امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 227803 |
تاریخ انتشار : 10 فروردین 1397 - 8:02 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سلامت صلح خبر مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر نان مصرفی در کشور با آهن و اسید فولیک غنی سازی می شود و برنامه غنی سازی نان ها با ویتامین D نیز در دستور کار است. به گزارش صلح خبر، دکتر زهرا عبداللهی با بیان اینکه تغذیه […]

به گزارش مجله سلامت صلح خبر

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر نان مصرفی در کشور با آهن و اسید فولیک غنی سازی می شود و برنامه غنی سازی نان ها با ویتامین D نیز در دستور کار است.

به گزارش صلح خبر، دکتر زهرا عبداللهی با بیان اینکه تغذیه صحیح به معنای رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه است، گفت: تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در 6 گروه اصلی غذایی معرفی می شوند و بهترین راه اطمینان از تعادل و تنوع در رژیم غذایی روزانه استفاده از هر 6 گروه اصلی غذایی است. 

وی با بیان اینکه 6 گروه اصلی غذایی هرم غذایی عبارت است از گروه نان و غلات، میوه ها و سبزی ها، شیر و لبنیات، گروه گوشت و تخم مرغ، حبوبات، مغزها، گفت: مواد غذایی در هر گروه، دارای ارزش غذایی تقریبا یکسان هستند و می توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد، گروه دیگری تحت عنوان قندها و چربی ها وجود دارد که باید در حداقل ممکن مصرف شود. 

عبداللهی در خصوص گروه نان و غلات گفت: این گروه تامین کننده 50 درصد انرژی روزانه انسان است و توصیه می شود، در برنامه غذایی روزانه حتما نان، برنج یا ماکارانی وجود داشته باشد تا این انرژی تامین شود.

وی با بیان اینکه 30 درصد کلیسم روزانه با مصرف نان و غلات تامین می شود، خاطرنشان کرد: گروه نان و غلات همچنین دربردارنده آهن، کلسیم، منیزیم و ویتامین های گروهB  است.

عبداللهی توصیه کرد: بهتراست، نان به صورت سبوس دار مصرف شود، چراکه سبوس دارای فیبر غذایی است و این فیبر از جذب مواد قندی و چربی جلوگیری می کند و بار بیماری های قلبی عروقی، سرطان های دستگاه گوارش و چاقی و اضافه وزن را کاهش می دهد. 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه نان، برنج قهوه ای و ماکارانی های غنی شده منبع دریافت روزانه سبوس هستند، گفت: نان هایی که با آرد سفید و تصفیه شده تهیه می شوند، به دلیل اینکه فیبر کمتری دارند، کمتر توصیه می شود. 

عبداللهی با بیان اینکه نان قوت غالب مردم است و بیشترین ماده خوراکی در دسترس آنها محسوب می شود، گفت: در حال حاضر نان مصرفی در کشور با آهن و اسید فولیک غنی سازی می شود و به این ترتیب کمبود آهن در مردم برطرف می شود، ضمن اینکه برنامه غنی سازی نان ها با ویتامین D نیز در دستور کار است. 

منبع : Mehrnews

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید