امروز: جمعه, ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 9 شعبان 1446 | 2025-02-07
کد خبر: 429235 |
تاریخ انتشار : 18 فروردین 1400 - 5:10 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر شش روز پس از درخواست وزیر بهداشت برای توقف یک‌هفته‌ای رفت و آمد با ترکیه، ستاد ملی کرونا به لغو تورهای ترکیه رأی داد، اما برای پروازهای آن هیچ محدودیتی اعمال نکرد. برخی آژانس‌داران گردشگری می‌گویند: آن‌چنان که تصور می‌شود تور گردشگری برای ترکیه وجود ندارد که لغو یا […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

شش روز پس از درخواست وزیر بهداشت برای توقف یک‌هفته‌ای رفت و آمد با ترکیه، ستاد ملی کرونا به لغو تورهای ترکیه رأی داد، اما برای پروازهای آن هیچ محدودیتی اعمال نکرد. برخی آژانس‌داران گردشگری می‌گویند: آن‌چنان که تصور می‌شود تور گردشگری برای ترکیه وجود ندارد که لغو یا ممنوع شود.

به گزارش صلح خبر، سعید نمکی ـ وزیر بهداشت ـ در روزهای پایانی تعطیلات نوروز ـ در نامه‌ای به وزیر کشور که فرماندهی قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با کرونا را به عهده دارد، با اشاره به شیوع گسترده بیماری کووید -۱۹ در کشور ترکیه با ویروس جهش‌یافته، بر ضرورت توقف یک‌هفته‌ای ایاب و ذهاب از طریق مرزهای هوایی و زمینی با کشور ترکیه و لزوم همکاری استانداران در این زمینه تاکید کرد.

شش روز بعد، معاون هماهنگی وزارت کشور از ابلاغ تصمیم ستاد ملی مدیریت کرونا، مبنی بر لغو فوری تور ترکیه به کلیه شرکت‌های گردشگری خبر داد. هرچند با وجود پیوست «فوری» به این مصوبه،  آژانس‌های گردشگری تا روز سه‌شنبه ۱۷ بهمن‌ماه دستور یا بخشنامه‌ای دریافت نکردند. رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت جهانگردی و هوایی هم گفت چون از نهاد متولی (وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) ابلاغیه‌ای نرسیده است، بنابراین آژانس‌های مسافرتی کماکان مجاز به فروش تور ترکیه هستند.

از طرفی، حسن ذی‌بخش ـ سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری ـ هم تاکید کرد که پروازهای شخصی به کشور ترکیه برقرار بوده و ممنوعیتی شامل آن‌ها نشده است.

جواد هدایتی ـ مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین‌المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای هم یادآوری کرد که هیچ تردد مسافری از مرزهای بیست‌وپنج‌گانه کشور از جمله مرز مشترک با ترکیه انجام نمی‌شود، مگر در شرایط خاص مثل داشتن اقامت یا تابعیت. 

در واقع مرزهای زمینی ایران و ترکیه از اسفندماه ٩٨ تا کنون بسته شده است و مسافران ایرانی و حتی سایر ملیت‌ها امکان تردد ندارند.

پیگیری‌های صلح خبر از آژانس‌های مسافرتی نیز نشان می‌دهد که با توجه به افزایش قیمت سفرهای خارجی، شمار تورهای ترکیه حتی در تعطیلات نوروز با استقبال قابل ملاحظه‌ای مواجه نشده است، هرچند با وجود ابراز نگرانی از سوی وزارت بهداشت، تا کنون هیچ آماری از جمعیت مسافر به این کشور ارائه نشده است. اگرچه حرمت‌الله رفیعی ـ رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت جهانگردی و هوایی ـ قبلا  به صلح خبر گفته بود که تعداد پروازهای بین ایران و ترکیه در تعطیلات نوروز از عدد ۲۸ پرواز به ۵ پرواز در روز رسید و بسیاری از پروازها نیمه‌خالی انجام شد.

کاهش استقبال از تورهای گردشگری ترکیه را از چوب حراجی که آژانس‌ها از هفته دوم تعطیلات نوروز بلند کرده‌اند و تورها را با تخفیف‌های قابل توجهی برای فروش گذاشته‌اند نیز می‌توان متوجه شد.

مهرسا سبزه‌ها، مدیر فنی یکی از آژانس‌های گردشگری به صلح خبر می‌گوید: استقبال از تور ترکیه در تعطیلات نوروز به خوبی گذشته نبود که البته به قیمت این تورها ربط داشت. مثلا تا یک سال پیش تور آنتالیا یا آنالیا در یکی از بهترین هتل‌های پنج‌ستاره، شش میلیون تومان قیمت داشت، درحالی که مبلغ همین تور امسال به ۲۵ میلیون تومان رسید. مسلما مسافری که سواحل ترکیه را انتخاب می‌کند، هتلی خوب با امکانات مناسب را ترجیح می‌دهد، نه هتل سه و چهارستاره که خدمات کامل و درخور نیاز ندارد و قطعا چنین هتلی با این نرخ موجود ارز، قیمت نجومی دارد.

او با اشاره به کاهش قیمت تور ترکیه و مشخصا استانبول در پایان تعطیلات نوروز، همزمان با اعلام وضعیت قرمز در بیشتر شهرهای این کشور اظهار کرد: قیمت پرواز تهران ـ استانبول به کمتر از یک میلیون تومان هم رسید، ولی استقبالی که از دوبی شد از ترکیه نشد.

او می‌گوید: برخلاف تصور حاکم، تقاضا برای سفر به دوبی بیشتر از ترکیه بوده است؛ چرا که دوبی مدت زیادی به روی مسافران بسته بود، قرنطینه طولانی‌مدت‌تری داشت و در واکسیناسیون پیشتاز بود و مقصد مطمئن‌تری برای سفر به شمار می‌آمد. بنابراین دوبی در مقایسه با ترکیه، برخلاف انتظار آژانس‌دارها متقاضی بیشتری داشت.

سبزه‌ها با علم به شیوه سفر مردم به ترکیه، معتقد است تصمیمی که با لغو این تورها گرفته شده است، چندان کارساز نیست و فایده ندارد، چون به آن شکلی که تصور می‌شود توری به مقصد ترکیه در آژانس‌ها فروخته نمی‌شود که حالا با این تصمیم محدود یا جلو آن گرفته شود.

این مدیر تور به نکات قابل ملاحظه دیگری اشاره می‌کند و می‌گوید: تورهای ترکیه آن‌طور که تصور می‌شود، نیست؛ مثلا ۲۰، ۳۰ یا ۵۰ نفر با یک راهنما عازم این کشور شوند و گشت داشته باشند. بسیاری از مسافران ترکیه فقط بلیت هواپیما و هتل می‌خرند و بیشتر هم شخصی و بدون خرید پکیج سفر اقدام می‌کنند. ضمن این‌که، با توجه به وضعیت کرونا در ترکیه، بیشتر رستوران‌ها و مراکز تفریحی و توریستی تعطیل شده‌اند و قوانین سختگیرانه‌ای از طرف دولت اردوغان حاکم است. هرچند این محدودیت‌ها شامل حال گردشگران خارجی نمی‌شود، اما مراکزی که گردشگر از آن‌ها استفاده می‌کند، اکثرا یا تعطیل شده‌اند یا ساعت کاری محدودی دارند. بنابراین اجرای تور تفریحی به این کشور معنا ندارد و طبیعتا دستور برای لغو آن هم معنا پیدا نمی‌کند، مگر این‌که پروازها تعلیق شود. مخصوصا با نزدیک شدن ماه رمضان که حراج‌های فوق‌العاده‌ای در این کشور برقرار می‌شود که از حالا هم تبلیغات آن به شکلی گسترده از طرف ترکیه شروع شده و قطعا سفر به این کشور برای بسیاری جذاب خواهد بود. آن‌هایی هم که به انگیزه خرید سفر می‌روند، از تور گردشگری استفاده نمی‌کنند. پس اگر نگرانی از بابت سرایت بیشتر ویروس جهش‌یافته از ترکیه به ایران وجود دارد بهتر است پروازها مدیریت شود، نه تورها.

انتهای پیام  

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید