امروز: شنبه, ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 13 ذو القعدة 1446 | 2025-05-10
کد خبر: 165230 |
تاریخ انتشار : 27 تیر 1396 - 13:34 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر دانش > دانش – همشهری آنلاین:نتایج مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد دست‌کم سه چهارم از ژنوم انسان از دی‌ان‌ای غیرکاربردی و بی‌مصرف تشکیل شده‌است که دانشمندان آن را دی‌ان‌ای زباله نامیده‌اند. براساس گزارش ساينس الرت، از زماني كه واتسون و كرك سازه مارپيچي دي‌ان‌اي را در دهه 1950 كشف كردند،‌دانشمندان در تلاش […]

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر

دانش > دانش – همشهری آنلاین:
نتایج مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد دست‌کم سه چهارم از ژنوم انسان از دی‌ان‌ای غیرکاربردی و بی‌مصرف تشکیل شده‌است که دانشمندان آن را دی‌ان‌ای زباله نامیده‌اند.

براساس گزارش ساينس الرت، از زماني كه واتسون و كرك سازه مارپيچي دي‌ان‌اي را در دهه 1950 كشف كردند،‌دانشمندان در تلاش بوده‌اند تا دريابند چه بخشي از ژنوم،‌انسان را به انسان تبديل مي‌كند و اكنون يك زيست‌شناس بيولوژيكي مي‌گويد پاسخ اين پرسش در چند محاسبه ساده رياضي نهفته‌است.

محاسبات دن گراور در دانشگاه هيوستون تگزاس نشان مي‌دهد بخش كاربردي ژنوم انسان احتمالا از 10 تا 15 درصد از كل دي‌ان‌اي تشكيل شده‌است و اين مقدار در بهترين حالت 25 درصد خواهد بود.

مابقي ژنوم،‌يعني بخشي بين 75 تا 90 درصد از دي‌ان‌اي انسان، دي‌ان‌اي زباله است: بخشي از دي‌ان‌اي كه نه مخرب و مسموم است و نه كارايي دارد از اين رو زباله محسوب مي‌شود،‌توده‌اي از توالي نوكلئوتيدي درهم و آشفته كه در زمينه رمزگشايي از پروتئين‌ها فعاليتي ندارند، فرايندي كه اساس همه واكنش‌هاي شيميايي است كه درون بدن انسان رخ مي‌دهد.

منطق مدل گراور براساس شيوه ورود جهش‌هاي ژنتيكي به درون دي‌ان‌اي و چگونگي بهره‌برداري بدن انسان از اين جهش‌ها به نفع خويش است.اين جهش‌ها كه به جهش‌هاي زيانبار شهرت دارند،‌ در گذر زمان در ژنوم انسان بروز مي‌كنند و به آرامي چهار پايه شيميايي كه دي‌ان‌اي را مي‌سازند را دچار تحول مي‌كنند: دنين، سيتوزين، گوانين و تيمين.

زماني كه دي‌ان‌اي زباله دچار جهش مي‌شود،‌ خنثي درنظر گرفته مي‌شوند، زيرا كد ژنتيكي آنها غيرفعال است اما زماني كه جهش‌ها در بخش فعال ژنوم رخ مي‌دهند معمولا مضر و حتي مرگبار مي‌شوند. از اين رو از ديدگاه تكاملي براي انسان غيرفعال بودن بخش بيشتر ژنوم سودمند‌تر خواهد بود زيرا بخش كوچكتري از آن در معرض جهش‌هاي مرگبار قرار خواهد گرفت.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی و خبریار صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید