به گزارش صلح خبر، به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به منظور همکاری میان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه خوارزمی در جهت استفاده بهینه و مطلوب از ظرفیتها و تواناییهای علمی و دانشگاهی در روابط فرهنگی، این برنامه عملیاتی و اجرایی پیش از ظهر امروز (۲۶ مردادماه) به امضای حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور، معاون همکاریهای علمی و فرهنگی این سازمان و عزیزالله حبیبی، رییس دانشگاه خوارزمی رسید.
ایمانیپور- معاون همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی- در آغاز این دیدار، با اشاره به فعالیت بیشاز ۶۰ نمایندگی فرهنگی ایران در خارج از کشور اظهار کرد: رایزنیهای فرهنگی ما در خارج از کشور بازوان فرهنگی نظام محسوب میشوند و وظیفه آنان، شناساندن فرهنگ و هنر ایرانی و دستاوردها ایران علمی وفرهنگی و ارزشهای انقلاب اسلامی به جهانیان است.
معاون همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به اجرای موافقتنامه فرهنگی اشاره کرد و گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به منظور هماهنگی بیشتر فعالیتهای فرهنگی در خارج از کشور تشکیل شده است و مهمترین وظیفه آن، اجرای موافقتنامه فرهنگی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورها است.
وی افزود: موضوع امروز تفاهمنامه همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه خوارزمی، برنامه عملیاتی بین دو مرکز است. در این چارچوب، تحکیم و تقویت روابط بین این دانشگاه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در راستای توسعه همکاریهای آموزشی و پژوهشی در دستور کار قرار دارد.
ایمانیپور حوزههای ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی، گفتوگوی ادیان و تمدنها، همکاریهای علمی و دانشگاهی و مطالعات راهبردی روابط فرهنگی را از محورهای این برنامه عملیاتی دانست.
وی همچنین، مخاطبشناسی را عامل موفقیت در عرصه فرهنگی بین ملل مختلف معرفی کرد و افزود: به دلیل تنوع فرهنگها، هر ملتی ذائقه خاص خودش را دارد. از این رو، باید ذائقه فرهنگی مردم دنیا را بشناسیم و بر اساس آن ذائقهها برنامهریزی کنیم.
معاون همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اهتمام جدی به امر ترجمه آثار فاخر و وزین علمی فرهنگی کشور به زبانهای مختلف، نحوه حضور فرهنگی ایران در عرصه بینالملل، اجرایی شدن بیانیه گام دوم انقلاب، برگزاری دورههای دانشافزایی، تعامل بین نخبگان جهان اسلام و گسترش روابط علمی و دانشگاهی را ضروری دانست.
همکاری مشترک دانشگاه خوارزمی با اتریش
اکبر قولی- سرپرست ادارهکل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی- در سخنانی در این دیدار، گفت: سیاستگذاری، برنامهریزی، مدیریت و هدایت امور همکاریهای بینالمللی در حوزههای علمی، آموزشی و دانشگاهی از وظایف مهم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به شمار میرود.
وی برقراری ارتباط و همکاری با مراکز ایرانشناسی، اسلامشناسی و آموزش زبان و ادبیات فارسی در کشورهای هدف را سه حوزه مدیریتی این سازمان دانست و گفت: شناسایی زمینهها و نیازهای آموزشی، علمی و دانشگاهی در خارج از کشور و تنظیم برنامههای مبادلات علمی و دانشگاهی در چارچوب اهداف این سازمان قرار دارد.
قولی با اشاره به همکاری دانشگاه خوارزمی با دانشگاههای اتریش، تأکید کرد: با وجود ظرفیتهای عظیم علمی و پژوهشی در کشور به ویژه دانشگاه خوارزمی، روابط دانشگاهی اثربخش و سازنده با سایر کشورها، نیازمند برنامهای هدفمند و کاربردی است.
سرپرست ادارهکل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر ضرورت برگزاری وبینارهای گفتوگوی فرهنگی و دینی بین ایران و اتریش تأکید کرد.
وی همچنین، پیشنهاد ایجاد بخش آموزش زبان کرهای در دانشگاه خوارزمی را داد و گفت: از آنجایی که حضور نیروهای متخصص و در عین حال دو یا چند زبانه بودن آنان، روند تجارت و اقتصادی بین دولتها را تسهیل میکند و به آن شتاب میبخشد، برای موفقیت در بازارهای جهانی نیازمند آموزش زبانهای دنیا به خصوص زبان کرهای هستیم.
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در برنامههای علمی و فرهنگی با دانشگاه خوارزمی اشتراک نظر دارند
حبیبی- رییس دانشگاه خوارزمی- در سخنانی، به زمینههای همکاری این دانشگاه با سازمان فرهگ و ارتباطات اسلامی اشاره و تصریح کرد: دانشگاه خوارزمی در حال حاضر جزء ۲۰ دانشگاه برتر کشور و نخستین دانشگاه مدرن ایران است. همچنین با هدف تقویت علمی و اعتبار دانشگاه در عرصه بینالمللی، ارتباطات گستردهای را با سایر کشورها برقرار کرده است.
وی از آموزش زبانهای فرانسه و چینی در آیندهای نزدیک در دانشگاه خوارزمی خبر داد و افزود: دانشگاه خوارزمی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی میتوانند در مسیر اجرای برنامههای علمی و فرهنگی، گامهای سازندهای بردارند.
احمد گلی- مدیرکل همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه خوارزمی- با تشریح امور بینالملل این دانشگاه گفت: دانشگاه خوارزمی با هدف تقویت علمی و اعتبار دانشگاه در عرصه بینالمللی، ارتباطات گستردهای را با سایر کشورها برقرار کرده است و همواره به دنبال جذب دانشجویان خارجی و توسعه روابط دانشگاهی با ملل مختلف به ویژه اتریش است.
رسول رسولیپور-رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه خوارزمی- آمادگی و همکاری این دانشگاه را با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در زمینه های ترجمه و نشر، گفتوگوی ادیان، همکاریهای علمی و دانشگاهی و تدریس زبان فارسی به غیر فارسی زبانان اعلام کرد.
انتهای پیام