به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر جمعه؛ انتخابات نظام پزشکی پس از ۴ سال پرحاشیه پزشکان در دوره جدید بحث مالیات پزشکان، پزشکان عمومی و خطاهای پزشکی بحثبرانگیز است محمدحسین نجاتی: سازمان نظام پزشکی فارغ از اصرار بالا بر زدن سنگ پزشکان بر سینه، به بلوغ خاصی طی ۴ سال اخیر رسیده است. حضور نیروهایی مانند شهابالدین […]
به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر
جمعه؛ انتخابات نظام پزشکی پس از ۴ سال پرحاشیه پزشکان
در دوره جدید بحث مالیات پزشکان، پزشکان عمومی و خطاهای پزشکی بحثبرانگیز است
محمدحسین نجاتی: سازمان نظام پزشکی فارغ از اصرار بالا بر زدن سنگ پزشکان بر سینه، به بلوغ خاصی طی ۴ سال اخیر رسیده است. حضور نیروهایی مانند شهابالدین صدر طی دو دوره بر صدر این سازمان، باعث شده بود همه طی سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲، بر ضرورت سیاستزدایی در این سازمان سخن بگویند. حالا در سال ۹۶ فردا پزشکان در انتخابات صنف قدیمی خود شرکت میکنند و مهمترین شعارها و درخواستهای پزشکان از نامزدها مربوط به مسایل صنفی آنهاست.
سازمان نظام پزشکی بزرگترین و قدیمیترین سازمان غیردولتی در ایران است که در تاریخ ١٧/۱۰/١٣٣٥ تاسیس شده است. این سازمان با حدود ۲۵۰ هزار عضو پزشک، دندانپزشک، داروساز، ماما، دکترای علوم آزمایشگاهی، کارشناسان پروانهدار مانند شنواییسنج، فیزیوتراپ، بیناییسنج، کاردرمانگر و… سابقهای بیش از ۵۰سال دارد.
در دوره اخیر علیرضا زالی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص مغز و اعصاب ریاست این سازمان را برعهده داشت و در واقع فردا او غایب بزرگ انتخابات سازمان نظام پزشکی است. چرا که طی سالهای اخیر او دارای مقبولیت خوبی در میان پزشکان بود و سیاسیرفتار نکردن او در مسایل باعث شده بود پزشکان اعتماد بهتری در مقایسه با شهابالدین صدر به او داشته باشند. با این حال زالی در این دوره عنوان کرده که در انتخابات شرکت نمیکند. غیبت او باعث شده لیستهای انتخاباتی پزشکان چهرههای جدیدی را به خود بگیرند.
از مهمترین چهرههایی که در این دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی شرکتکردهاند میتوان به نامهایی چون: مصطفی معین وزیر سابق علوم و متخصص آسم کودکان، رحمت الله حافظی پزشک و عضو شورای شهر چهارم تهران، ایرج فاضل وزیر سابق بهداشت و مشاور کنونی سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، محمدرضا ظفرقندی رییس اسبق دانشگاه علوم پزشکی تهران، ناهید خداکرمی، پزشک و منتخب مردم تهران در انتخابات شورای شهر در دوره پنجم، سید تقی نوربخش رییس کنونی سازمان تامین اجتماعی و.. اشاره کرد.
اما نکته حایز اهمیت در انتخابات این دوره ایناست که پزشکان طی ۴ سال اخیر روزهای سخت و پر حاشیهای را تجربه کردند. بالاگرفتن بحث خطاهای پزشکی در شبکههای اجتماعی و تاثیر آن بر افکار عمومی تا حد زیادی و اقبال عمومی پزشکان تاثیر گذاشت. مرگ عباس کیارستمی کارگردان ایرانی و ایجاد دوقطبی هنرمندان و پزشکان پس از این اتفاقات یکی از پیچهای مهم سازمان نظام پزشکی بود که سلامت از آن عبور نکرد. آنچه در ادامه میآید مهمترین چالشهای نظام پزشکی در مقطع کنونی است که به طور قطع سهم بالایی در رای پزشکان به مسئولان جدید این سازمان دارد.
چالش مالیات و خطاهای پزشکی
با این حال اتفاقات جنجالآفريني که در يکي، دو سال اخير پاي پزشکان را به رسانهها باز کرده است هيچ وقت به نفع آنها تمام نشده؛ تا جايي که حالا هر خبري که مربوط به اين بخش از جامعه باشد چه به خطاهاي انساني برگردد چه مسائل مالي، ميتواند جنجالي تازه به راه بيندازد و بار ديگر خيلي از مسئولان بزرگ و کوچک را وادار به واکنش کند.
نمونهاش حرفهاي اخير رئيس سازمان امور مالياتي کل کشور که در برنامه گفتوگوي ويژه خبري از فرار مالياتي گسترده پزشکان خبر داد. سيد کامل تقوي نژاد که اين روزها فيلم حرف هايش در شبکههاي اجتماعي هم دست به دست ميشود سهم پزشکان از فرار مالياتي را 600 ميليارد تومان عنوان کرد. حرفهاي تقوي نژاد که واکنشهاي زيادي هم به راه انداخته با وعدههاي عجيب و غريب بعضي از نامزدهاي انتخابات نظام پزشکي هم زمان شده است.
عدهاي از نامزدها که برخيهايشان چهرههاي شناخته شدهاي هم هستند در وعدههايي که به پزشکان ميدهند تا رأي بيشتري بياورند و جاي عليرضا زالي را در راس سازمان نظام پزشکي بگيرند، حرف از کم کردن يا حذف ماليات پزشکان ميزنند. وعدهاي که تقوي نژاد امکان تحقق آن را صفر ميداند و حتي از تلاش بيشتر براي دريافت سهم واقعي پزشکان از ماليات کل کشور خبر ميدهد.
اين اولينبار نيست که درباره فرار مالياتي پزشکان حرف زده ميشود اما هر بار ظرفيت آن را دارد که واکنشهاي زيادي به وجود بياورد. این اتفاق در واقع میتواند یکی از مهمترین چالشهای سازمان نظام پزشکی در دوره جدید باشد. به این معنا که رییس آینده این سازمان به احتمال بالا مالیات پزشکان را در دستور کار خود قرار خواهد داد.
بیاعتماد به نظام پزشکی دلیل مشارکت پایین؟
در انتخابات نظام پزشکی در دور قبل این صنف یکی از پایین ترینمیزان مشارکت خود را شاهد بود و حالا به نظر میرسد غیرحضوری و الکترونیکیشدن انتخابات میتواند تا حدی این میزان مشارکت را بالا ببرد. البته برخی این میزان مشارکت پایین پزشکان در انتخابات نظام پزشکی را با بی اعتماد گره میزنند.
بیاعتمادی پزشکان به سازمان نظام پزشکی در نوع خود دارای مصادیق و دلایل متفاوتی است اما شاید مهمترین این مصداقها مشارکت بسیار پایین پزشکان در انتخابات سازمان نظام پزشکی است. بهطوریکه مسوولان برگزارکننده انتخابات سازمان نظام پزشکی در اسفندماه سال ۹۲ از افزایش میزان مشارکت پزشکان خبر دادهبودند اما آمار شرکتکنندگان در انتخابات سال ۹۲ در مقایسه با دوره قبل از آن یعنی در سال ۱۳۸۷ از کاهش ۳۷ درصدی مشارکت پزشکان تهرانی از انتخابات سازمان نظام پزشکی حکایت داشت.
چالش پزشکان عمومی
یکی از مهم ترین چالشهایی که متخبان نظام پزشکی را حتما به خود درگیر میکند وضعیت پزشکان عمومی است. در حال حاضر بیش از ١١١ هزار پزشک عمومی در کشور فعال هستند که نیمی از جمعیت سازمان نظام پزشکی کشور را تشکیل میدهند.
واقعیت موجود در نظام بهداشت و درمان کشور نشان میدهد که بخش اصلی خدمات بهداشتی و درمانی بر دوش پزشکان عمومی سنگینی میکند و این در حالی است که وضعیت نامتوازن و غیرمنطقی درآمد پزشکان عمومی در مقایسه با سایر پزشکان سالهاست که به یکی از دغدغههای اصلی آنها تبدیل شده است. به طوریکه ناظران یکی از دلایل اصلی بیاعتمادی پزشکان به سازمان نظام پزشکی کشور را بیتوجهی به توزیع درآمد در میان پزشکان به ضرر پزشکان عمومی میدانند.
از سوی دیگر مسیر بسته نظرخواهی از سازمان نظام پزشکی از سوی وزارت بهداشت در طرحهایی مانند پزشک خانواده که با سرنوشت کاری پزشکان عمومی گره خورده است، یکی دیگر از انتقادات پزشکان عمومی به مجموعه مدیریتی وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی است.
به طوریکه وزارت بهداشت در طرح پزشک خانواده بدون در نظر گرفتن راهکارها و نظرات اعضای پارلمان پزشکی تصمیمگیریای برای پزشکان در این طرح کردند که ابهامات فراوانی را برای چگونگی کسب درآمد آنها ایجاد کرد که این مورد در طرح تحول نظام سلامت نیز صدق میکند.
جزییات از انتخابات فردا و رایگیری الکترونیک
در همین زمینه معاون درمان وزیر بهداشت و رئیس ستاد اجرایی هفتمین دوره انتخابات نظام پزشکی درباره جزییات این انتخابات: هفتمین دوره انتخابات هیأت مدیره سازمان نظام پزشکی در جمعه 30 تیر ماه در سراسر کشور برگزار میشود. باید توجه کرد که سازمان نظام پزشکی یکی از بزرگترین و قدیمیترین سازمانهای غیردولتی ایران است که تاریخچه آن به سال 1335 یعنی بیش از 60 سال پیش برمیگردد و بعد از انقلاب اسلامی این هفتمین دوره است که انتخابات این سازمان را برگزار میکنیم و رئیس کل جدید سازمان نظام پزشکی کشور در شهریور ماه و روز پزشک انتخاب و اعلام میشود. محمد آقاجانی
با بیان اینکه این سازمان دارای 250 هزار عضو در گروههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، علوم آزمایشگاهی، مامایی و لیسانسهای پروانهدار است، افزود: قانون نظام پزشکی حدود هشت بار مورد بازنگری قرار گرفته که آخرینش مربوط به سال 1383 بوده است. در این قانون اعتلای ارزشهای اخلاقی و اسلامی در امور پزشکی، تلاش در جهت اصلاح و پیشبرد امور پزشکی، حفظ حقوق بیماران و حمایت از حقوق صنفی و… جز اهداف نظام پزشکی قرار گرفتهاند که در این بین دو هدف اصلی یعنی حفظ حقوق جامعه و سلامت مردم و توجه به حقوق صنفی گروه پزشکی و اعتلای آن مهمتر بوده و تأثیر نظام پزشکی را مضاعف میکند.
رئیس ستاد اجرایی هفتمین دوره انتخابات نظام پزشکی با بیان اینکه این انتخابات در روز جمعه 30 تیرماه از ساعت 8 صبح تا 8 شب در 200 حوزه انتخابیه برگزار میشود، ادامه داد: انتخابات هشت حوزه به دلیل به حدنصاب نرسیدن شمار ثبتنامی کاندیدا به انتخابات میاندورهای موکول شده است. در این دوره 58 حوزه انتخابی دارای هیأت مدیره 17 نفره و 142 حوزه دارای هیأت مدیره 11 نفره خواهند بود.
آقاجانی با اشاره به رشد 9 درصدی تأیید صلاحیتها در این دوره نسبت به دوره گذشته، گفت: حدود 5176 نفر در شش گروه پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، مامایی، علوم آزمایشگاهی و لیسانسهای دارای پروانه به عنوان کاندیدهای احراز صلاحیت شده در این انتخابات حضور دارند. همچنین تعداد شرکتکنندگان واجد شرایط 250 هزار نفر در این 6 گروه است.
معاون درمان وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه هر یک از شرکت کنندگان تنها میتوانند در شهرستان محل اشتغال خودشان رأی دهند، گفت: هر یک از گروههای پزشکی هم به کاندیداهای همگروه خودشان میتوانند رأی دهند.
وی به نحوه شرکت در انتخابات الکترونیک نظام پزشکی اشاره و اظهار کرد: در روز انتخابات اعضای نظام پزشکی کد ملی 10 رقمی خود را از طریق تلفن همراهشان به شماره 2000190 ارسال کنند و بعد از آن یک کد 12 رقمی دریافت میکنند، سپس با ورود به سامانه الکترونیک انتخابات نظام پزشکی و وارد کردن کد 12 رقمی میتوانند به صورت الکترونیک رأی خود را ارائه دهند. همچنین برای شرکت در انتخابات به صورت حضوری لازم است که کارت نظام پزشکی و یکی از مدارکی که نشان دهنده اشتغال آنها در آن حوزه است را به همراه داشته باشند.
آقاجانی ادامه داد: توصیه میکنم تا فرصت باقیست همکاران قبل از انتخابات، کد تأییدیه تلفن همراهشان را دریافت کنند تا بتوانند در انتخابات الکترونیک شرکت کنند. همچنین از ساعت 8 صبح جمعه شرکت کنندگان و کاندیداها میتوانند سوالات و یا مشکلات خود را با شماره 81454700 مطرح کنند.
وی همچنین گفت: همکارانی که محل خدمت و اشتغالشان در سامانه نادرست ثبت شده است اگر نتوانستند از فرصت یک هفتهای برای اصلاح آن استفاده کنند، باید به صورتی حضوری در انتخابات شرکت کنند و لازم است که کارت نظام پزشکی و یکی از مدارک پنجگانهای که دلالت بر اشتغالشان در آن شهر است را به همراه داشته باشند.
وی با بیان اینکه نتایج اصلی انتخابات در روز 31 تیرماه اعلام میشود، گفت: همکاران باید توجه کنند که هیچ کس نمیتواند به جای شخص دیگری رأی دهد مگر اینکه تلفن همراه و اطلاعات شخصی او را در اختیار داشته باشد. بنابراین هیچ نگرانی از این بابت وجود ندارد و نه وزارت بهداشت، نه نظام پزشکی و نه هیچ مرجع دیگری نمیتواند به جای افراد در انتخابات شرکت کند چرا که تمهیدات پیچیدهای برای امنیت انتخابات الکترونیک اندیشیده شده و سازمان پدافند غیرعامل در این زمینه با وزارت بهداشت همکاری میکند و امنیت انتخابات و محرمانه بودن آرا را تضمین کرده است.
۴۲۴۲
Let’s block ads! (Why?)
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
- شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
- شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
- از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
- رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.