به گزارش مجله اجتماعی پایگاه صلح خبر ؛ بارشها حال ایران را خوب کرد/ رئیس مرکز ملی خشکسالی: بارش به حد طبیعی رسید شاهرخ فاتح ، وضعیت بارش کشور از تاریخ اول مهر 95 تا 13 فروردین 96 را تشریح کرد و گفت: کل کشور در این بازه زمانی 180.4 میلی متر بارش دریافت کرده و از […]
به گزارش مجله اجتماعی پایگاه صلح خبر ؛
بارشها حال ایران را خوب کرد/ رئیس مرکز ملی خشکسالی: بارش به حد طبیعی رسید
شاهرخ فاتح ، وضعیت بارش کشور از تاریخ اول مهر 95 تا 13 فروردین 96 را تشریح کرد و گفت: کل کشور در این بازه زمانی 180.4 میلی متر بارش دریافت کرده و از آنجا که میانگین بارش بلند مدت کشور 183.8 میلی متر و در سال گذشته 184.2 میلی متر بوده است؛ نسبت به بلندمدت 1.9 درصد و نسبت به سال گذشته 2.1 درصد کاهش بارش داشته است.
وی تاکید کرد: این درحالیست که از ابتدای سال آبی جاری تا پایان دی ماه 95 ، کشور وضعیت بارشی بسیار نگران کننده ای داشت و کمبود حدود 46 درصدی نسبت به بلند مدت و حدود 60 درصدی نسبت به سال گذشته برکشور حاکم بود که خوشبختانه و به برکت بارش های بسیار مناسب بهمن، اسفند و ابتدای فروردین کمبود بارشی مجموعه کشور جبران و هم اکنون به حدود طبیعی خود نزدیک شده است.
فاتح ادامه داد: افزون بر این در استان های هرمزگان، کرمان و یزد که کمبود بارش بسیار شدید وجود داشت و در پایان دی ماه و در مقایسه با بلندمدت با کمبود بیش از 85 درصد مواجه بودند نیز عقب افتادگی ها تا حد زیادی جبران شد و هم اکنون هرمزگان و کرمان حدود 40 درصد افزایش دارند و یزد هم از 85 درصد کاهش به حدود 35 درصد کاهش رسیده است.
استان های پربارش و کم بارش کشور از ابتدای مهر 95 تاکنون
وی با اشاره به استان های پربارش کشور از ابتدای مهر 95 تا 13 فروردین 96 اظهار کرد: استان های هرمزگان 40.4 درصد، کرمان 37.4 و فارس 34.7 درصد، افزایش بارش نسبت به میانگین بارش بلندمدت داشته اند.
رئیس مرکز ملی خشکسالی همچنین اسامی استان های کم بارش کشور در این بازه زمانی را اعلام کرد و گفت: استان های خوزستان 36.6 درصد، یزد 34.5 درصد و کهگیلویه و بویراحمد 32.7 درصد کاهش بارش نسبت به بلندمدت را تجربه کردهاند.
فاتح در ادامه به وضعیت بارشی استان تهران اشاره و اظهار کرد: استان تهران از ابتدای سال آبی 95 تا 13 فروردین96، 210 میلی متر بارش داشته است، این درحالیست که بارش تهران در مقیاس بلندمدت حدود 214میلی متر بوده است، بنابراین این استان نسبت به میانگین بلندمدت 1.7 درصد کاهش بارش داشته، همچنین از آنجا که بارش استان تهران در سال گذشته 211.5 میلی متر بوده، این استان نسبت به سال قبل، کاهش بارش 7 دهم درصدی را تجربه کرد.
شرایط دمایی ایران در اسفند 95
وی در ادامه وضعیت دمایی کشور در آخرین ماه سال 95 را تشریح کرد و گفت: در اسفندماه 95، دمای کشور یک دهم درجه سلسیوس گرمتر از دمای بلندمدت این ماه بوده است.
گرمترین و سردترین های کشوردر اسفند 95
رئیس مرکز ملی خشکسالی همچنین گرم ترین استان ها را برشمرد و گفت: گلستان با 1.1 درجه سلسیوس، اردبیل با 1 درجه سلسیوس و استان های مازندران و گیلان با 8 دهم درجه سلسیوس افزایش دما، استان هایی هستند که نسبت به میانگین بلندمدت خود در اسفندماه گرم تر بوده اند.
وی در ادامه به خنک ترین استان ها در ماه گذشته اشاره کرد و افزود: استان های آذربایجان غربی با یک درجه سلسیوس، مرکزی با 8 دهم درجه سلسیوس و همدان با 7 دهم درجه سلسیوس کاهش دما، سردترین استان ها نسبت به میانگین بلندمدت خود در اسفند ماه بودهاند.
۴۲۴۲
Let’s block ads! (Why?)
RSS
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.