امروز: جمعه, ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 5 ذو القعدة 1446 | 2025-05-02
کد خبر: 392571 |
تاریخ انتشار : 17 مهر 1399 - 2:15 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک حقوقدان با بیان اینکه باب شدن فرهنگ فحاشی به جای نقد سازنده دلایل متعددی دارد، گفت: یکی از دلایل این است که قانون برای گروه‌های اجتماعی یکسان اجرا نمی‌شود و بعضی از جریان‌های سیاسی در حاشیه امنیت قرار دارند. کامبیز نوروزی در گفت‌وگو با صلح خبر، در ارتباط […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک حقوقدان با بیان اینکه باب شدن فرهنگ فحاشی به جای نقد سازنده دلایل متعددی دارد، گفت: یکی از دلایل این است که قانون برای گروه‌های اجتماعی یکسان اجرا نمی‌شود و بعضی از جریان‌های سیاسی در حاشیه امنیت قرار دارند.

کامبیز نوروزی در گفت‌وگو با صلح خبر، در ارتباط با ادبیات تند و بی‌اخلاقی برخی نمایندگان از تریبون مجلس نسبت به مسئولان نظام، گفت: استفاده از ادبیات پرخاشگرانه و کلمات توهین‌آمیز و وجود عصبانیت در فضای سیاسی ایران، منحصر به مجلس دوره جدید نیست و سال‌ها است که ادبیات سیاسی در ایران توام با پرخاش و عصبانیت شده است و به‌خصوص بخش‌هایی از جامعه سیاسی ایران که در حاشیه امنیت هستند، بیشتر از دیگران از ادبیات پرخاشگرانه استفاده می‌کنند.

وی با بیان این‌که نوعی از گرایش به خشونت کلامی در جامعه سیاسی ایران رواج پیدا کرده است، گفت: این امر اختصاصی به مجلس ندارد اما روند گرایش به این نوع خشونت فزاینده است و مجلس جدید هم که تنها چند ماه از تشکیلش می‌گذرد از این فضا پیروی می‌کند.

این حقوقدان با بیان این‌که چنین ادبیاتی به هیچ عنوان به نفع جامعه ایران نیست، ادامه داد: خشونت، چه خشونت کلامی و چه خشونت رفتاری منجر به تولید خشونت می‌شود و خشونت‌های موجود نیز صرفا به خشونت‌های کلامی محدود نمی‌شود بلکه خشونت در رفتار نیز دیده می‌شود. به عنوان مثال همین اواخر عده‌ای از اوباش در شهر رشت به بیمارستانی وارد شدند و رفتار خشنی انجام دادند و این افراد را در خیابان‌ها گرداندند اما این الگوی رفتاری یک الگوی خشونت‌بار است و به اعتقاد من جرم‌زا است.

نوروزی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که می‌تواند جنبه بازدارندگی داشته باشد اولا برخورد قانونی با کسانی است که مرتکب پرخاش و خشونت کلامی می‌شوند دوما انگشت‌نما کردن این قبیل افراد در جامعه است، کسی که با توهین صحبت می‌کند باید به عنوان یک فرد بی‌اخلاق مذمت شود اما این اتفاق نمی‌افتد. باید در مجلس بزرگ‌ترهایی باشند که به نماینده‌ای که نزاکت گفتاری را رعایت نمی‌کند، تذکر بدهند و علنا او را مورد شماتت قرار دهند.

این حقوق‌دان با بیان اینکه باب شدن فرهنگ فحاشی به جای نقد سازنده دلایل متعددی دارد، گفت: یکی از دلایل این است که قانون برای گروه‌های اجتماعی یکسان اجرا نمی‌شود و بعضی از جریان‌های سیاسی در حاشیه امنیت قرار دارند و هرچه بگویند کسی متعرض به آن‌ها نمی‌شود و این بخش از جامعه سیاسی با هر لفظ و ادبیاتی که دوست داشته باشد حرف می‌زند و پاسخگو به هیچ مرجعی نیست و هیچ مرجعی هم از آن پاسخ نمی‌خواهد.

وی با بیان‌ این‌که قوانین باید بدون تبعیض اجرا شود، گفت: در اجرای اخلاق نیز تبعیض وجود دارد و همین جریان سیاسی که در حاشیه امن قرار دارد از نظر اخلاقی نیز مورد شماتت دیگران قرار نمی‌گیرد.

نوروزی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، فضا برای گفت‌وگو نیز چندان مهیا نیست و زمانی که امکان گفت‌وگو فراهم نباشد، عصبانیت می‌تواند اوج بگیرد و فضا پرخاشگرانه شود. در جامعه نیز تعداد نزاع‌ها به نسبت جامعه بالا است و بنابر آمار پزشکی قانونی سالانه ۶۰۰ هزار مورد به‌خاطر نزاع به پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند.

این حقوقدان با بیان این‌که عامل دیگر باب شدن فرهنگ فحاشی به جای نقد سازنده محدودیت‌های رسانه‌های رسمی در ایران است، گفت: به جای رسانه‌های رسمی، فضای مجازی رونق بسیار زیادی پیدا کرده است و بخشی از فضای مجازی از عوامل توسعه پرخاشگری و توهین در ایران است چون تا حدودی قابل تعقیب و شناسایی نیست، فضای مجازی حسن‌های بسیاری دارد اما این عامل فضا را پرتنش می‌کند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید