علی ابراهیمی در گفتوگو با صلح خبر در مورد سخنان رئیس کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران مبنی بر فساد گسترده در سیستم خرید تضمینی گندم اظهار کرد: اساسیترین دلیل چنین اتفاقاتی در زمینه گندم، دولتی بودن خرید و فروش گندم است. خرید تضمینی گندم توسط دولت انجام میشود و از آنجا که سود زیادی نصیب عوامل خرید نمیشود، مجبورند برای کسب سود دست به چنین اعمال ناپسندی بزنند. در واقع دولتی بودن بازار گندم فضا را برای دلالها و واسطهها فراهم کرده است.
نماینده مردم شازند در مجلس افزود: وقتی مواد اضافی به گندم وارد میشود، این مواد به طور مستقیم وارد آرد و نان مردم شده و به طور مستقیم امنیت و سلامت غذایی مردم را به مخاطره میاندازد. بعضی گفتهاند که این پولها به جیب کشاورز میرود، این در حالی است که کشاورزان هیچ نقشی در این دلالبازیها ندارند زیرا آنها سر مزرعه گندم را برداشت کرده و به مراکز خرید یا واسطهها میدهند. باید حتما به شکلی کیفیت گندم را جدیتر گرفت.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی ضمن ابراز تاسف از به وجود آمدن چنین اقداماتی تصریح کرد: هنوز در کمیسیون کشاورزی گزارشی رسمی در این زمینه ندیدهایم و تقضا داریم که ارگانهای مختلف گزارشهای خود را برای کمیسیون ارسال کنند.
وی با بیان اینکه «گندم یک کالای بسیار مهم است که امینت غذایی مردم را تامین میکند» اظهار کرد: کشورهای مختلف سعی میکنند که به نوعی در این کالا خودکفا شوند. اگر قیمتها آزاد شود و بازار رقابتی شکل گیرد، فروشنده میداند که اگر گندم بیکیفیت تولید کند، بازار را از دست میدهد. به همین دلیل احتمال وقوع چنین کارهای عجیبی در بازار آزاد کم است. در واقع ما باید کاری کنیم که تامین کیفیت گندم سود داشته باشد یعنی تامین کیفیت باید تبدیل به امری شود که صرفه اقتصادی زیادی داشته باشد.
ابراهیمی در پایان ضمن تاکید به عدم کارآمدی برخوردهای قضایی در زمینه گندم گفت: بر خلاف آنچه که مسئولان امر فکر میکنند، اقدامات قضایی به هیچ وجه جوابگوی چنین اتفاقات ساختاری نیست. مگر ما توانایی برخورد قضایی با همه مراکز بازار گندم را داریم؟ اقدامات قضایی برای ورود به مسائل هولناک و جزئی است و باید ساختارهایی فراهم کنیم که بتوان امنیت غذایی مردم را از هرگونه خطری حفظ کنیم.
به گزارش صلح خبر، رییس کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران از فساد گستردهای در سیستم خرید تضمینی گندم خبر داد و گفت: « بهگونهای که سالانه ۷۰۰ هزار تن ضایعات همچون شن و خاک و ضایعات گندم به ارزش ۱۰۰۰ میلیارد تومان به عنوان گندم وارد پروسه خرید و فروش و تحویل گندم میشود.»
انتهای پیام