فرهنگ > میراث و تمدن – همشهری آنلاین:فصل اول از دور دوم مطالعات هیأت مشترک ایران و فرانسه در محوطه میراث جهانی پاسارگاد و دشت مرغاب با هدف شناخت بهتر حدود محوطه پاسارگاد در دوره هخامنشیان، به دست آوردن دید کلی از سیستم شهرسازی و مطالعه چشمانداز فرهنگی پاسارگاد در دشت مرغاب و …انجام گرفت. به گزارش […]
فرهنگ > میراث و تمدن – همشهری آنلاین:
فصل اول از دور دوم مطالعات هیأت مشترک ایران و فرانسه در محوطه میراث جهانی پاسارگاد و دشت مرغاب با هدف شناخت بهتر حدود محوطه پاسارگاد در دوره هخامنشیان، به دست آوردن دید کلی از سیستم شهرسازی و مطالعه چشمانداز فرهنگی پاسارگاد در دشت مرغاب و …انجام گرفت.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، کوروش محمدخانی سرپرست ایرانی فصل اول از دور دوم مطالعات هیأت مشترک ایران و فرانسه در محوطه میراث جهانی پاسارگاد و دشت مرغاب با اعلام این خبر تصریح کرد: فصل اول از دور دوم مطالعات هیات مشترک ایران – فرانسه در محوطه میراث جهانی پاسارگاد و دشت مرغاب به پایان رسید.
او هدف اصلی در مطالعات هیات مشترک ایران – فرانسه را شناخت بهتر محوطه باستانی پاسارگاد، شناسایی حدود محوطه پاسارگاد در دوره هخامنشیان، به دست آوردن دید کلی از سیستم شهرسازی و مطالعه چشمانداز فرهنگی پاسارگاد در دشت مرغاب و شناسایی و حفاظت بهتر از آثار این محوطه اعلام کرد. محمدخانی گفت: در این فصل از مطالعات متخصصان ژئوفیزیک، باستانشناسی، توپوگرافی و باستانشناسی چشمانداز در محوطه پاسارگاد و دشت مرغاب به پژوهش و تحقیق پرداختند.
وی با اشاره به اینکه در این فصل حدود 50 هکتار از محوطه حفاظت شده بصورت میکرو توپوگرافی برداشت شد، اظهار داشت :20 هکتار از قسمت شرقی محوطه در اطراف تل تخت به روش مغناطیسسنجی با استفاده از دستگاه مغناطیسسنج ربیدیوم- سزیوم مورد بررسی قرار گرفت و ساختارهای معماری مدفون بسیاری شناسایی و آشکار شد.
به گفته او همچنین قسمتهای مختلف بستر رودخانه و قسمت جنوبی محوطه به وسیله روش الکترو مغناطیس برای یافتن حدود باستانی شهر پاسارگاد مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت.
این باستانشناس تصریح کرد: تیم بررسی باستانشناسی هیات مشترک همچنین با همکاری بخش باستانشناسی پایگاه میراث جهانی پاسارگاد به بررسیهای باستانشناسی در قسمت شمالی محوطه پرداختند.
او با بیان اینکه این مطالعات در پی انعقاد تفاهمنامه 5 ساله بین پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دانشگاه لیون 2 فرانسه انجام گرفت، گفت: در این فصل، همکاری بین پژوهشکده باستانشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، پایگاه میراث جهانی پاسارگاد و هیات مشترک ایران – فرانسه انجام شد.
سرپرستی ایرانی هیات را دکتر کورش محمدخانی دانش آموخته دکتری باستانشناسی با تخصص آرکئوژئوفیزیک از دانشگاه لیون 2 فرانسه و دکتر سباستین گندت از مرکز ملی پژوهشهای عملی فرانسه – دانشگاه لیون 2 بر عهده داشتند.
This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.
RSS