امروز: شنبه, ۸ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 27 جماد ثاني 1446 | 2024-12-28
کد خبر: 184290 |
تاریخ انتشار : 27 شهریور 1396 - 10:12 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر افزایش چندبرابری واردات کالا از اروپا در پسابرجام به گزارش صلح خبر؛ کیهان در صفحه اول روزنامه امروز دوشنبه، 27 شهریور خود نوشت: افزایش چندبرابری واردات کالا از اروپا در پسابرجام      آمارهای رسمی تجارت خارجی کشورمان نشان می‌دهد کشورهای اروپایی به خوبی از فرصت برجام استفاده و صادرات کالا […]

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر

افزایش چندبرابری واردات کالا از اروپا در پسابرجام

به گزارش صلح خبر؛ کیهان در صفحه اول روزنامه امروز دوشنبه، 27 شهریور خود نوشت: افزایش چندبرابری واردات کالا از اروپا در پسابرجام

 

افزایش چندبرابری واردات کالا از اروپا در پسابرجام

 

 آمارهای رسمی تجارت خارجی کشورمان نشان می‌دهد کشورهای اروپایی به خوبی از فرصت برجام استفاده و صادرات کالا به ایران را دوچندان کرده‌اند.

توافق هسته‌ای برجام در تیرماه سال ۱۳۹۴ به امضا رسید و اجرای آن از دی‌ماه همان سال شروع شد. بنابراین مقایسه روند واردات کالای کشورها به ایران در سال جاری نسبت به ارقام سال ۱۳۹۴، می‌تواند محک خوبی برای ارزیابی آثار برجام بر تجارت خارجی کشور باشد.

به گزارش مشرق، بر اساس آمار تجارت خارجی کشور، واردات کالا از آلمان در پنج ماه اول سال ۹۶ نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ بالغ بر 10/3 درصد و نسبت به مدت مشابه سال ۹۴ یعنی زمانی که هنوز برجام اجرا نشده بود، 46/4 درصد رشد پیدا کرده است.

ایتالیا نیز از برجام بهره چشمگیری برده به طوری که واردات کالای ایران از ایتالیا در پنج ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 21/8 درصد و نسبت به مدت مشابه سال ۹۴ و قبل از برجام 42/3 درصد بیشتر شده است.

هلندی‌ها هم از برجام برای صادرات کالا به ایران استفاده کرده و در پنج ماه اول امسال صادرات به ایران را نسبت به مدت مشابه سال قبل 42/1 درصد و نسبت به مدت مشابه سال ۹۴ بالغ بر 78/3 درصد افزایش داده‌اند.

اما فرانسوی‌ها سود بیشتری از برجام برده‌اند به طوری که واردات کالاهای فرانسوی از جانب ایران در پنج ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ بالغ بر  24/6 درصد و نسبت به مدت مشابه سال ۹۴ یعنی دوران قبل از برجام 107/3 درصد رشد پیدا کرده است.

این آمار گویای آن است که فرانسه توانسته صادرات کالا به ایران پس از برجام را بیش از دو برابر افزایش دهد.

جالب آنکه انگلیسی‌ها زرنگ‌تر از فرانسوی‌ها بوده‌اند و صادرات کالا به ایران را در دوران پسابرجام رشد خارق‌العاده‌ای داده‌اند. بر اساس آمار تجارت خارجی، واردات کالای ایران از انگلستان در پنج ماه اول امسال ۱۸۲ درصد بیشتر از رقم مشابه سال ۹۵ و 163/4درصد بیشتر از رقم مشابه سال ۹۴ بوده است.

بر این اساس می‌توان گفت انگلیسی‌ها پس از برجام صادرات کالا به ایران را تقریبا سه برابر کرده‌اند.

این در حالی است که رهبر انقلاب در نامه‌ای که در تاریخ 29 مهر 94 خطاب به رئیس‌جمهور در خصوص اجرایی شدن برجام نوشتند، تذکر دادند: «مراقبت فرمایید که وضعیّت پس از برداشته شدن تحریم‌ها، به واردات بی‌رویّه نینجامد»

با این وجود می‌بینیم که بعضا افزایش دو و سه برابری در واردات کالا از برخی کشور‌های اروپایی رخ داده و پس از برجام به نوعی دروازه‌های بازار ایران به روی کالاهای غربی باز شده است.

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبرنگاران RSS

قوانین خبرنگاران صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید