به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری راشا تودی، با این حال «هیتاناس ناوسدا» رئیسجمهوری لیتوانی گفت که یک «نقشه راه مشخص» باید تا اواسط تابستان برای اینکه کییف در نهایت عضوی از ناتو شود، به وجود آید.
او در مصاحبه با روزنامه «لا ریپابلیکا» چاپ ایتالیا گفت، اینکه در حال حاضر اجازه دهیم که اوکراین به این بلوک نظامی تحت رهبری آمریکا ملحق شود، «بسیار دشوار» خواهد بود. به گفته او، رهبری کییف هم از این حقیقت آگاه است.
ناوسدا ادامه داد: در عوض، این ائتلاف باید مراحل و فرمولهایی را برای نحوه عملکرد خودش پس از پایان یافتن این درگیری مشخص کند. و ما امیدواریم که این امر در اجلاس سران ناتو در ویلنیوس در ۱۱ و ۱۲ ژوئیه ۲۰۲۳ انجام شود.
او اذعان کرد که موضوع الحاق احتمالی اوکراین به ناتو «پیچیدهترین مسالهای است که باید با آن در این رویداد مواجه شد.» به گفته رئیس کشور لیتوانی، برخی از کشورهای عضو ناتو هنوز تمایلی به ارسال «سیگنالهای قوی» به اوکراین ندارند.
هفته گذشته، بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان تاکید کرد که «اکنون زمان تصمیمگیری درباره آینده احتمالی اوکراین در داخل ناتو نیست.» او در سخنانی که هم راستا با نظرات رئیسجمهوری لیتوانی به شمار میآید، گفت که این موضوع تنها پس از موفقیت کییف در «دفع حمله» روسیه با «ملاحظه و دقت» قابل بررسی است.
او تصریح کرد که این تصمیم باید «با خونسردی و آرامش و دلگرمی و نه به شکل دیگری» اتخاذ شود.
تقریبا در همان زمان، ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان در توییتی مخالفت خود را با اظهارات ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو که در کییف مطرح شده بود، نشان داد.
استولتنبرگ در سفر به اوکراین در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین گفته بود: «جایگاه واقعی اوکراین در خانواده یورو آتلانتیک است. جایگاه واقعی اوکراین در ناتو است.» استولتنبرگ افزود: «به مرور زمان، حمایت ما به این امکان کمک خواهد کرد.» با این حال او چارچوب زمانی مشخصی برای عضویت احتمالی اوکراین در ناتو ارائه نکرد.
انتهای پیام