به گزارش صلح خبر، حج در اسلام واجب شرعی است و هر سال نزدیک به سه میلیون زائر مسلمان همزمان در دو شهر مکه و مدینه گردهم می آیند تا این عمل دینی را انجام دهند، اما حالا که عربستان درگیر ویروس کرونا شده و در اقدامی فوری، زیارت در مسجد پیامبر اسلام (ص) در شهر مدینه و کعبه در شهر مکه را محدود و عمره را تعلیق کرده است، نگرانیهایی از سوی برخی کشورهای مسلمان درباره سرنوشت حج تمتع مطرح شده است.
برخی کشورها همچون اندونزی بعد از تعلیق عمره، از مقامات سعودی خواستند استثناهایی را برای حضور زائران این کشور در عمره قائل شوند. اندونزی از جمله کشورهایی است که بیشترین جمعیت زائر را در مراسم عمره و حج تمتع دارد.
برخی کشورها هم با توجه به همه گیری ویروس کرونا، نسبت به اجتماع میلیونی زائرانی از سراسر جهان در یک مکان و ناتوانی عربستان در تامین امنیت بهداشتی آنها، نگرانیهایی را درباره برگزاری مناسک حج مطرح کردهاند.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدجواد مظلومی ـ معاون اموربین الملل بعثه ایران ـ نیز در شورای مدیران بعثه که دوشنبه (۲۶ اسفندماه) در تهران برگزار شد، سربسته به نگرانیها در کشورهای اسلامی و حتی عربستان درباره احتمالات پیش روی برگزاری حج، اشاره کرد.
دولت سعودی، به عنوان کشور میزبان هنوز پاسخی به این نگرانی ها نداده است، اما حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب ـ نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی ـ تعلیق حج تمتع را بعید دانسته است. او چندی پیش گفته بود: «این ویروس در هوای خنک شیوع دارد، حج تمتع سال ۹۹ در داغترین زمان مدینه و مکه خواهد بود و ویروس کرونا در آن برهه، از نیمکره شمالی به نیمکره جنوبی کوچ میکند. انشاءالله که حج تعطیل نمیشود، دولت عربستان هم چنین قصدی ندارد. »
سازمان حج و زیارت و بعثه که از حدود دو هفته پیش ثبت نام در کاروان های حج ۹۹ را آغاز کرده اند، با ادامه این روند، اعلام کردند: برنامه آموزشی زائران ایرانی از ۱۵ فرودین ماه آغاز خواهد شد. معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری گفته: برای برگزاری جلسات آموزشی به صورت حضوری و مجازی برنامه ریزی کرده و آمادگی داریم.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدحسین رکنالدینی حتی از تعیین روحانیان کاروانهای حج تمتع ۹۹ هم خبر داده است.
در حج ۹۹ قرار است حدود ۸۷ میلیون و ۵۰۰ هزار ایرانی حضور داشته باشند.
انتهای پیام