امروز: جمعه, ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 9 شعبان 1446 | 2025-02-07
کد خبر: 408802 |
تاریخ انتشار : 08 دی 1399 - 4:00 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر جانشین معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه مطالعات تفصیلی طرح جایگزین جنگلداری هنوز انجام نشده است، گفت: قرار شده تا زمانی‌که طرح جایگزین بر اساس شاخص‌های مدیریت پایدار آماده شود، سازمان جنگل‌ها برای مدیریت جنگل‌های شمال کشور از طرحی جدید استفاده کند. رضا بیانی در گفت و گو […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

جانشین معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه مطالعات تفصیلی طرح جایگزین جنگلداری هنوز انجام نشده است، گفت: قرار شده تا زمانی‌که طرح جایگزین بر اساس شاخص‌های مدیریت پایدار آماده شود، سازمان جنگل‌ها برای مدیریت جنگل‌های شمال کشور از طرحی جدید استفاده کند.

رضا بیانی در گفت و گو با صلح خبر با اشاره به اینکه سازمان جنگل‌ها بر اساس قانون برنامه ششم توسعه موظف به تدوین و اجرای طرح جایگزین جنگلداری است، اظهار کرد: طرح جایگزین باید با رویکرد مدیریت پایدار جنگل باشد بنابراین نیاز است که در مرحله اول برای تدوین طرح جایگزین، مطالعات نیمه‌ تفصیلی انجام شود سپس مطالعات تفصیلی و عملیات اجرایی مشخص شوند.

وی با بیان اینکه درحال‌ حاضر طرح‌های نیمه تفصیلی حدود ۷۵ درصد پیشرفت کرده‌اند و پهنه‌بندی‌ها در جنگل‌های شمال تا حدود زیادی انجام شده است، تصریح کرد: در جنگل ۹ پهنه مختلف ازجمله پهنه جنگل، پهنه مرتع، پهنه زمین‌های کشاورزی، پهنه حفاظت، پهنه گردشگری، پهنه تنوع زیستی و… وجود دارد البته این پهنه‌بندی‌ها با استفاده از اطلاعات هواشناسی، زمین‌شناسی، پوشش گیاهی، وضعیت آفات و بیماری‌ها، آتش‌سوزی‌های جنگلی، وضعیت فرسایش و… انجام شده است. 

جانشین معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه پس از مطالعات نیمه‌تفصیلی نیاز است که در هرکدام از این پهنه‌ها مطالعات تفصیلی انجام شود، گفت: انجام مطالعات تفصیلی درحال پیگیری است اما انجام کامل این مطالعات برای جنگل‌های شمال کشور حدود دو سال زمان خواهد برد بنابراین هنوز تا تدوین کامل طرح جایگزین جنگلداری زمان زیادی باقی مانده است.

به گفته بیانی در طرح تفصیلی برای هرکدام از ۹ پهنه جنگل عملیات‌های مشخصی ازجمله حفاظت، گردشگری، حفظ تنوع زیستی و… اجرایی خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه ما به‌ دنبال آن هستیم که طی این مدت و تا زمان تدوین طرح جایگزین عملیات حفاظت فنی در جنگل‌های شمال اجرایی شود، اظهار کرد: برخی عملیات حفاظتی فنی مانند فنس‌کشی، ترمیم راه‌ها، مدیریت درختان شکسته و… اجتناب ناپذیر است و باید تا زمان تدوین کامل طرح به آن‌ها رسیدگی شود.

جانشین معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: از این‌رو معاونت جنگل طرحی برای اجرای عملیات حفاظت فنی تدوین کرده و قرار است تا زمانی‌که طرح جایگزین بر اساس شاخص‌های مدیریت پایدار آماده شود، از این طرح برای مدیریت جنگل‌های شمال استفاده شود البته باید تاکید کرد که در این طرح نیز همانند طرح تنفس هیچگونه بهره‌برداری چوبی از جنگل‌ها نخواهیم داشت.

بیانی در پاسخ به این پرسش صلح خبر که چرا طرح جایگزین جنگلداری در موعد مقرر تدوین نشد و قرار است که با چند سال تاخیر سازمان جنگل‌ها آن را آماده و اجرایی کند، توضیح داد: مشکلات مختلفی برای تدوین طرح جایگزین ازجمله کمبود اعتبار وجود داشت و سبب شد که طرح از زمان‌بندی عقب بیفتد. باوجود این قرار است که برای سال ۱۴۰۰ برنامه حفاظت فنی که اخیرا تدوین شده است، اجرایی شود.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید