کیومرث پوراحمد را با «قصههای مجید» و «خواهران غریب» میشناسند؛ آثاری که موسیقی در آنها همچون تصویر اثرگذار بود. اصلا پوراحمد از آن دسته کارگردانهایی بود که به موسیقی فیلمهایش اهمیت بسیار میداد و کمتر فیلمی دارد که موسیقی نداشته باشد. حتی گفته میشود که پوراحمد بسیار موسیقی ایرانی را دوست داشت و به همین […]
کیومرث پوراحمد را با «قصههای مجید» و «خواهران غریب» میشناسند؛ آثاری که موسیقی در آنها همچون تصویر اثرگذار بود. اصلا پوراحمد از آن دسته کارگردانهایی بود که به موسیقی فیلمهایش اهمیت بسیار میداد و کمتر فیلمی دارد که موسیقی نداشته باشد.
حتی گفته میشود که پوراحمد بسیار موسیقی ایرانی را دوست داشت و به همین جهت همیشه از موسیقی در آثارش بهره میجست. این هنرمند سینما طی زندگی حرفهای خود با آهنگسازان بسیاری همکاری کرد؛ از ناصر چشمآذر گرفته تا فردین خلعتبری، پری ملکی و … .
و اما همان طور که اشاره شد پوراحمد در یکی از آثارش به نام «شب یلدا» با پری ملکی ـ خواننده و موسیقیدان ـ همکاری داشته است و ملکی در این فیلم به عنوان تنظیم کننده موسیقی صحنهها و تعلیم آواز حضور داشته است.
اکنون که پوراحمد؛ این ستاره سینمای ایران با مرگی خودخواسته از میان ما رفت و داغی بر دل هنر ایران گذاشت، تصمیم گرفتیم گفتوگویی داشته باشیم با پری ملکی تا یادی کنیم از این کارگردان فقید.
ملکی در گفتوگویی با صلح خبر به نقل از ایسنا میگوید: کیومرث پوراحمد را با فیلمهایش شناختم. با فیلم «آوازهخوان» که حکایت پسرکی بود که دوست دارد بخواند و پدر متعصبش مخالف است. با فیلم «آلبوم تمبر»، با «بیبی چلچله» و با «قصههای مجید». از حدود سال ۱۳۶۸ بود که با او از نزدیک آشنا شدم و او و خانوادهاش شدند دوستان خانواده ما. در لحظههای این معاشرتها بود که دیدم او چقدر روح لطیفی دارد، چقدر عاطفی است، چقدر عاشق زندگی است، چقدر از پلشتیهای روزگار آزرده میشود، چقدر شریف است و سالم.
او ادامه میدهد: پوراحمد عاشق موسیقی ایرانی بود و میتوان این عشق به موسیقی را در همه فیلمهایش دید. برای همین در زمان ساخت فیلم «شب یلدا» از من خواست تا با بازیگران فیلم برای خواندن قطعاتی تمرین کنم. در جریان این فیلم دیدم که در کارش چقدر جدی و مسؤول است. از جانش برای هر فیلمی که میساخت مایه میگذاشت. همه کسانی که او را از نزدیک دیده بودند، متوجه میشدند که از مهدی باقربیگی تا محمدرضا فروتن و رضا کیانیان و حتی خسرو شکیبایی با لحن و صدای او در فیلمها حرف میزدند؛ انگار که خود او هستند.
این هنرمند تصریح میکند: بعد از فیلم «شب یلدا» یک بار دیگر برای یکی از قسمتهای سریال «سرنخ» از من خواست با نوجوانی که از خراسان آمده بود و قرار بود در صحنهای بخواند، کار کنم. روزگار، همه ما اهل هنر را از هم دور کرد، تنها کرد. کیومرث پوراحمد با سینمای انسانیاش، با سینمای شریف و پاک و مهربانش حتماً در خاطرهها خواهد ماند. اینگونه رفتنش اما آتش به جانم زد.
به گزارش صلح خبر به نقل از ایسنا، ظهر چهارشنبه ـ ۱۶ فروردین ماه ـ خبر درگذشت کیومرث پوراحمد اعلام شد که جامعه هنر و بسیاری از علاقمندانش را متاثر کرد.
موسیقی متن و تیتراژ فیلم سینمایی «شب یلدا» از حمیدرضا یراقچیان است. موسیقی برآمده از حس و حال داستانی فیلم که نشات گرفته از یک نگاه عاشقانه است، آن را تبدیل به خاطرهای ماندگار در حوزه موسیقی تیتراژهای سینمای ایران کرد.
در ادامه شنونده این موسیقی هستید.
انتهای پیام