امروز: پنجشنبه, ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 8 شعبان 1446 | 2025-02-06
کد خبر: 44740 |
تاریخ انتشار : 19 دی 1394 - 10:05 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

جامعه > سلامت – ایسنا نوشت: رییس سازمان غذا و دارو ضمن تشریح وضعیت پارادوکس‌گونه قرص ریتالین، گفت: از یک سو بیماران و به خصوص کودکانی هستند که درمانشان فقط با این دارو انجام می‌شود و از سوی دیگر امکان سوءاستفاده از آن وجود دارد. رسول دیناروند درباره برخی سوءاستفاده‌ها در مصرف قرص ریتالین و بویژه مصرف […]

جامعه > سلامت – ایسنا نوشت: رییس سازمان غذا و دارو ضمن تشریح وضعیت پارادوکس‌گونه قرص ریتالین، گفت: از یک سو بیماران و به خصوص کودکانی هستند که درمانشان فقط با این دارو انجام می‌شود و از سوی دیگر امکان سوءاستفاده از آن وجود دارد.

رسول دیناروند درباره برخی سوءاستفاده‌ها در مصرف قرص ریتالین و بویژه مصرف این قرص در میان دانشجویان در فصل برگزاری امتحانات با بیان اینکه عرضه این قرص محدود است، گفت: البته در زمینه این دارو شاهد یک وضعیت پارادوکس‌گونه هستیم.

وی افزود: بر این اساس در زمینه این دارو از یک سو بیماران و به خصوص کودکانی هستند که درمان‌شان فقط با این دارو انجام می‌شود و در صورتی که درمان نشوند زندگی خود و خانواده‌های‌شان دچار مشکل می‌شود.

دیناروند با بیان اینکه این دارو برای بخش زیادی از بیماران واقعا نجات دهنده است، گفت: تعداد این بیماران هم کم نیست بلکه تعدادشان بسیار زیاد است. به همین دلیل باید دارو را برای درمان این کودکان در اختیار داشته باشیم. این درحالیست که از سوی دیگر امکان سوءاستفاده از این دارو وجود دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر به جهت اینکه توزیع این دارو را محدود کرده‌ایم، دسترسی بیماران هم به این دارو کاهش یافته است، گفت: بر اساس آماری که وجود دارد، میزان مصرف ریتالین نسبت به بیمارانی که باید این دارو را مصرف کنند، کمتر است.

دیناروند همچنین اظهار کرد: طبق گزارش و ارزیابی‌های صورت گرفته، اطمینان دارم میزان ریتالینی که بر اساس تعداد بیماران و کودکان بیمار باید مصرف شود، بسیار کمتر از میزانی است که اکنون مصرف می‌شود. یعنی از یک طرف باید در توزیع، عرضه و تامین این دارو سخت‌گیری کنیم تا از آن سوءاستفاده نشود، اما همین کار ممکن است دسترسی بیماران به این دارو را با دشواری مواجه کند.

رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: به همین دلیل هم همواره یکی از شکایت‌هایی که ما در زمینه کمبود دارویی داریم، کمبود ریتالین یا متیل فنیدات است. البته تاکید می‌کنم که ما کمبود در زمینه میزان این دارو نداریم، اما به دلیل سخت‌گیری‌های موجود برای جلوگیری از سوءاستفاده از این دارو بیماران احساس کمبود می‌کنند.

دیناروند افزود: ما هم باید از سوءاستفاده از این دارو جلوگیری کنیم و هم دسترسی بیماران به این دارو را راحت‌تر کنیم. متاسفانه هنوز در این زمینه نتوانستیم بر این پارادوکس و مشکل فائق آییم.

گفتنی است متیل فنیدات که بیشتر به نام تجاری ریتالین شناخته می‌شود، از مشتقات گروه آمفتامین‌ها است که برای درمان بیش فعالی، نشانه‌های نارکولپسی و برخی از مبتلایان به افسردگی تجویز می‌شود. از این دارو همچنین در درمان خواب آلودگی مزمن در میان افراد میانسال و کهنسال استفاده می‌شود.
304

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!