امروز: شنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 20 ذو القعدة 1446 | 2025-05-17
کد خبر: 116177 |
تاریخ انتشار : 22 مهر 1395 - 17:51 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه RSS ؛ اجتماع > اجتماعی – همشهری آنلاین:روان‌شناسان و کارشناسان علوم رفتاری معتقدند که خشم ناشی از حسادت همچون یک سم کشنده عمل می‌کند اما تقویت اعتماد به ‌نفس باعث می‌شود شخص در هر شرایطی ارزش‌های خود را بداند و به دیگران حسادت نکند. ایتان کراس‌  (Eathan Kross)  پژوهشگر دانشگاه میشیگان آمریکا در تحقیقی […]

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه RSS ؛

اجتماع > اجتماعی – همشهری آنلاین:
روان‌شناسان و کارشناسان علوم رفتاری معتقدند که خشم ناشی از حسادت همچون یک سم کشنده عمل می‌کند اما تقویت اعتماد به ‌نفس باعث می‌شود شخص در هر شرایطی ارزش‌های خود را بداند و به دیگران حسادت نکند.

ایتان کراس‌  (Eathan Kross)  پژوهشگر دانشگاه میشیگان آمریکا در تحقیقی پیرامون نقش شبکه‌های اجتماعی در بروز احساس “حسادت ناشی از موفقیت” دیگران گفته است: «صفحات شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس بوک معمولا امکانی است برای انعکاس خبرهای موفقیت‌های شخصی و رویدادهای خوش زندگی. افراد با دیدن تعداد پیام‌های تحسین‌ و تشویق‌ ( لایک‌ها) که یک دوست در صفحات شبکه‌های اجتماعی‌اش دریافت می‌کند احساس می‌کنند که او از محبوبیت و موفقیت بیشتری برخوردار است و همین امر آنها را سرخورده و در مواردی خشمگین می‌کند.»

احساس غبطه‌ای که فرد نسبت به دوستانش در خود حس می‌کند باعث افسردگی او می‌شود، خشم ناشی از موفقیت دیگران باعث تخلیه نیروی ذهنی او می‌شود و غلبه حسادت بدخواهانه سبب می‌شود انگیزه‌ از بین برود و انسان به فردی تلخ و ناخوشایند تبدیل شود.

کارشناسان علوم رفتاری بر این باورند که بهره‌مندی از عزت نفس و اعتماد به نفس باعث می‌شود که شخص در هر شرایطی خودش را ارزشمند بداند و به دیگران حسادت نکند.

  • چگونه بر خشم ناشی از حسادت به موفقیت دیگران غلبه کنیم؟

طبق گزارش نشریه “روانشناسی امروز” روانشناسان و پژوهشگران توصیه می‌کنند برای رهایی از این احساسات ناخوشایند که سبب سرخوردگی و خشم و بروز حسادت می‌شوند می‌توان به راهکارهایی زیر روی آورد:

  • از مقایسه خود با دیگران دست بردارید

کاربرد عباراتی نظیر «خانه او از خانه من زیباتر است» یا «او از من لاغرتر است» روش مناسبی برای ارزیابی ارزش‌های فردی و مقایسه عادلانه‌ نیست. هر شخص نقاط قوت، استعداد و تجربیات منحصر به فرد خود را دارد. همواره افرادی بهتر، ثروتمندتر و توانمندتر وجود دارند اما نباید انرژی خود را با احساس غبطه هدر داد. تنها کسی که باید خود را با او مقایسه کنید خود دیروزتان است.

  • دستاوردهای دیگران را به دیده تحقیر نگاه نکنید

افکاری نظیر «او به خاطر رابطه خوبی که با رئیس دارد ترفیع گرفته است» یا «او جایزه را به این خاطر گرفته که خانواده‌اش ثروتمند است» باعث بروز غبطه می‌شود. شما هرگز با خوار کردن دستاوردهای دیگران به قدرت روحی دست پیدا نمی‌کنید. پذیرش را در خود تقویت کنید و بدون قضاوت موفقیت‌های دیگران را تصدیق کنید. وقتی آن فرد را تحسین ‌کنید، زمانی که حس کنید آن موفقیت حق آن فرد است، همین حس به شما انگیزه می‌دهد و تشویقتان می‌کند که سخت‌تر تلاش کنید و اهدافی والاتر پیدا کنید. اگر احساس می‌کنید که تلاش‌تان به اندازه کافی نیست، به جای موفقیت آن فرد، تمرکز را به رفتارهای خودتان معطوف کنید.

  • به کلیشه‌های خود آگاه شوید

فرض و گمان درباره افراد موفق کار آسانی است. این که دیگران از ثروت، شهرت و موفقیت شغلی برخوردارند دلیل نمی‌شود که از روش‌های غیرقانونی به این دستاوردها رسیده باشند. به جای تعمیم‌های گسترده برای شناخت این افراد تلاش بیشتری کنید. وقتی به نظرتان می‌رسد آن فرد شایسته آن موفقیت نیست و اگر احساس کنید که موفقیت آن فرد به‌خاطر روابط ویژه یا شرایط ناعادلانه جامعه است، حسادت بدخواهانه بر شما غلبه می‌کند، انگیزه‌تان از بین رفته و به فردی تلخ و عصبانی تبدیل می‌شوید.

  • بر ضعف‌های خود تمرکز نکنید

برخی موارد تمرکز بر ضعف‌های خود و قوت دیگران ساده‌ترین کار است. اما این نگرش باعث می‌شود شما رفته رفته تبدیل به فردی غبطه‌خور و ناامید شوید. به جای این که کمبودهای خود را زیر ذره‌بین قرار دهید، بیشتر به فکر بهبود نقاط قوت خود باشید. خودهمدلی را پیشه کنید و نهایت توان خود را به ‌کار بگیرید.

  • حقایق را آنگونه که هست بپذیرید

برخی موارد بعضی افراد خوشبخت‌تر از دیگران هستند. اما تمرکز روی این که چه چیز عادلانه است وچه کسی بیشترین شایستگی را دارد بی‌حاصل است. در واقع شکایت از بی‌عدالتی ممکن است احساسات تلخی در ما پدید بیاورند و این احساسات بازدارنده می‌توانند مانع بزرگی برای دستیابی به نیروهای بالقوه‌مان شوند.

  • تعریفی شخصی از موفقیت برای خود خلق کنید

به خاطر داشته باشید اگر شخصی آنچه را كه شما می‌خواهید دارد به این معنا نیست که شما نمی‌توانید به آن دست یابید. الگوهای فکری‌تان را از پیروزی او- شکست من، به پیروزی او- پیروزی من، تغییر دهید و فکر کنید وقتی یک نفر می‌تواند موفق شود، دیگران نیز می‌توانند. تمرکز افکار و انرژی‌تان روی کارهایی که باید برای رسیدن به اهدافتان انجام دهید، باعث می‌شود وقت کمتری برای نگران کردن خود با این قبیل حسادت‌ها داشته باشید.

  • کورکورانه رویاهای دیگران را تعقیب نکنید

تعریف شخصی خود را از موفقیت خلق کنید و این باعث می‌شود کم‌تر نسبت به تلاش دیگران برای رسیدن به هدف‌هایشان احساس ترس و واهمه داشته باشید. روی اهداف خود تمرکز کنید. هریک دقیقه وقتی که صرف “رویاهای دیگران” می‌کنید، یک دقیقه از اهداف خود غافل می‌شوید.

– خبرگزاري آلمان

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار RSS برای ما ارسال نمایید.

خبریار RSS

قوانین خبریار RSS

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی RSS 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید