امروز: پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 20 جماد أول 1446 | 2024-11-21
کد خبر: 57015 |
تاریخ انتشار : 09 اسفند 1394 - 20:47 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

مهدی گلشنی : دنیای امروز، دنیای تخصص‌گرایی است | چرا برخی در هر حوزه‌‌ای نظر می‌‌دهند؟ دین و اندیشه > اندیشه – همشهری آنلاین:استاد فلسفه علم گفت: امروز دیگر این طور نیست که هر کسی در یک رشته‌ای تحصیل کرد در همه حوزه‌ها بتواند نظر دهد؛ دنیای امروز، دنیای تخصص‌گرایی است. به گزارش فارس، مهدی گلشنی، مدیر […]

مهدی گلشنی :

دنیای امروز، دنیای تخصص‌گرایی است | چرا برخی در هر حوزه‌‌ای نظر می‌‌دهند؟

دین و اندیشه > اندیشه – همشهری آنلاین:
استاد فلسفه علم گفت: امروز دیگر این طور نیست که هر کسی در یک رشته‌ای تحصیل کرد در همه حوزه‌ها بتواند نظر دهد؛ دنیای امروز، دنیای تخصص‌گرایی است.

به گزارش فارس، مهدی گلشنی، مدیر گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره وضعیت علوم انسانی غربی و مقایسه آن با علوم انسانی اسلامی گفت: جهان‌بینی مادی‌گرا به علم انسانی غربی منتج شده است. درست است که این نوع علوم انسانی به تکنولوژی انجامیده اما نباید از نیازها و دغدغه‌های بشری که در این مسیر نادیده انگاشته شده، غفلت کنیم.

وی گفت: انسان علاوه بر نیازهای مادی، دارای نیازهای دیگری هم هست که باید آنها هم تأمین شود، بنابراین انسان نیمی مادی و نیمی روحانی و معنوی است، اینطور نیست که نیازهای انسانی تنها به خواب و خوراک و مسائل مادی خلاصه شود، همه این موارد تنها یک سوم یا نیمی از نیازهای انسانی را تأمین می‌کند و در سایر موارد باید بتوانیم به ابعاد معنوی و روحی انسان توجه کنیم که این همان چیزی است که علوم انسانی را می‌سازد.

گلشنی با اشاره به اینکه تخصص‌گرایی در عرصه علوم انسانی کشور بسیار حائز اهمیت است، گفت:‌ متصدیان حوزه علوم انسانی نباید افراد فنی باشند همچنین تخصص لازم را نیز در پست‌های مختلف باید داشته باشند.

این استاد فلسفه علم تأکید کرد: امروز دیگر اینطور نیست که هر کسی در یک رشته‌ای تحصیل کرد در همه حوزه‌ها بتواند نظر بدهد، دنیای امروز، دنیای تخصص‌گرایی است هر امر ریزی نیز نیاز به تخصص دارد کما اینکه در حوزه علوم فنی و تجربی نیز همین‌طور است.

وی همچنین اظهار داشت: یکی از مهمترین نقش‌های علوم انسانی در جامعه در حوزه فرهنگ‌سازی معنا پیدا می‌کند، فرهنگ هویت ملی ما را تشکیل می‌دهد بنابرانی جوانان بدون اطلاع از فرهنگ بومی دچار مشکل در جامعه می‌شوند. دانشگاه‌های ما باید به آموزش‌های مهم در این حوزه برای دانشجویان توجه کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه هویت و فرهنگ عواملی هستند که در جوامع غربی سال‌ها بر روی آن کار شده و سرمایه‌گذاری خاصی بر روی جوانان صورت گرفته است، گفت: بسیاری از دانشجویان ما هستند که در حوزه‌های علوم تجربی و فنی در دنیا سرآمد شده‌اند اما به لحاظ هویتی مشکل دارند باید مقداری دروس علوم انسانی در سایر حوزه‌ها نیز گنجانده شود.

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید