به گزارش صلح خبر و به نقل از لایو ساینس، درنتیجه حفاریهای «کوه السلسه» واقع در در استان «اسوان» مصر، باستانشناسان مجسمهی ۳.۵ متری ابوالهول را از اعماق زمین بیرون کشیدند. این مجسمه در حوالی کارگاه حفاری باستانی، محلی که باستان شناسان علاوه بر این مجسمه صدها اثر باستانی دیگر همراه با نوشتههای هیروگلیف نیز کشف کردند، قرار داشت.
کشف این مجسمه در محلی همچون معدن سنگ جای سوال است، اما به گفته باستان شناسان ممکن است این مجسمه یک سفارش لغو شده باشد. شواهد نشان میدهد این مجسمه در اواخر حکومت فرعون «آمن هوتب سوم» به عبارتی پدربزرگ «توتعنآمون» ساخته شده است. ممکن است پس از مرگ «آمن هوتب» مجسمهای که او سفارش داده بود کنار گذاشته شده باشد.
«کوه السلسه» زمانی یک معدن سنگ به شمار میرفت اما تحقیقات اخیر نشان میدهد این مکان محل زندگی کارگران معدن و خانوادههایشان بوده است.
تیم باستان شناسان، در نزدیکی این مجسمه صدها تکه سنگ باستانی از معبد «آمن هوتب سوم» کشف کردند. «آمن هوتب سوم» فرزند «توتمس چهارم» است که در ۱۳۹۰- ۱۳۵۰ پیش ازمیلاد مسیح بر مصر حکمفرمایی میکرد. قطعه سنگی با نوشتههایی که قدمت آنها به زمان آغاز به کار کردن معدن سنگ بازمیگردد نیز کشف شده است. متخصصان در صدد ترجمه این نوشتهها هستند.
این مجسمه ابوالهول عظیم که از سنگ ماسهای به وزن ۹ تن تراشیده شدهاست، به نظر میرسد نسخه تمام نشده مجسمهای باشد که در معبد «خونس» کشف شده است. به گفته باستان شناسان سند دقیقی از اینکه این مجسمه در این محل رها شده است وجود ندارد. یک ترک جزئی در بخش جلویی این مجسمه وجود دارد اما این آسیب به اندازهای کافی نیست که مجسمهای به این اندازه را از بین ببرد.
انتهای پیام