امروز: چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 26 جماد أول 1446 | 2024-11-27
کد خبر: 255279 |
تاریخ انتشار : 17 بهمن 1397 - 20:50 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تاکید بر این موضوع که در جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند این هستیم که جوانان با بزرگان دین آشنا شوند، گفت: شاگردپروری، نقد منصفانه، رعایت آداب تعلیم و تعلم جزء ویژگی‌های اخلاقی‌ای است که در وجود آیت‌الله جوادی آملی وجود دارد.همچنین […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تاکید بر این موضوع که در جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند این هستیم که جوانان با بزرگان دین آشنا شوند، گفت: شاگردپروری، نقد منصفانه، رعایت آداب تعلیم و تعلم جزء ویژگی‌های اخلاقی‌ای است که در وجود آیت‌الله جوادی آملی وجود دارد.همچنین قلم جذاب، خطابه شیرین و صاحب سبک و اندیشه از دیگر ویژگی‌های بارز ایشان است.

به گزارش صلح خبر، آیت‌الله اعرافی امروز چهارشنبه ۱۷ بهمن‌ماه در مراسم تجلیل از آیت‌الله جوادی آملی که با حضور علما و اندیشمندان فلسفه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس ملی کمیته المپیک و… در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، با بیان اینکه تضادها منشأ حرکت به سمت کمال است، اظهار کرد: این تضادها نه‌تنها در عالم هستی بلکه در مورد انسان‌ها نیز باعث این می‌شود که انسان به کمال برسد. استاد آیت‌الله جوادی آملی از جمع دوگانه‌های به ظاهر متضاد در سطح بسیار وسیعی برخوردار است و این نکته موجب شده است که اکنون شما در نکوداشت این استاد برجسته جمع شوید.

وی ادامه داد: از جمله ویژگی‌های ایت‌الله جوادی آملی جامعیت این بزرگوار است. ایشان نه‌تنها در علوم حوزی که چند مورد می‌شود (فقه، فلسفه، تفسیر و عرفان) در کنار آنها از علم کلام و رجال نیز بهره می‌برد. برای رسیدن به این قله فردی باید عمر ۵۰ ساله خود را صرف کند تا به یکی از این شاخه‌ها برسد اما استاد جوادی آملی همه شاخه‌های علوم حوزی را در حد نصاب نظری کسب کرده است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تاکید بر این موضوع که ایشان به دلیل علمی که در فقه و اصول داشته‌اند، به مقام مرجعیت رسیده‌اند، گفت: ایشان در تفسیر ترتیبی و موضوعی بیش از ۵۰ اثر را منتشر کرده است و ۶۰ سال بر کرسی تدریس تکیه زده‌اند و شاگردانی را تربیت کرده و در حوزه عرفان نیز که از همه علوم فلسفه پیچیده‌تر است، جز نوابق حوزه و دانشگاه محسوب می‌شوند. اینها چهار شاخه اصلی در علوم اسلامی است که در همه اینها صاحب نظر هستند. از اینها که بگذریم در علوم ادبی نیز توانایی این استاد مثال‌زدنی است.

اعرافی تاکید کرد: یک قرن باید بگذرد تا فردی صاحب نظر و اندیشه شود اما آیت‌الله جوادی آملی در تمام شاخه‌ها صاحب نظر هستند. ایشان نه‌تنها در علوم حوزوی بلکه در فلسفه غرب و در حوزه‌های عقلی و نقلی نیز به شکل‌های مختلف به صورت عالمانه ورود داشته‌اند. فلسفه غرب حوزه‌های مختلفی دارد و اندیشه‌های آیت‌الله جوادی آملی نه‌تنها در داخل کشور بلکه در خارج از مرزها نیز قابل ارائه است چراکه یک نگاه منفعلانه و قابل پذیرش ارائه می‌دهند و با مباحث تطبیقی‌ای که ارائه می‌دهند سبب می‌شوند که افراد راحت‌تر به مباحث دینی ورود پیدا کنند.

وی یادآور شد: جمع بین تتبع و تحقیق دشوار است. در سال‌هایی که از محضر استاد بهره برده‌ایم ایشان از تتبع برخوردار بوده‌اند و وقتی به تحلیل و تحقیق نیز می‌رسیدند صاحب اندیشه بودند. امروز نیز در فلسفه و عرفان کم داریم که بتوانند بر تمام این اصول احاطه داشته باشند. اما جمع بین تدریس، تحقیق و نگارش بیش از ۶۰ سال است که در وجود آیت‌الله جوادی آملی وجود دارد. ایشان در تحلیل مباحث نیز نگرشی جمع‌گونه بین عقل و نقل دارند. بهتر است نسل امروز ما با این‌گونه بزرگان بیشتر آشنا شوند چراکه امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند این اساتید هستیم و جوانان ما وقتی که با این فرهنگ غنی آشنا شوند، تجلی ایران و اسلام را راحت‌تر متوجه می‌شوند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید