سخنگوی وزارت امور خارجه با تسلیت حادثه متروپل در آبادان گفت: این حادثه را به تمام مردم شریف و صبور آبادان تسلیت می گویم . به گزارش صلح خبر، سخنگوی وزارت خارجه صبح روز سهشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران افزود: ما داغدار این حادثه در تمام ایران هستیم . وی همچنین فرا رسیدن […]
سخنگوی وزارت امور خارجه با تسلیت حادثه متروپل در آبادان گفت: این حادثه را به تمام مردم شریف و صبور آبادان تسلیت می گویم .
به گزارش صلح خبر، سخنگوی وزارت خارجه صبح روز سهشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران افزود: ما داغدار این حادثه در تمام ایران هستیم .
وی همچنین فرا رسیدن سالگرد رحلت امام خمینی «ره» را تسلیت گفت .
خطیبزاده در پاسخ به سوالی در ارتباط با سفرهای اخیر دیپلماتیک به تهران از جمله سفر امیر قطر و رئیس جمهور تاجیکستان به ایران و سفر چندی پیش رئیس جمهور به عمان افزود: سیاست خارجی دولت در حوزه همسایگی در چند ماه گذشته با تمرکز خاصی پیگیری شده است و ثمرات این تحرکات در سطوح مختلف در سفر سران و روسای کشورهای همسایه به ایران دیده و چیده میشود.
این دیپلمات ارشد کشورمان با مهم ارزیابی کردن سفر چندی پیش رئیس جمهور به عمان افزود: در سفر مهم رئیس جمهور به عمان حوزهای از همکاریها ورق خورد که سالها معطل مانده بود. در این سفر ۱۳ سند همکاری امضا شد و در حوزه حمل و نقل، تزانزیت، انرژی، مراودات تجاری و همچنین انجام سرمایهگذاریهای مشترک توافقات خوبی انجام شد. در حوزه مراودات اقتصادی بسیاری از پروژهها و ابتکارات به اسناد لازمالاجرا تبدیل شد و امیدواریم با اجرای آنها روابط دو کشور در حوزه اقتصادی بیش از پیش گسترش پیدا کند.
وی با بیان اینکه سلطان عمان در جریان این سفر میزبانی شایستهای از رئیس جمهور ایران داشتند، اظهار کرد: روز گذشته نیز در ادامه برنامهریزیهای صورت گرفته شاهد سفر رئیس جمهور تاجیکستان به ایران بودیم. سفر رئیس جمهور تاجیکستان به تهران سفر فوقالعاده مهمی بود. ملاقاتهای خوبی صورت گرفت و ۱۷ سند در حوزه همکاری بین دو کشور امضا شد. لذا کانون توجهی که سیاست خارجی دولت برای منطقه و همسایگان قرار داده در این سفرها به منصه ظهور رسیده و اراده ایران در این مسیر ادامه دارد.
خطیبزاده در همین چارچوب خبر داد که وزیر خارجه طی روزهای آتی چندین دور سفر به کشورهای مختلف خواهند داشت که زمینه را برای سفر دیگر سران کشورها به خصوص در حوزه همسایگی به ایران آماده کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در ارتباط با شناسایی عوامل ترور شهید صیاد خدایی اظهار کرد: ما میدانیم چه طرفی این کار را انجام داده است. بعد از بررسیها مشخص شد که چه طرف ثالثی این کار را انجام داده است و از مسیرهای لازم پیامهایش را گرفته و پاسخ قطعی خود را به صورت دردناک دریافت خواهد کرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با گزارش اخیر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ارتباط با فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران و طرح برخی از ادعاها علیه ایران در این گزارش تصریح کرد: متأسفانه این گزارش بازتابدهنده واقعیت گفتوگوهای ایران و آژانس نیست. بعد از توافقی که بین ایران و آژانس در تهران انجام شد به صورت مکتوب ایران پاسخهایی را به آژانس ارائه کرد و چند دور نشستهای مفصل به صورت حضوری برگزار شد که پاسخهای فنی و ارائه مستندات از سوی ایران صورت بگیرد.
خطیبزاده با بیان اینکه این گزارش همانی است که آقای گروسی در پارلمان اروپا پیش از دور سوم گفتوگوهای ایران و آژانس به صورت شتابزده اعلام کرد، گفت: این گزارش از همان موقع و حتی قبل از نشست ایران و آژانس جمعبندی شده بود و به نظر میرسد که شتابزدگی در این جمعبندی وجود دارد.
سخنگوی وزارت خارجه با تأکید بر اینکه بنابراین آنچه که در این گزارش دیده میشود چیز جدیدی نیست، افزود: گزارش ارائه شده منصفانه و متوازن نیست و بیم آن میرود که فشار صهیونیستها و برخی کنشگرها باعث شده باشد مسیر گزارش معمول آژانس از فضای فنی به سیاسی منتقل شود و انتظار ما این است که این مسیر اصلاح شود.
خطیبزاده در بخشی دیگر از گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با ادامه مذاکرات ایران و عربستان و برخی از اظهارنظرها مبنی بر دیدار احتمالی وزیران امور خارجه ایران و عربستان در یک کشور ثالث تصریح کرد: زمان برگزاری دور ششم گفتوگوها با عربستان هنوز معلوم نشده و باید ببینیم توافقات صورت گرفته به چه سمت و سویی حرکت میکند. در حوزه حج توافقات صورت گرفته عملی شده و امیدواریم حجاج ما حج آرامی را داشته باشند. وزارت خارجه به همراه دیگر نهادهای مربوطه تمام تلاشهای خود را به رغم ضیق وقت کرده که با همکاری با بخشهای مختلف در ایران و عربستان بتوانیم حج آرامی را برای حجاج خود فراهم کنیم.
وی افزود: باید ببینیم که در حوزههای دیگر توافقات صورت گرفته چگونه پیش میرود و بعد در مورد آن صحبت کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اظهارات اخیر رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مبنی بر اینکه شانس رسیدن به توافق با ایران در حد پایینی قرار گرفته و همچنین اظهارات مقامات فرانسه در این خصوص و اینکه آیا ترور اخیر صورت گرفته در تهران به معنای به بنبست رسیدن توافق احیای برجام است، گفت: اظهاراتی که برخی مقامات آمریکایی با طراحی و یا پاسخ به تحولات داخلی خود مطرح میکنند ملاک ما برای اظهار نظر نیست. اصولا در حوزه مذاکراتی وین کنش ما کاملا روشن است و واکنشی به اظهاراتی که برای مصرف داخلی بیان میشود، نداریم. آنچه که برای ما مهم است پیامهایی است که از مجاری مرسوم بین ما و آمریکا در حال رفت و برگشت است. ایران در آن مسیر ابتکارات خود را ارائه کرده است. رفت و برگشت هایی بوده البته متأسفانه تاکنون آمریکا پاسخهای لازم و مورد انتظار را نداده است. اگر آمریکا از تذبذب در رفتار فاصله بگیرد و تصمیم سیاسی خود را بگیرد و اعلام کند قطعا نه تنها بنبستی وجود ندارد بلکه میتوان گفت درصد باقی مانده از توافق را نهایی کرد.
خطیبزاده تأکید کرد: در حال حاضر توقف گفتوگوها یا به عبارتی مکث صورت گرفته در گفتوگوها به دلیل بیپاسخ گذاشتن ابتکاراتی است که ایران و اروپا ارائه کردهاند و باید ببینیم چه زمانی آمریکا میخواهد تصمیم خود را اعلام کند.
سخنگوی وزارت خارجه در همین ارتباط در پاسخ به سوالی گفت: هم ما و هم اروپا و هم آمریکاییها میدانیم که پنجره فرصت تا ابد باز نمیماند.
وی در پاسخ به سوالی دیگری در ارتباط با اقدام فدراسیون فوتبال کانادا در لغو بازی دوستان ایران و کانادا اظهار کرد: کانادا نشان داد که نه تنها برای این بازی بلکه برای هیچ بازی میزبانی خوبی نیست و قطعا نهادهای بینالمللی باید برای انجام بازیهای بینالمللی در این کشور تجدیدنظر کنند و این موضوع مورد توجه آنها قرار بگیرد.
خطیبزاده افزود: ادعای چند فرهنگی و جدا بودن سیاست از ورزش توسط دولت کانادا و فدراسیون فوتبال کانادا گوش فلک را کر کرده بود اما این اتفاق نقطهای بود که به همه نشان داد که این گونه کشورها به چه میزان تمام امور در آنها نه سیاسی بلکه سیاستزده است و تا چه حد نخستوزیر یک کشور در مورد یک بازی ورزشی این گونه اظهار نظر میکند.
وی با بیان اینکه من هفته پیش نیز تأکید کردم مسئولیت تمام اتفاقات و برخورد سیاسی با این موضوع با طرف کانادایی است چون این شناخت از آنها وجود داشت، گفت: ما در وزارت خارجه از ابتدا از تصمیم فدراسیون فوتبال خبر نداشتیم و وقتی متوجه شدیم بعید نمیدانستیم که این کشور سیاستزده چنین رفتاری را نشان دهد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال پایگاه صلح خبر به نقل از خبرنگار صلح خبر مبنی بر اینکه پس از اقدام ایران در توقیف دو نفتکش یونانی به خاطر تخلفات صورت گرفته و هشدار اخیر یونان به کشتیهای این کشور که از نزدیکی مرزهای ایران عبور نکنند، گفت: من چنین هشداری را هنوز ندیدهام ولی مسئله این است که چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی.
خطیبزاده با بیان اینکه عبور در آبهای سرزمینی ایران باید بیضرر باشد و اگر تخلفی صورت بگیرد هدایت این کشتیها به بنادر میزبان امر جدید و عجیبی نیست، ادامه داد: من هنوز جزئیات فنی این موضوع را دریافت نکردهام ولی تأکید میکنم که خدمه کشتی یونانی در وضعیت خوبی هستند. آنها تلفنها و ارتباطات خود را با خانوادههایشان دارند و هیچ نگرانی در مورد آنها وجود ندارد.
وی خاطر نشان کرد: به دولت یونان نیز توصیه میکنیم به جای هیاهو از مسیر قانونی و حقوقی اقدام کنند، وکیل بگیرند و ما نیز به عنوان وزارت خارجه به آنها کمک میکنیم که بتوانند مسیر حقوقی را طی کنند.
خطیبزاده همچنین با اشاره به توقیف نفتکش حامل نفت ایران در آبهای یونان و مصادره نفت آن توسط آمریکا خاطر نشان کرد: آن موقعی که کشتی ما به صورت غیرقانونی ضبط شد ما تلاش کردیم تمامی مجاری دیپلماتیک را به صورت فشرده فعال کنیم. وزیر خارجه ما در این ارتباط با همتای یونانی خود به صورت تلفنی صحبت کرد اما متأسفانه طرف یونانی نشان داد که دستور طرف ثالث (آمریکا) برای آنها مهمتر بوده است.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: مقامات یونان باید توجه کنند که آمریکا و هیچ طرف ثالث دیگری خیرخواه روابط ایران و یونان نیست. روابط ایران و یونان سالها محترمانه بوده و باید در همین بستر ادامه پیدا کند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد دیدار یک هیئت پاکستانی با مقامات اسرائیل و نظر ایران در این ارتباط گفت: من این گزارش و خبر را مشاهده نکردهام ولی همه میدانیم که موضوع فلسطین در پاکستان یک موضوع کلیدی و مهم است. مردم پاکستان همواره نشان دادهاند که طرفدار آرمان فلسطین هستند و شک نداریم که مردم و دولت پاکستان در این ارتباط مسیر درستی را انتخاب میکنند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در این ارتباط که مقامات صهیونیستی به اتباع این کشور برای سفر به ترکیه هشدار داده است و این احتمال را دادهاند که انتقام ایران در واکنش به ترور شهید صیاد خدایی در ترکیه گرفته شود، افزود: آنها باید در رختخوابهای خود نگران باشند و جای دیگر نگران نباشند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد هتک حرمت مجدد مسجدالاقصی از سوی رژیم صهیونیستی گفت: هر بار به یک بهانه رژیم صهیونیستی اقدام به تجاوزگری نسبت به مردم فلسطین میکنند و سکوت مجامع بینالمللی در این ارتباط آزاردهنده است و به نظر میرسد که این رژیم بر روی این موضوع حساب کرده که این تعدیها را برای جهان اسلام عادی کند. همه باید دست به دست هم بدهند تا این رژیم را نسبت به تعدیهای خود پاسخگو کنند.
خطیبزاده در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه با توجه به مذاکرات ایران و عربستان روند تعاملات اقتصادی دو کشور چگونه خواهد بود و آیا اتفاق یا تصمیمی در این زمینه گرفته شده است، گفت: صحبت در مورد این مسائل خیلی زود است. هنوز به آن نقطه نرسیدهایم و باید اجازه بدهیم که ببینیم دور ششم مذاکرات ایران و عربستان کی و در چه سطحی برگزار میشود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد سفر باقری معاون وزیر خارجه به نروژ و همچنین آخرین تلاشها برای پیگیری وضعیت دیپلمات بازداشتشده ایرانی اسدالله اسدی در بلژیک گفت: سفر آقای باقری از قبل برنامهریزی شده بود و این سفر در چارچوب روابط دوجانبه است و در آن در ارتباط با موضوعات دوجانبه منطقهای و بینالمللی صحبت میشود. موضوع مرتبط با مذاکرات وین نیز یکی از محورهای گفتوگو است.
وی همچنین با اشاره به اهمیت پیگیری حقوق اتباع ایران در دیگر کشورها توسط وزارت خارجه از جمله موضوع اسدالله اسدی افزود: آقای امیرعبداللهیان در سفر کوتاهی که به داووس داشتند این موضوع را پیگیری کردند. ما خواستار آزادی فوری آقای اسدی هستیم. کل فرایند بازداشت ایشان غیرقانونی بوده است. ایشان با نقض مصونیت دیپلماتیک و به صورت غیرقانونی بازداشت شدهاند. دولتهای آلمان و بلژیک بدعت خطرناکی را پایهگذاری کردند و باید بلافاصله این بدعت خطرناک را اصلاح کنند. آنها در مباحث حقوق بشری رفتارهای غیرقابل قبولی را از خود نشان دادهاند.
این خبر تکمیل میشود.