروتئين‌هايي به يكديگر مي‌چسبند تا ميناي دندان شكل بگيرد. محققان براي بررسي دقيق‌تر از ميكروسكوپ‌هاي قدرتمند براي مشاهده ميناي دندان آسيا كه در حين اندام درمان ارتودنسي از فك خارج شده‌بود، استفاده كردند.

محققان براي تحريك ميناي اين دندان از ابزار الماسه‌اي براي خراش دادن مينا استفاده كرده و به سطح دندان فشار وارد كردند، تا به اين شكل عملكرد جويدن و گازگرفتن را شبيه‌سازي كنند. در تمامي مراحل آزمايش،‌جويدن نسبت به گاز گرفتن آسيب بيشتري به دندان وارد مي‌كرد. اين به آن معني است كه سائيدن دندان‌ها به يكديگر براي ميناي دندان مخرب‌تر از گاز گرفتن است.

در اين پژوهش سه نوع آسيب كلي براي ميناي دندان تعريف شد: كنده‌شدگي، زماني كه بلورها از هم جدا مي شوند. تغيير شكل، زماني كه بلورها خميده شده يا فشرده مي‌شوند و تجزيه شدگي، زماني كه پيوند‌هاي شيميايي نگهدارنده بلورها از بين مي‌روند.

تصاوير و داده‌هايي كه محققان در اين پژوهش به دست آورده‌اند در زمينه‌هاي متنوعي كارايي دارند، از دندانپزشكي گرفته تا زيست‌شناسي تكاملي و زيست‌پزشكي. و به مرور زمان اين اطلاعات مي‌تواند به انسان‌ها كمك كند تا غذاهايي را براي مصرف انتخاب كنند كه خطر كمتري براي دندان‌ها دارند.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبرنگاران صلح خبر

قوانین خبرنگاران صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید