امروز: شنبه, ۷ مهر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 25 ربيع أول 1446 | 2024-09-28
کد خبر: 263536 |
تاریخ انتشار : 20 اسفند 1397 - 14:07 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی، مهمترین چالش مراتع این استان را بهره برداری مفرط از آن اعلام کرد. حسن وحید در گفت و گو با خبرنگار صلح خبر افزود: بهره برداری مفرط و خارج از فصل مهمترین مشکلی است که در مراتع با آن مواجه هستیم. […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی، مهمترین چالش مراتع این استان را بهره برداری مفرط از آن اعلام کرد.

حسن وحید در گفت و گو با خبرنگار صلح خبر افزود: بهره برداری مفرط و خارج از فصل مهمترین مشکلی است که در مراتع با آن مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه در این استان 580 هزار هکتار طرح مرتعداری وجود دارد، افزود: تاکنون موفق شده ایم مساحت 250 هزار هکتار را تحویل بهره برداران در قالب طرح های مرتع داری دهیم.

وحید با بیان اینکه در چهار هزار و 655 هکتار از مراتع این استان عملیات احیاء و مرمت صورت گرفته است، ادامه داد: یک هزار و 209 هکتار دیم زارهای کم بازده بوده که عملیات مذکور در آن انجام شده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بر اثر خشکسالی های اتفاق افتاده با کمبود علوفه مواجه هستیم، اظهار کرد: در بخش هایی که رطوبت و بارندگی خوبی وجود دارد علوفه کاری انجام می شود.

 اسدی، رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی نیز پیش از آن در گفت‌وگو با صلح خبر اظهار کرده بود: تغییر نژاد در دام‌های استان از راهکارهای زودبازده برای کاهش فشار بر مراتع این استان است.

وی با اشاره به این‌که دام‌های موجود در این استان دو برابر ظرفیت مراتع است، افزود: خراسان شمالی دارای بیش از دو میلیون رأس دام است که از این تعداد یک میلیون و ۱۵۰ هزار رأس مجاز هستند.

وی با بیان این‌که بیشتر دام‌های غیرمجاز متعلق به روستاییان است، ادامه داد: تعداد سامان عرفی موجود در این استان ۹۰۰ فقره است که دام‌ها از آن استفاده می‌کنند. یکی از بهترین راهکارهایی که می‌توان در کوتاه مدت پاسخ گرفت، تغییر نژاد دام در این استان است.

وی با بیان این‌که بیشتر نژاد دام‌هایی که در این استان پرورش می‌یابند، سنتی است، تصریح کرد: می‌توان نژادهایی را پرورش داد که هم نیاز به تغذیه کمتری داشته باشند و از سوی دیگر میزان تولید در آنها نیز نسبت به دام‌های موجود بیشتر است.

این مقام مسئول تاکید کرد: به هیچ عنوان به دنبال و راضی به حذف دام نیستیم اما با اجرای طرح‌های مرتع داری می‌توان این مشکل را حل کرد. به طور حتم نباید یک مرتعدار، دامدار نیز باشد بلکه یک مرتع‌دار می‌تواند فعالیت‌های مرتعداری را انجام دهد که در این صورت ضرورتی برای وی وجود ندارد تا دام غیرمجاز نگهداری کند.

رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی توضیح داد: تاکنون ۲۲۰ طرح مرتعداری در این استان تهیه شده که از این تعداد ۱۰۲ طرح آماده شده است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید