امروز: شنبه, ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 13 ذو القعدة 1446 | 2025-05-10
کد خبر: 167429 |
تاریخ انتشار : 07 مرداد 1396 - 12:32 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر دانش > فضا – همشهری آنلاین:گروهی از اخترشناسان مدارکی به دست آورده‌اند که از حضور اولین قمر فراخورشیدی که تاکنون کشف شده در خارج از سامانه خورشیدی خبر می‌دهد. براساس گزارش BBC، اين قمر فراخورشيدي، درصورتي كه قمر بودن آن به تاييد برسد، ابعادي برابر سياره نپتون دارد،‌ و در مدار […]

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر

دانش > فضا – همشهری آنلاین:
گروهی از اخترشناسان مدارکی به دست آورده‌اند که از حضور اولین قمر فراخورشیدی که تاکنون کشف شده در خارج از سامانه خورشیدی خبر می‌دهد.

براساس گزارش BBC، اين قمر فراخورشيدي، درصورتي كه قمر بودن آن به تاييد برسد، ابعادي برابر سياره نپتون دارد،‌ و در مدار سياره‌اي 10 برابر بزرگتر از سياره مشتري چر گردش است.

سيگنال‌هاي مربوط به وجود اين قمر توسط تلسكوپ فضايي كپلر رصد شده‌اند و اخترشناسان اكنون قصد دارند در ماه اكتبر رصد‌هاي بيشتري را براي اثبات وجود آن با كمك تلسكوپ هابل انجام دهند.

اخترشناسان تا به امروز بيش از 3000 سياره فراخورشيدي؛‌جهان‌هايي كه در مدار ستاره‌هايي به جز خورشيد در گردشند،‌كشف كرده‌اند. اما در اين دوره جستجو براي قمرهاي فراخورشيدي نيز به صورت موازي در جريان بوده‌است اما تاكنون رصد اين قمرها به دليل محدوديت‌هاي فني امكان‌پذير نبوده‌است.

ديويد كيپينگ استاديار اخترشناسي دانشگاه كلمبيا در نيويورك يكي از افرادي است كه بيشتر دوران حرفه‌اي خود را به جستجو براي قمر‌هاي فراخورشيدي سپري كرده‌است با اين‌همه از قمر ناميدن قطعي اين كشف جديد خودداري كرده و معتقد است آنچه به تازگي كشف شده با ويژگي‌هاي قمرها همخواني دارد، اما ممكن است نوعي ديگر از اجرام كيهاني نيز باشد.

تلسكوپ كپلر با استفاده از تكنيك انتقال، مشاهده تغيير درخشش ستاره‌ها تحت تاثير عبور سياره از برابر آنها،‌ به شكار سياره‌هاي فراخورشيدي مي‌پردازد. براي يافتن قمرهاي فراخورشيدي محققان به تغيير درخشش نور ستاره پيش و پس از عبور سياره از برابر آن نگاه مي‌كنند.

رصد سيگنال‌هاي مربوط به وجود اين قمر پس از مشاهده سه انتقال رصد شد، اما اين ميزان رصد براي ابراز اطمينان از وجود قمر در مدار سياره كافي نيست. از اين رو محققان سطح اطمينان اين تحقيق را سيگماي چهار اعلام كرده‌اند. سطح اطمينان ميزان شانسي بودن نتيجه يك تحقيق را بيان مي‌كند.

قمر جديد كه كپلر 1625b نام دارد در اطراف ستاره‌اي در فاصله 4000 سال نوري از زمين مشاهده شده‌است و از آنجايي كه از ابعاد بزرگي برخوردار است، محققان آن را نپت‌مون ناميده‌اند، به معني ماهي هم‌اندازه نپتون.

به نظر مي‌آيد چنين قمري تحت تاثير نيروي گرانش سياره مجاورش و پس از آن تحت تاثير تكامل اين سيستم سياره‌اي تشكيل شده‌است.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی و خبریار صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید