امروز: دوشنبه, ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 23 شوال 1446 | 2025-04-21
کد خبر: 120928 |
تاریخ انتشار : 22 آبان 1395 - 21:19 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله بین الملل پایگاه صلح خبر ؛ جهان > دیدگاه – علی واعظ:در دوران مبارزات انتخاباتی درباره مسائل مختلف ازجمله مسائل منطقه و توافق هسته‌ای ایران چندین حرف و موضع از دونالد ترامپ شنیده شد. به همين‌خاطر سخت است پيش‌بيني شود كه او در قبال مسائل منطقه‌اي قرار است چه اقدامي انجام دهد. در واقع بزرگ‌ترين مشكلي […]

به گزارش مجله بین الملل پایگاه صلح خبر ؛

جهان > دیدگاه – علی واعظ:
در دوران مبارزات انتخاباتی درباره مسائل مختلف ازجمله مسائل منطقه و توافق هسته‌ای ایران چندین حرف و موضع از دونالد ترامپ شنیده شد.

به همين‌خاطر سخت است پيش‌بيني شود كه او در قبال مسائل منطقه‌اي قرار است چه اقدامي انجام دهد. در واقع بزرگ‌ترين مشكلي كه جهان با ترامپ خواهد داشت، غيرقابل پيش‌بيني‌بودن اوست.

اين مسئله اما حائز اهميت است كه اكنون جوي در واشنگتن وجود دارد كه معتقد است، اوباما در دوران رياست‌جمهوري خود سياست خارجي مردد و ضعيفي را به نمايش گذاشته و اين اعتقاد وجود دارد كه بايد اقداماتي شود كه اين سوء‌برداشت نسبت به آمريكا تغيير كند.

با وجود اينكه ترامپ دنبال سياست‌ ديوارهاي بلند و آمريكا به‌صورت كشوري منزوي درپي بهبود اقتصاد و اوضاع داخلي است اما در عين حال اين مسئله كه جمهوريخواهان اعتقاد دارند كه آمريكا در صحنه‌ بين‌المللي قدرت و نفوذ خود را از دست داده، براي جامعه سياسي آمريكا يك مسئله بزرگ است. هر چند مردم آمريكا مايل نيستند كه اين كشور مجددا در درگيري‌هاي خاورميانه يا ديگر نقاط جهان كه مثل باتلاق است وارد شود اما ترامپ براي راضي‌كردن افكار عمومي و طبقه حاكم ممكن است دست به اقداماتي براي به نمايش گذاشتن قدرت آمريكا بزند. اين اقدام‌ها بدون‌شك باعث درگيري بيشتر آمريكا در تحولات منطقه مي‌شود.

اين مسئله از همان دست اقدامات غيرقابل پيش‌بيني و خطرناك است كه درباره ترامپ احتمالا كم نخواهد بود. انجام اين اقدامات ساده است اما تبعات آنها به‌سادگي قابل محاسبه و جبران نيست. اوباما به‌عنوان نمونه اعلام كرده بود كه خط قرمزش درباره سوريه استفاده از تسليحات شيميايي است و تا حد ممكن از درگيري مستقيم در منطقه دوري كرد اما در دولت ترامپ احتمالا اين مسئله تغيير مي‌كند و هر فعل و انفعالي مي‌تواند باعث اقدامي پيش‌بيني نشده شود.

از سوي ديگر بايد عوامل منطقه‌اي را هم درنظر داشت. رژيم صهيونيستي و كشورهاي عربي به هر حال از اينكه ترامپ با شعار فشار بيشتر بر ايران روي كار آمده راضي هستند و مي‌خواهند حمايت دولت ترامپ را داشته باشند. به همين‌خاطر حتي ترامپ اگر خودش به كاري راضي نباشد در ميان اين فشارها و نزديكي به اسرائيل احتمالا مجبور به اقدام‌هاي جديدي در منطقه مي‌شود. ترامپ به‌ندرت درباره مسائلي مانند حقوق بشر حرف زده كه براي كشورهاي عربي خوشايند است و آنها هم احتمالا از مسئله‌اي كه ترامپ مدنظر دارد يعني داشتن حمايت آمريكا مثلا در مقابل فروش نفت ارزان استقبال مي‌كنند. مجموعه اين عوامل باعث مي‌شود احتمال و اميد به اينكه منطقه در دوران ترامپ به سمت توازن بيشتر و اوضاع بهتري پيش برود، كمتر ‌شود.

  • تحليلگر ارشد در گروه بين‌المللي بحران

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید