امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 259208 |
تاریخ انتشار : 03 اسفند 1397 - 10:58 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله آشپزی صلح خبر طرز تهیه نازخاتون؛ این چاشنی شمالی وب‌سایت فرهنگ غذا: نازخاتون یکی از غذاهای محلی شمال کشور یا به عبارتی نوعی چاشنی شمالی است که از بادمجان، سیر، ریحان و آبغوره تشکیل می‌شود. نازخاتون در مازندران و گیلان طرفداران بسیاری دارد و معمولا در کنار خوراک‌های همانند شامی کباب، مرغ […]

به گزارش مجله آشپزی صلح خبر

طرز تهیه نازخاتون؛ این چاشنی شمالی

وب‌سایت فرهنگ غذا: نازخاتون یکی از غذاهای محلی شمال کشور یا به عبارتی نوعی چاشنی شمالی است که از بادمجان، سیر، ریحان و آبغوره تشکیل می‌شود. نازخاتون در مازندران و گیلان طرفداران بسیاری دارد و معمولا در کنار خوراک‌های همانند شامی کباب، مرغ و عدس‌پلو از آن اسفاده می‌کنند.

در تهیه این خوراک خوشمزه مواد اولیه متفاوتی وجود دارد؛ گاهی برخی بجای آبغوره از آب انار یا هر دو، به همراه ادویه‌جات مختلفی همانند گلپر استفاده می‌کنند. البته لازم به ذکر است از این غذای سنتی خوراک‌های دیگری همانند بورانی نازخاتون و همچنین خورش نازخاتون نیز تهیه می‌شود. نازخاتون دستور تهیه آسانی دارد و تنها بادمجان در این خوراک کبابی می‌شود.

مواد لازم

  • بادمجان 6 عدد
  • سیر 5 حبه
  • ریحان تازه 1 دسته
  • نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری
  • گشنیز تازه 1 دسته
  • آبغوره نصف لیوان
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیهخ نازخاتون؛ این ادویه شمالی

مراحل:

بادمجان‌ها را خوب بشوئید و روی منتقل یا اجاق گاز کبابی کنید. اگر هیچ کدام برای کبابی کردن مقدور نبود، بادمجان‌ها درون فر بگذارید تا کاملا بپزد. پس از سرد شدن پوست آن‌ها را جدا کنید و کاملا بکوبید تا له و یکدست شود.

2. بادمجان‌ها را در ظرف مناسبی بریزید. سپس گشنیز و ریحان خرد شده به همراه سیر کوبیده شده را به ظرف اضافه کنید. نعناع خشک و نمک و فلفل را نیز افزوده و در آخر آبغوره یا آب انار را اضافه کرده و کمی هم بزنید. نازخاتون شما آماده است، می‌توان در کنار بسیاری از غذاها آن را سرو کنید.

نکات:

  • در تهیه نازخاتون از گلپر نیز می‌توان به عنوان ادویه استفاده کنید.
  • برخی در تهیه نازخاتون از گوجه فرنگی رنده شده و آب انار نیز استفاده می‌کنند.
  • سبزی محلی نازخاتون ریحان مازندرانی است که در کنار آن از سبزی‌های معطر جعفری و گشنیز هم استفاده می‌شود؛ اما بر حسب منطقه تهیه نازخاتون از سبزی‌های دیگری همانند چوچاق، خالواش و زلنگ نیز بهره می‌برند.

منبع : Bartarinha

اگر فیلم یا ویدئو یا تصاویری دارید که تمایل دارید با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله مدیا صلح خبر منتشر گردد.

اگر تمایل داشته باشید با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و ویدئو ها و فیلم های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت پخش داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید