امروز: دوشنبه, ۳ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 22 جماد ثاني 1446 | 2024-12-23
کد خبر: 244955 |
تاریخ انتشار : 05 آذر 1397 - 7:21 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «بسته‌های حمایتی باید در قالب کالا به مردم داده شود»، گفت: باید کالابرگ الکترونیک در اختیار مردم قرار گرفته تا آنها از بین کالاهای موجود و فروشگاه‌های هدف خرید کنند. حسن حسینی شاهرودی در گفت‌وگو با صلح خبر، با […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «بسته‌های حمایتی باید در قالب کالا به مردم داده شود»، گفت: باید کالابرگ الکترونیک در اختیار مردم قرار گرفته تا آنها از بین کالاهای موجود و فروشگاه‌های هدف خرید کنند.

حسن حسینی شاهرودی در گفت‌وگو با صلح خبر، با بیان این‌که «دولت قرار بود ارائه‌ بسته‌های حمایتی را تا آخر آبان‌ماه اجرایی کند»، اظهار کرد: یکبار برای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها دادن یارانه را امتحان کردیم که جواب لازم کسب نشد، لذا این‌بار هم اعطای بسته حمایتی تنها یک مسکن ضعیف است که همان تجربه گذشته را تکرار می‌کنیم.

وی در عین حال گفت: البته با توجه به تورم افسارگسیخته این اعداد و ارقام اعلام شده برای بسته‌های حمایتی هم مسکن خوبی برای جامعه محسوب نمی‌شود، باید حرکتی انجام داد که تورم ناخواسته تحمیل شده به مردم کاهش پیدا کند. تورمی که به صورت اسمی ناشی از افزایش نرخ ارزی است که ارتباطی به نرخ کالا ندارد، چون بیش از ۸۰ درصد کالاها بدون وابستگی به نرخ ارز تولید می‌شود و طبیعتا نباید نوسانات نرخ ارز باعث افزایش قیمت کالاها شود.

این عضو هیات رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که «باید نظارت بر بازار تقویت شود»، ادامه داد: ابزارهای نظارتی و سامانه‌های مختلفی برای تنظیم بازار وجود دارد که نتوانستیم از آنها به بهترین شکل استفاده کنیم. اکنون جامعیتی در حوزه کنترل، نرخ‌گذاری، تنظیم بازار، حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان به خوبی وجود ندارد و این باعث حضور پررنگ دلالان شده است. امیدواریم اراده کافی به وجود آید.

حسینی شاهرودی در ادامه با بیان این‌که «بسته‌های حمایتی باید در قالب کالا به مردم داده شود»، اظهار کرد: کالابرگ به شکل الکترونیک در اختیار مردم قرار گیرد تا آنها از بین کالاهای موجود و فروشگاه‌های هدف انتخاب کنند آن هم فروشگاه‌های دولتی، زنجیره‌ای، خصوصی و یا غیردولتی که امکان نظارت و کنترل وجود دارد. باید این کارها برای جلوگیری از رانت انجام شود کما این‌که رانت همواره وجود دارد، چون رانت‌خواران به دنبال روزنه‌ای هستند.

این عضو فراکسیون ولایی مجلس اضافه کرد: یکی از روزنه‌ها برای رانت‌خواران چند نرخی شدن نرخ ارز است. کالایی که با ارز ۴۲۰۰ تومان در فرآیند تولید قرار می‌گیرد، چراکه وقتی به دست مصرف کنندگان می‌رسد قیمت آن افزایش پیدا می‌کند این یعنی این‌که ما نمی‌توانیم به راحتی فرآیند را کنترل کنیم و رانت‌خواران هم از همین مسیر وارد می‌شوند. باید کاری کرد که نرخ شناور جایگزین چند نرخی شدن قیمت ارز قرار گیرد و شاهد تک‌نرخی شدن ارز باشیم.

حسینی شاهرودی در پایان گفت: مقدار پولی که برای ارز ۴۲۰۰ تومانی در هفت ماهه گذشته داده شده است اگر همان را بین ۸۰ میلیون جمعیت به صورت نقدی پرداخت می‌کردند یارانه افراد چهار یا پنج برابر می‌شد. این یعنی باید مسیری را انتخاب کرد که از رانت و فساد جلوگیری کند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید