به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر ؛ به گزارش ایسنا، ضیاء الدین الماسی در نشست معاونت دریایی که همزمان با هفته محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: در چند سال گذشته تمرکز دفتر بررسی آلودگیهای دریایی در اصلاح روندهای نادرست و تدوین ضوابط و آئیننامهها بوده است. همچنین توسعه بازرسیهای سازمان به حوزه فراساحلی از اقدامات […]
به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر ؛
به گزارش ایسنا، ضیاء الدین الماسی در نشست معاونت دریایی که همزمان با هفته محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: در چند سال گذشته تمرکز دفتر بررسی آلودگیهای دریایی در اصلاح روندهای نادرست و تدوین ضوابط و آئیننامهها بوده است. همچنین توسعه بازرسیهای سازمان به حوزه فراساحلی از اقدامات مهم این دوره محسوب میشود.
وی افزود: تدوین و اجرای برنامه مدون ملی پایش از اقدامات بارز در سالهای گذشته است که مورد پیگیری جدی قرار گرفته است.
پایلوت کاهش آلودگی دریایی ناشی از صنایع در جنوب کشور
مدیرکل دفتر بررسی آلودگیهای دریایی در ادامه یادآور شد: در خصوص منابع آلاینده مستقر در سواحل کشور سه نقطه حساس و داغ خور موسی، خارک و عسلویه را داریم و به واسطه نوع صنعت مستقر در حاشیه سواحل و نوع فعالیت آنها اثرات جدی روی کیفیت محیط زیست سواحل دارند. بنابراین برنامهای به صورت پایلوت برای خور موسی و شرکت ملی صنایع پتروشیمی و منطقه ماهشهر طراحی کردهایم که به زودی وارد فاز اجرایی میشود.
الماسی ادامه داد: گام بعدی اجرای این طرح در عسلویه و سایر بخشها است. واضح است که وضعیت محیط زیست دریایی در عسلویه رضایت بخش نیست و فلزات سنگین باقیمانده مواد نفتی بالایی در این منطقه وجود دارد. امیدواریم برنامههای اجرایی ما بتواند از میزان اثرات منفی صنایع در این منطقه بکاهد.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در مورد علت عدم پیگیری آلودگی دریاها ناشی از ورود فاضلابها به آبهای کشور گفت: معضل فاضلابهای شهری در ایجاد آلودگی در حوزه دریا و سواحل محرز است. واقعیت آن است که فاضلابهای شهری به درستی مدیریت نمیشوند و تصفیه خانه و شبکه جامع فاضلاب وجود ندارد.
وی با بیان اینکه آلودگی میکروبی ناشی از فاضلابهای شهری تهدید کننده سلامت جوامع مختلف اطراف سواحل و دریاها است، تصریح کرد: این آلودگیها به کسانی که برای تفرج به این مناطق رفته و با آب تماس دارند آسیب میزند. همچنین جامعه صیادی کشور از آلودگیهای میکروبی ناشی از فاضلابها تهدید میشوند.
مدیرکل دفتر بررسی آلودگیهای دریایی در سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه عدم مدیریت فاضلابها یک ضربه سنگین به منابع آبی کشور وارد میکند، گفت: در شرایطی که کشور با بحران آب مواجه است با تصفیه نکردن فاضلابها این منابع آبی را از دست میدهیم. این در حالیست که با بازچرخانی فاضلابها میتوان از آنها برای کشاورزی و صنعت استفاده کرد.
الماسی با تاکید بر اینکه سازمان محیط زیست بر توسعه شبکه جمع آوری فاضلاب و پسابهای سکونتگاههای شهری به ویژه در مناطق ساحلی تاکید دارد افزود: وزارت نیرو مسئول اجرای شبکه فاضلاب است. این وزارتخانه با مشکلات اعتبار برای تکمیل شبکه جمع آوری فاضلاب روبرو است و واقعیت این است که هزینه تکمیل شبکه جمع آوری فاضلاب در استانهای ساحلی بسیار بالا است اما با این وجود این موضوع در دستور کار برنامه توسعه عمران وزارت نیرو قرار دارد. سازمان محیط زیست نیز ناظر اجرای این طرح است.
وی با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه به احداث شبکه جمع آوری فاضلاب پرداخته شده است گفت: تکمیل شبکه جمع آوری فاضلاب مطالبه سازمان محیط زیست است. این سازمان این نگرانی را دارد که در نتیجه ضعف مدیریت پسابها، مشکل آلودگی میکروبی دریاها حل نشده باقی بماند.
الماسی تاکید کرد: آلودگی میکروبی در مناطق شمالی کشور نسبت به دریاهای جنوب نگران کنندهتر است چون در جنوب کشور آبها ظرفیت خود پالایی بالاتری دارند.
انتهای پیام
Let’s block ads! (Why?)
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
- شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
- شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
- از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
- رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.