احمدترابی درگفتگو با صلح خبر درخصوص کرونا ویروس واضطراب ناشی از بیمارشدن به این ویروس و اضطراب بیماری عنوان کرد: در هنگام مواجهه شدن با یک غم، رنج، صدمه یا عارضه به ویژه در شرایط کنونی با توجه به بیماری کرونا و نگرانی از بیمارشدن ،افرادتمایل بنیادینی دارند که طول مدتی را که از آن عارضه رنج و دشواری می برند را بیش از آن چه هست برآورد کنند.
استاد دانشگاه افزود: در واقع وقتی افراد صدمهای میخورند و یا بیمار میشوند یا سندرم بیماری دارند و یا متحمل زیان مالی و شغلی میشوند، زمانی را که طول خواهدکشید تا از بار رنج آن واقعه رهاشوند، بسیار بیشتر از آن چه در واقعیت است، تخمین می زنند.
وی تصریح کرد: درشرایط کنونی با شیوع بیماری ویروس کرونا، افرادجامعه این تصور و برداشت را دارند که هیچ وقت و یا بسیار بعید است که به این زودیها زندگی به شرایط و حالت عادی بازگردد و یا سالها و ماهها طول خواهد کشید تا مصیبت و این ویروس دردسرساز ازبین برود و همه چیز به روال عادی و طبیعی باز گردد.
این پژوهشگر روان شناسی در این باره توضیح داد: این گرایش به تخمین بیش ازحد طول دوره رنج یا بیماری و پایدار ماند پیامدهای منفی از یک مصیبت یا آسیب را سوگیری پایداری می نامند و یکی از فراگیرترین خطاهای شناختی انسانهاست.
وی اظهار کرد: این تحریف و خطای ذهنی انسانها در دوران بیماریهای فراگیر، بیشتر دیده میشود و این باور نامعقول که سالها طول خواهد کشید یا خیلی زمان میبرد که عوارض بیماری کرونا از بین برود یا ازجامعه پاک شود.
ترابی گفت: این امر منجر به تجربه هیجانات منفی مانند ترس، نگرانی، غم، خشم و به تبع آن رفتارهای ایمنی بخش افراطی مانند استفاده افراطی از ماسک،مراجعه مکرر به پزشک و بیمارستانها و فاجعه آمیزکردن علایم جسمانی یا آنفلوآنزا( سرماخوردگی) و انتساب آن به کرونا ویروس را به همراه خواهد داشت.
وی گفت: بدون شک انسانها بسیار سازگارتر از آنچه فکر میکنند هستند، همچنین شرایط موجود بسیار از آنچه تصور میرود ناپایدارترند و به زودی به حالت عادی و به سمت بهبودی و تعدیل شدن پیش خواهند رفت، توجه به این امر مهم، نوید اتمام دوره رنج ناشی از بیماری کرونا را میدهد.
این کارشناس و مشاوره بیماری های رفتاری دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان کرد: صدمات روان شناختی و جسمانی ناشی از نگرانی و ناامیدی بیش از اندازه از کرونا ویروس جدی است، در حالی که این بیماری با گذر زمان، پایدار نمیماند.
وی تصریح کرد: هنگامی که انسانها در رنج یا بیماری و حتی مرگ خود معنی و هدفی میبینند یا پیدا میکنندخیلی راحتتر، آن را تحمل کرده و سریع تر آن را پشت سر میگذارند و شکست میدهند.
این مسئول مرکز مشاوره دانشگاه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی استان قم خاطرنشان کرد: درشرایط کنونی استناد به مقام دارای صلاحیت که طبعا پزشکان دلسوز و متخصص هستند،درکنار اخبار معتبر علمی و موثق وزارت بهداشت درخصوص پیشگیری، اپیدمی، و حتی درمان قریب الوقوع کرونا درکنترل این ویروس و تعدیل نگرانی و ترس ناشی از آن در جامعه اهمیت فراوانی دارد.
انتهای پیام
امروز: چهارشنبه, ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر /
| برابر با: الأربعاء 10 ذو القعدة 1446 | 2025-05-07
به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر صلح خبر/قم یک متخصص روان شناسی بالینی گفت: صدمات روان شناختی و جسمانی ناشی از نگرانی و ناامیدی بیش از اندازه از کرونا ویروس جدی است، در حالی که این بیماری با گذر زمان، پایدار نمیماند. احمدترابی درگفتگو با صلح خبر درخصوص کرونا ویروس واضطراب ناشی از بیمارشدن به […]
به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

صلح خبر/قم یک متخصص روان شناسی بالینی گفت: صدمات روان شناختی و جسمانی ناشی از نگرانی و ناامیدی بیش از اندازه از کرونا ویروس جدی است، در حالی که این بیماری با گذر زمان، پایدار نمیماند.
منبع : Isna.ir
اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.
در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.
منبع خبر (تحریریه ) است
و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن
هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را
به شماره 300078 پیامک
بفرمایید.
به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه خبر:
https://solhkhabar.ir/?p=345052
×
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.