امروز: پنجشنبه, ۸ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 27 جماد أول 1446 | 2024-11-28
کد خبر: 159524 |
تاریخ انتشار : 01 تیر 1396 - 10:31 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر گزارش دفتر بازرسی سازمان محیط‌زیست؛ هیرکان ۳۵ روز زنده بود  مرتضي فريد درباره نتيجه بررسي‌ها درمورد مرگ هيرکان (پلنگ ماده رها‌شده در پارک ملي گلستان) گفت: با بررسي سامانه‌اي که سينگال‌هاي ارسالي ردياب‌هاي ماهواره‌اي توسط آن تجزيه و تحليل مي‌شد، مشخص شد هيرکان که پس از هماهنگي‌هاي اوليه و نصب ردياب […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

گزارش دفتر بازرسی سازمان محیط‌زیست؛ هیرکان ۳۵ روز زنده بود

 مرتضي فريد درباره نتيجه بررسي‌ها درمورد مرگ هيرکان (پلنگ ماده رها‌شده در پارک ملي گلستان) گفت: با بررسي سامانه‌اي که سينگال‌هاي ارسالي ردياب‌هاي ماهواره‌اي توسط آن تجزيه و تحليل مي‌شد، مشخص شد هيرکان که پس از هماهنگي‌هاي اوليه و نصب ردياب ماهواره‌اي در دوم شهريور ۱۳۹۵ در پارک ملي گلستان رهاسازي شده بود تا ۶ مهر ۱۳۹۵، يعني ۳۵ روز پس از رهاسازي زنده بوده و اظهارات بعدي مبني‌بر زنده‌بودن هيرکان صحيح و مطابق با واقعيت نبوده است.

فريد افزود: پس از غيرعادي‌شدن وضعيت سيگنال ردياب ماهواره‌اي، چهار نفر از افراد مرتبط با موضوع، يعني سيدمجتبي حسيني، معاون اداره کل محيط‌زيست گلستان؛ فرزاد اکبرنژاد، کارشناس حيات‌وحش اداره کل؛ سياوش روشنيان، مسئول نگهداري و حميدرضا نجاري، سرپرست معاونت پارک ملي گلستان با مراجعه به منطقه، با لاشه متلاشي‌شده پلنگ ماده رهاسازي‌شده مواجه مي‌شوند.

وي ادامه داد: افراد مذکور پس از مشاهده لاشه، ردياب را در همان محل زير يک درخت قرار داده و باقي‌مانده لاشه را در داخل کيسه پلاستيکي به محل اداره پارک ملي گلستان منتقل مي‌کنند و براي بررسي دي‌ان‌اي در داخل فريزر قرار مي‌دهند. مديرکل دفتر ارزيابي عملکرد و پاسخگويي به شکايات سازمان حفاظت محيط‌زيست، درباره برخي ادعاهاي مطروح‌شده در مورد جابه‌جايي ردياب ماهواره‌اي اظهار کرد: اينکه عنوان شده چندين ماه ردياب در پارک ملي گلستان چرخيده، صحت ندارد و بررسي سامانه مربوطه و اطلاعات موجود در آن حاکي از آن است که ردياب از تاريخ ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۶، برابر با 6 مهر ۱۳۹۵ ثابت بوده و جابه‌جايي در سامانه ثبت نشده است.

وي همچنين درباره برخي ادعاها مبني‌بر اخذ حمايت‌هاي مالي از مراکز بين‌المللي خاطرنشان کرد: هيچ‌گونه اعتباري از طرف اين مراکز به اداره کل محيط‌زيست گلستان يا سازمان حفاظت محيط‌زيست اختصاص داده نشده است و در بررسي‌هاي به‌عمل‌آمده نيز مستندي در‌اين‌زمينه مشاهده نشد. ضمن آنکه اصولا بهره‌گيري از کمک‌هاي بين‌المللي، ساز‌و‌کار و فرايند مشخص خود را دارد و اين ادعا نشان از بي‌اطلاعي از روندها دارد.

فريد با بيان اينکه اظهارات غيرواقع معاون اداره کل محيط‌زيست استان گلستان و عدم اعلام مرگ پلنگ به گونه‌اي که عنوان شده، به منظور پيشگيري از ورود افراد سودجو در زمينه خريدوفروش گونه‌هاي حيات‌وحش و نگراني وي از احتمال جلوگيري از رهاسازي پلنگ نر بوده است، گفت: اين تصميم شخصي معاون اداره کل و کتمان موضوع از طرف ساير افراد و عدم اعلام آن به معاونت ذي‌ربط يا دفتر بازرسي سازمان حفاظت محيط‌زيست، اقدامي اشتباه بوده و سازمان به‌طور‌قطع و بي‌اغماض با اين‌گونه رفتارها مخالفت دارد و به‌هيچ‌وجه دستوري از سوي سازمان به استان‌ها در اين زمينه‌ها صادر نمي‌شود.

وي افزود: بي‌توجهي افراد ذي‌ربط به ضوابط اداري ازجمله عدم اطلاع به هنگام تلف‌شدن پلنگ با هر توجيهي که باشد، مراتب مطابق قوانين و ضوابط دستگاه‌هاي دولتي و سازمان‌ها در کميته مربوطه مورد بررسي و اقدام قرار مي‌گيرد. مديرکل دفتر ارزيابي عملکرد و پاسخگويي به شکايات سازمان حفاظت محيط‌زيست خاطرنشان کرد: جداي از نحوه رسانه‌اي‌شدن اين موضوع، محدوديت‌ها و ايراداتي که در فرايند نگهداري و رهاسازي پلنگ ماده وجود داشته، ترديدي نيست که بايد جنبه‌هاي مثبت آموزشي و علمي نگهداري و رهاسازي پلنگ به‌عنوان يک تجربه مهم که قبلا سابقه‌اي در کشور نداشته، مدنظر قرار گيرد و شرايط براي تحقيقات و فعاليت‌هاي بعدي فراهم شود. وي ادامه داد: آنچه در جريان رهاسازي هيرکان به دست آمد، بي‌شک گرانقيمت است. تجربيات دوران نگهداري و رفتارشناسي پلنگ و حفظ خصلت وحشي‌بودن آن، همچنين پژوهش‌ها و تحقيقات کاربردي بعدي که مي‌تواند بر پايه تجربيات فعلي صورت گيرد، تنها برخي از دستاوردهاي رهاسازي هيرکان در طبيعت است.

فريد با بيان اينکه طبق اظهارات افراد حاضر در محل، در سمت راست سر پلنگ تلف‌شده آثار پارگي وجود داشته که حاکي از درگيري پلنگ تلف‌شده با يک گونه قوي‌تر بوده است، اظهار کرد: بقاياي ميش شکار‌شده‌اي در معده پلنگ وجود داشته که نشان‌دهنده توانايي جانور در شکار طعمه بوده است. وي با تأکيد بر اين موضوع که پلنگ رهاسازي‌شده به مدت ۳۵ روز- که زمان قابل‌توجهي به شمار مي‌رود- در طبيعت دوام آورده، موفق به شکار و تداوم زندگي خود شده و درنهايت توسط گونه رقيب و قوي‌تر و احتمالا به‌دليل اختلاف بر سر قلمرو از بين رفته است، تصريح کرد: با مقايسه‌اي ساده بين اين پروژه و پروژه احياي ببر که ميلياردها ريال هزينه از خريد تجهيزات تا ساخت محل نگهداري و… شد، نشان‌دهنده فاصله زياد اين دو پروژه است زيرا ببرها حتي به مرحله انتقال به سايت احداثي نيز نرسيدند.

47234

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی و خبریار صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید