مراقبه یا مدیتیشن روشهای انجام گوناگونی دارد که در هر یک از آنها، فرد میتواند بهآرامش خاصی دست یابد. به گزارش صلح خبر به نقل از متاراز، مدیتیشن صوتی یکی از این راهها بهشمار میآید که ما در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت؛ اما پیش از هر چیز بهتر است به این موضوع بپردازیم […]
مراقبه یا مدیتیشن روشهای انجام گوناگونی دارد که در هر یک از آنها، فرد میتواند بهآرامش خاصی دست یابد.
به گزارش صلح خبر به نقل از متاراز، مدیتیشن صوتی یکی از این راهها بهشمار میآید که ما در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت؛ اما پیش از هر چیز بهتر است به این موضوع بپردازیم که اصلا مراقبه یا مدیتیشن چیست و چگونه میتواند با به آرامش رساندن افراد از نظر فکری و ذهنی سبب تغییر سبک زندگی ما شود؟
مدیتیشن چیست؟
پارامانسا یوگاناندا جمله زیبایی دارد که میگوید: “یک اتاق ممکن است در تاریکی باشد، برای هزاران سال؛ اما اگر نوری به آن وارد شود، در همان لحظه، تاریکی ناپدید میشود” برای رها شدن از تاریکیهای درونی و ذهنی خود میتوانید با مدیتیشن به نور و آرامش دست یابید. شاید شما به دنبال هدف خاصی در زندگی باشید و یا شاید بخواهید به درک عمیقتری از معنویت رسیده و به پاسخ سوالاتی که در مورد خداوند دارید، برسید. مراقبه یکی از راههایی است که میتواند به شما در این خصوص کمک نماید. یک نکته مهم درباره مدیتیشن وجود دارد و آن هم این است که مدیتیشن کردن موجب نمیشود که شما به یک فرد متفاوت یا یک فرد بهتر تبدیل شوید بلکه به شما کمک میکند تا بتوانید دیدگاه روشنتری نسبت به اتفاقاتی که اطرافتان رخ میدهد، پیدا نمایید.
به زبانی سادهتر زمانهایی هست که ذهن شما بسیار مشغول است و افکار فراوانی در آن وجود دارد که تمرکز را از شما میگیرد و نمیتوانید علاوه بر لحظات آرام، خواب خوشی داشته باشید، در این شرایط مدیتیشن کمک میکند تا بتوانید افکار خود را خاموش کرده و به تمامی اتفاقات بدون قضاوت نگاه کنید. برای انجام مدیتیشن لازم است یک گوشه آرام و دنج که سروصدایی مزاحم شما نباشد بنشینید و چشمهایتان را ببندید و تمامی تمرکز خود را روی تنفستان بگذارید. با انجام درست دم و بازدم ذهن شما حالت آرامی پیدا کرده و بهجای آنکه در گذشته باشد و یا در آیندهای که هنوز نیامده غوطهور باشد، تنها در زمان حال قرار میگیرد. همین تمرین ساده فواید بسیاری برای ما خواهد داشت که در ادامه به چند نمونه از مزایای آن میپردازیم.
مدیتیشن صوتی چیست و چه تفاوتی با سایر مدیتیشنها دارد؟
چنانچه کلمه مدیتیشن Meditation را بخواهید ترجمه کنید، معادل فارسی آن مراقبه میشود. بههمین لحاظ ما بر این باوریم که تفاوتی بین این دو وجود ندارد؛ اما برخی از مکاتب یک تفاوت کلی بین مدیتیشن و مراقبه قائل شده و مراقبه را بهجای آوردن اعمال آیینی و دینی میدانند و بر این باورند که مدیتیشن برای رسیدن به سلامتی فکر و ذهن مناسب است. عمل مدیتیشن به صورت صوتی نیز انجام میشود که ما در این قسمت بیشتر به آن اشاره خواهیم کرد. برای دانلود مراقبه صوتی کلیک کنید.
مدیتیشن صوتی بهنوعی مراقبه گفته میشود که در آن فرد از اصوات برای انجام این عمل کمک میگیرد. به این ترتیب که با شنیدن یک فایل صوتی کمک میشود تا ذهن بتواند تمرکز و تعادل بیشتری پیدا کرده و استرس و اضطراب را از خود دور نماید. اگر شما فردی هستید که در انجام مراقبه و مدیتیشن مبتدی هستید به شما پیشنهاد میکنیم این روش را ابتدا با مدیتیشن صوتی آغاز نمایید؛ زیرا این فایلها و آهنگهای صوتی که برای این منظور ساخته شدهاند، به شما کمک میکنند تا تمرکز بیشتری به دست آورید. برای آن که مدیتیشن صوتی سبب آرامش شما شود، بهتر است آرام آرام زمان آن را افزایش دهید. برای آن که در هنگام انجام مدیتیشن صوتی شرایط بهتری داشته باشید، در جای ساکت و خلوتی بنشینید، لباس گشاد و راحتی بپوشید، فایل صوتی مدیتیشن را با استفاده از هدفون گوش کنید و اگر میتوانید شمع روشن کنید.
مزایای مدیتیشن
احساس شادمانی بیشتری میکنید: هنگامی که مدیتیشن میکنید ترشح اندورفین در مغز شما افزایش مییابد. اندورفین یک فرارسان عصبی است که بهعنوان مسکنی طبیعی تلقی شده و بدن با وجود آن حس شادی و شادمانی میکند.
احساس قوی بودن دارید: با انجام مدیتیشن بدنتان در مقابل دردها قویتر میشود کرد؛ زیرا آزمایشها نشان داده که مدیتیشن میتواند تا 57 درصد از شدت دردهای مزمن را کم نماید.
مهارت تفکر کردن صحیح را میآموزید: برای همه ما پیش آمده با آن که مشکلی در گفتگو و ارتباط کلامی نداریم، گاهی نتوانستهایم در ایجاد ارتباط با دیگران به درستی صحبت کنیم. تحقیقات نشان داده افرادی که بهطور روزانه مدیتیشن صوتی و یا مراقبه انجام میدهند، شرایط بهتری در ارتباط دارند.
انطباق پذیریتان بیشتری پیدا میکنید: هنگامی که تغییراتی در محیط اطراف ما رخ میدهد درک و پذیرش آن برای بسیاری از افراد سخت است. انجام مدیتیشن صوتی و غیره سبب میشود درک و پذیرش بیشتری از اتفاقات اطراف داشته و بتوانید خودتان را با آنها وفق دهید.
استرس نمیتواند شما را آزار دهد: هنگامی که مدیتیشن صوتی و یا هر نوع مدیتیشن دیگری را آغاز میکنید، ممکن است در طی روز استرس و اضطراب به سراغتان بیاید؛ اما بهراحتی میتوانید آن را از خود برانید.
دیگر خشمگین نخواهید بود: گاهی ما دچار یک خشم درونی با خودمان بوده و شاد نیستیم، مدیتیشن کمک میکند تا زندگی را زیبا ببینیم و جسم و روحمان در یک حالت صلح قرار گیرد.
لینک منبع
انتهای رپرتاژ آگهی