عباس برزگر در گفتوگو با صلح خبر، در رابطه با آثار معنوی ماه رمضان بر فضای سیاسی و اجتماعی کشور اظهار کرد: ماه رمضان ماه نعمات و فرصتهای الهی است و ماهی است که خداوند متعال در این ماه عزیز و مبارک روزه داران را به عنوان مهمانهای خود تلقی میکند.
وی با اشاره به اینکه «ماه رمضان ماه مهمانی خداست»، گفت: همانطور که میزبان نهایت احترام، بزرگداشت و محبت را به مهمان دارد خداوند متعال هم در این ماه مبارک نسبت به بندگانش با دید لطف و مهربانی خاصی برخورد میکند، همچنین ماهی است که مقدرات انسانها در آن و شبهای قدر مقدر میشود.
وی خاطرنشان کرد: ماه رمضان ماه معنویت، به خود آمدن، استغفار و طلب رحمت و مغفرت الهی است و ماهی است که انسان باید توجه خاص به مسائل عبادی و معنوی کند و از خوردن و آشامیدن بیش از حد که در طول سال انجام میدهد خودداری کرده و به فکر تشنگی و گرسنگی قیامت بیفتد، چون این امر باعث میشود که خود را اصلاح کند.
این حقوقدان خاطرنشان کرد: سحرهای ماه مبارک رمضان و ساعات مختلف آن از هر جهت دارای برکت و رحمت الهی است و این امر موجب میشود که در این ماه انواع جرائم کمتر شود که همه اینها از برکات این ماه و معنویت آن و توجه جامعه و مردم به این ماه مبارک است.
وی از دیگر برکات ماه رمضان را زکات فطره که در روز عید فطر داده میشود دانست و گفت: این مساله به عنوان یک حرکت اقتصادی و حرکتی که بخشی از نیازهای مالی نیازمندان جامعه را تامین میکند، قابل توجه است. این اقدام هم گذشته از بخش افطاری دادن -که البته با توجه به شرایط فعلی بیماری کرونا منتفی است-، ولی میتواند به صورتهای دیگر مانند توزیع بستههای بهداشتی و تغذیهای توسط سازمانهای خیریه و افراد به نیازمندان صورت گیرد.
وی درعین حال تاکید کرد: کارگزاران حکومت هم در ماه رمضان باید بیشتر به فکر معنویت بیفتند و مسائل سیاسی مخرب و سیاستهایی که باعث اذیت مردم و موجب ایجاد اشکال و ایراد در اداره جامعه به خصوص در بخشهای مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجرایی میشود را در این ماه کنار بگذارند.
برزگر ادامه داد: در این ایام که کشور درگیر بیماری است که همه دنیا نیز با آن مواجه است، همدلی، همکاری و مساعدت همه بخشهای سیاسی جامعه را میطلبد؛ بنابراین کسانی که سیاسی کاری یا کار سیاسی میکنند باید بازیهای سیاسی را کنار بگذارند و در راستای کار سیاسی صحیح، سالم و کاری که خداپسندانه باشد حرکت کنند و به فکر مردم و جامعه و نجات مردم از این وضعیت بیماری و همچنین وضعیت بد اقتصادی بوده و در جهت کمک، خدمت و آسایش جامعه و مردم باشند.
وی در خصوص توصیه رهبری در مورد کمک به نیازمندان در ماه رمضان و با توجه به شیوع ویروس کرونا، گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری با شرایطی که الان جامعه دارد بسیار قابل تحققتر هست تا ایامی که این بیماری نبود. در ایامی که این بیماری وجود نداشت سازمانها و افراد مختلف مراسم افطاری میگذاشتند و حتی گاهی اسراف میشد، اما الان این شرایط نیست و تمام کسانی که میخواستند افطاری بدهند و هزینه میکردند این هزینهها را به صورت حساب شده به نیازمندان میرسانند که این یکی از برکات و شرایط این ایام است.
وی خاطرنشان کرد: به خاطر شرایط کشور و بیماری و زمینهای که برای رساندن هزینههای افطاری به دست نیازمندان واقعی به وجود آمده، ماه رمضان فرصت بسیار خوبی است و زمینه مساعد این اقدامات در این ماه ایجاد شده است.
این وکیل دادگستری در پایان گفت: از خداوند متعال بخواهیم که توفیق درک برکات این ماه مبارک، خودسازی و اصلاح خودمان را عطا کند که هدف والای خداوند از قرار دادن این ماه بزرگ و بابرکت برای مسلمانهاست و انشاءالله نهایت استفاده را از این ماه مبارک داشته باشیم.
انتهای پیام