وزیر امور خارجه مجارستان تاکید کرد، بوداپست دیگر از کمکهای آتی اتحادیه اروپا به اوکراین حمایت نخواهد کرد مگر آنکه کییف از رفتار “شدیدا خصمانهاش” نسبت به این کشور دست بردارد. به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، این هشدار پس از آن منتشر شد که مجارستان بسته جدید کمک نظامی به ارزش […]
وزیر امور خارجه مجارستان تاکید کرد، بوداپست دیگر از کمکهای آتی اتحادیه اروپا به اوکراین حمایت نخواهد کرد مگر آنکه کییف از رفتار “شدیدا خصمانهاش” نسبت به این کشور دست بردارد.
به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، این هشدار پس از آن منتشر شد که مجارستان بسته جدید کمک نظامی به ارزش ۵۰۰ میلیون یورو (۵۴۴ میلیون دلار) از سوی تسهیلات صلح اروپا را مسدود کرد.
پیتر سیارتو، وزیر امور خارجه مجارستان در کنفرانسی خبری در وین گفت: این تصمیم برای مسدود کردن هشتمین بسته کمک نظامی از کل بودجه کمکی ۵.۶ میلیارد یورویی (۶.۰۸ میلیارد دلاری) که به ارتشهای خارجی کمک مالی می کند، از رفتار شدیدا خصمانه و جنگطلبانه کییف نسبت به مجارستان نشات میگیرد.
وی افزود: منصفانه است که بگوییم به اندازه کافی کمک کردهایم.
پیتر سیارتو تعدادی از مسائل مهم میان مجارستان و اوکراین را نام برد که شامل تصمیم اوکراین برای اضافه کردن اوتیپی بانک، بزرگترین شرکت خدمات مالی و بانکداری مجارستان به فهرست “حامیان بینالمللی جنگ” به خاطر حفظ و ادامه روابطش با روسیه میشود.
وی گفت: صریحا اعلام میکنم، مادامی که اوکراین اوتیپی بانک را در لیست حامیان بینالمللی جنگ خود دارد، نمی توانیم از تصمیماتی که نیاز به فداکاری اقتصادی و مالی جدید از سوی اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن دارند، حمایت کنیم. همین رویکرد در رابطه با تحریمهای ضد روسیه نیز اعمال میشود. اوتیپی بانک هیچ قانونی را در اوکراین، هیچ یک از قوانین بینالمللی و یا هیچ یک از تحریمها را نقض نکرده است.
دیگر مسائلی که این دیپلمات ارشد مجارستان به آنها اشاره کرد شامل گزارشات اخیر برنامههای ادعایی ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین برای منفجر کردن خط لوله نفتی که روسیه را از طریق خاک اوکراین به مجارستان متصل میکند و همچنین محدود کردن حق آموزش برای اقلیتهای قومی مجارستانی توسط کییف میشود.
حق آموزش اقلیتهای قومی مجارستانی در اوکراین مساله مهمی است که در سالهای اخیر روابط دوجانبه میان این دو کشور را خدشهدار کرده است به طوری که بوداپست معتقد است این حق پایمال شده و کییف در مقابل بوداپست را به مداخله در امور داخلی کشورش متهم کرده است.
مجارستان موضع بیطرفانهای را در درگیریهای کنونی میان روسیه و اوکراین اتخاذ کرده به طوری که از تامین کمک نظامی به کییف یا صدور مجوز برای نقل و انتقالات از خاک کشورش امتناع کرده است. بوداپست همچنین دائما با تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفت کرده است به ویژه آنهایی که بر اقتصاد مجارستان از جمله بخشهای انرژی متعارف و هستهای این کشور تاثیر میگذارند.
انتهای پیام