امروز: جمعه, ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 19 ذو القعدة 1446 | 2025-05-16
کد خبر: 110998 |
تاریخ انتشار : 26 شهریور 1395 - 22:57 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه صلح خبر ؛ نشست یک میلیمتری زمین در پایتخت/ باید بنشینیم و از بین رفتن تهران را به فاجعه بارترین شکل آن ببینیم به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ نشست زمین درنقاط مختلف تهران و زمین های اطراف آن هشداری جدی برای مسئولان و مردم شهرتهران است. پیش از این خبر نشست زمین در […]

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه صلح خبر ؛

نشست یک میلیمتری زمین در پایتخت/ باید بنشینیم و از بین رفتن تهران را به فاجعه بارترین شکل آن ببینیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ نشست زمین درنقاط مختلف تهران و زمین های اطراف آن هشداری جدی برای مسئولان و مردم شهرتهران است. پیش از این خبر نشست زمین در بزرگراه آزادگان، اقبال شاکری رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران را بر آن داشت تا درباره این موضوع توضیحاتی ارائه کند. اینکه این نشست ها خبر از کاهش روزانه یک میلیمتر آب از سفره های زیر زمینی می‌دهند اما آیا می توان به سادگی از نشست یک میلیمتری زمین گذشت و آیا این مسئله اهمیت کمی دارد؟

دکتر برهان ریاضی عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرآنلاین، برداشت بی رویه آب از سفره های زیر زمینی را عامل این اصلی ایجاد گسل در تهران در آینده ای نزدیک می داند.

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با اعلام نشست زمین در بزرگراه آزادگان اعلام کرده سطح آب زیرزمینی کاهش یافته و باعث فرونشست روزانه یک میلی‌متر در شهر تهران شده است که این موضوع نیازمند توجه شرکت‌های آب، برق، گاز و مترو است چه آینده ای در انتظار شهر تهران است؟

موضوعی نیست که بتوان به سادگی از آن عبور کرد، شاید برای مردم شنیدن اندازه و مقدار یک میلیمتر عادی و کم به نظر بیاید اما همین یک میلیمتر در روز باعث ایجاد بحران در آینده ای نه چندان دور می شود. باید بگویم که موضوع نشست زمین در تهران مربوط به نقطه خاصی نمی شود و در حال حاضر همه تهران درگیر این موضوع هست و بحران جدی و غیر قابل جبرانی برای این شهر رقم خواهد خورد. هم اکنون سفره های آب زیر زمینی به دلایل متعدد در حال تخلیه شدن هستند. نکته جالب اینجاست که این اتفاق تنها مربوط به تهران نمی شود بلکه همه ایران به ویژه شهرهای بزرگ با چنین رویکردی روبرو هستند.

آیا تنها سازمان آب می تواند این مشکل را حل کند. چرا که در بسیاری از موارد شنیده می شود که باید این موضوع را سازمان آب بررسی کند و اینکه که سازمان آب چه پیش‌بینی‌هایی را برای شهر تهران در نظر دارد، زیرا این احتمال وجود دارد که با هر حفاری شاهد ریزش سطح تهران باشیم. نظر شما در این رابطه چیست؟

این بحران را نه سازمان آب به وجود آورده است و نه تنها این سازمان می تواند از پس آن بر بیاید. مدتهاست که شهرداری به حفر چاه نقاط مختلف تهران مشغول است به ویژه در اطراف شهر و حاشیه بزرگراه ها برای آبیاری فضای سبز. البته برای آنها این روش تنها روش معقول است و راهکار دیگری وجود ندارد، ضمن اینکه شهرداری تهران نمی تواند از آب شرب برای آبیاری استفاده کند. همچنین برداشت‌های آب برای کشاورزی در غرب تهران هم به این موضوع افزوده است.

نشست زمین چگونه اتفاق می افتد؟

توضیح علمی این رخداد به این شکل است که آب در زیر زمین فشار هیدرولیکی وارد می کند و این آب اگر برداشته شود لایه های بالاتر در آستانه فرونشستن قرار می گیرند. البته ساختار زمین شناسی را مسئولان مربوطه رعایت نمی کنند و در این رابطه همفکری وجود ندارد.  حال نکته دیگری که قابل اهمیت است آن است که این آب دیگر قابل برگشت نیست و هزاران سال زمان نیاز است که شرایط فعلی زمین به حالت طبیعی خود برگردد.

بحث سیستم فاضلاب تهران و اما و اگرهای آن تا چه اندازه این موضوع را تشدید می‌کند؟

چند دهه است که افرادی علمی هشدار می دهند اما خب هم اکنون به شدیدترین و ناراحت کننده ترین وضع رسیده ایم و متاسفانه باید با روند بنشینیم و از بین رفتن شهر تهران را به فاجعه بارترین شکل آن ببینیم. با تهران چه کارهایی که نکردند، چاه های عمیق برای اراضی کشاورزی دراطراف تهران زده شد. در تهران سالها به دلیل نبود سیستم دفع فاضلاب چاه های عمودی حفر شد و با حفر کانال افقی انباره های به وجود آمد تا پساب فاضلاب نهایتا از این طریق تخلیه شود. چنین سیستمی در شهر تهران عامل حفر چاه های نیمه عمیق بسیاری شد که البته تعدادی از آنها برای مصرف فضای سبز از سوی شهرداری است. یک سری اقدامات سریع با نتیجه زود هنگام دلیلی بر رخ دادن فجایع این‌چنینی است و بهتر است شهرداری تهران با نهادهای دولتی در این رابطه تعامل کند و با تشکیل یک تیم کارشناسی از بروز فجایه بعدی جلوگیری شود.

۴۷۴۷

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید