دیپلماتهای ارشد از کشورهای عضو گروه هفت ضمن آنکه از روسیه خواستند تا فورا به حمله خود علیه اوکراین پایان دهد و نیروهای نظامیاش را از این کشور خارج کند، نسبت به احتمال اعمال تحریمهای بیشتر هشدار دادند. به گزارش صلح خبر، به نقل از پایگاه خبری هیل، هفت اقتصاد بزرگ جهان در بیانیهای مشترک […]
دیپلماتهای ارشد از کشورهای عضو گروه هفت ضمن آنکه از روسیه خواستند تا فورا به حمله خود علیه اوکراین پایان دهد و نیروهای نظامیاش را از این کشور خارج کند، نسبت به احتمال اعمال تحریمهای بیشتر هشدار دادند.
به گزارش صلح خبر، به نقل از پایگاه خبری هیل، هفت اقتصاد بزرگ جهان در بیانیهای مشترک بر تعهدات خود نسبت به اعمال تحریمهای اقتصادی هماهنگ علیه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس و طرفدارانشان به عنوان “بهای سنگین” حمله به اوکراین تاکید کردند.
وزرای امور خارجه گروه هفت در این بیانیه گفتند: “امیدواریم صریحا به روسها و بلاروسی ها گفته باشیم که این تحریمهای شدید اعمال شده علیه روسیه و بلاروس پیامد و واکنشی به جنگ بیدلیل و توجیهناپذیر ولادیمیر پوتین علیه اوکراین هستند.”
در ادامه این بیانیه آمده است: پوتین، دولتش و طرفدارانش و همچنین دولت لوکاشنکو مسئول کامل پیامدهای اقتصادی و اجتماعی این تحریمها هستند.
اعضای گروه هفت شامل آمریکا، کانادا، آلمان، ایتالیا، ژاپن و انگلیس و همچنین اتحادیه اروپا هستند. در سال ۲۰۱۴ میلادی گروه هفت که در آن زمام به گروه هشت معروف بود روسیه را در واکنش به الحاق شبهجزیره کریمه از این بلوک اخراج کرد.
گروه هفت یک بسته تحریمی متنوع و گسترده را علیه روسیه هماهنگ کرده که شامل هدف گرفتن بزرگترین بانک های روسیه و اخراج برخی از این بانکها از سیستم مالی سوئیفت میشود؛ اقدامی که به شدت توانایی روسیه برای انجام معاملات مالی بینالمللی و همچنین ادامه کمپین علیه اوکراین را محدود میکند.
گروه هفت در این بیانیه گفت: “نقض فاحش اصول اساسی صلح و امنیت بینالمللی و نقض قوانین بین المللی توسط روسیه بدون جواب باقی نخواهد ماند. ما چندین دور تحریم های مالیو اقتصادی اعمال کردهایم. ما در واکنش به این تعرض روسیه که توسط دولت لوکاشنکو در بلاروس امکانپذیر شده است، به اعمال تحریمهای شدید ادامه خواهیم داد.”
گروه هفت همچنین از “حمله روسیه به بزرگترین نیروگاه اتمی اروپا و اشغال آن” انتقاد کرده و حملات شدید پنجشنبه شب به نیروگاه اتمی زاپروژیا را به عنوان “خطر یک فاجعه اتمی” محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است: ما از روسیه می خواهیم تا حملاتش به ویژه حملات مستقیمش به نیروگاههای اتمی را متوقف کند. هرگونه حمله مسلحانه به تاسیسات اتمی که به اهداف صلحآمیز اختصاص داده شدهاند برابر با نقض اصول قوانین بین المللی است. ما از توافق حاصل شده میان آژانس بین المللی انرژی هستهای، اوکراین و روسیه برای تضمین امنیت تاسیسات اتمی در اوکراین حمایت میکنیم.
گروه هفت در این بیانیه ضمن ابراز همدردی با مردم اوکراین و قربانیان این جنگ و بازماندگانشان، “حملات روسیه به غیرنظامیان و زیرساخت های غیرنظامی” اوکراین از جمله مدارس و بیمارستان ها را محکوم کردند.
وزرای امور خارجه گروه هفت از روسیه خواستند تا کاملا قوانین بشردوستانه بین المللی و قوانین حقوق بشر را رعایت کند.
آنها گفتند: باید به نهادهای بشردوستانه اوکراین و سازمان ملل، پرسنل بخش درمان و تامینکنندگان کمکهای غیردولتی دسترسی امن، سریع و بدون مانع به مردم نیازمند در کل خاک اوکراین در چارچوب مرزهایی که به صورت بین المللی به رسمیت شناخته شدهاند، داده شود. ما اذعان داریم که اطلاعیه ارئه دسترسی بشردوستانه نخستین گام مهم محسوب میشود. این اقدام باید با سرعت و به روشی قابل اطمینان انجام شود.
در ادامه این بیانیه آمده است: ما مسئولان جنایات جنگی از جمله استفاده کورکورانه از تسلیحات علیه غیرنظامیان را به سزای اعمالشان خواهیم رساند و از تلاشهای کنونی برای تحقیق و جمعآوری اطلاعات از جمله توسط دادستان دیوان کیفری بینالملل استقبال میکنیم.
در این بیانیه آمده است: کشورهای گروه هفت همچنین استفاده گسترده از اطلاعات غلط توسط دولت روسیه و رسانه های متصل به آن و بهانه ها برای حمایت از حمله نظامیاش علیه اوکراین را محکوم میکنند. ادعاهای ساختگی آنها جان مردم بیشتری را در خطر قرار می دهد. ما به مقابله با کمپین اطلاعات غلط روسیه متعهد هستیم.
گروه هفت تاکید کرد: ما از استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین در چارچوب مرزهایی که از نظر بینالمللی به رسمیت شناخته شده اند، حمایت می کنیم. ما تاکید داریم که هرگونه تغییر در این وضعیت به دنبال حمله روسیه به رسمیت شناخته نخواهد شد.
انتهای پیام